Saturday, December 22, 2012

Οι 10 χριστουγεννιάτικες συνήθειες που σε βοηθούν να αδυνατίσεις...

Ακού τώρα, να καταλάβεις, πόσο καλά είναι όλα στημένα σε αυτή τη ζωή... Το παρακάτω κείμενο θα σου εξηγήσει πως όλα αυτά που δυστυχώς μόνο στις γιορτές καταφέρνουμε να κάνουμε θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά... Γιατί τελικά μια καλή παρέα ίσως έχει καλύτερα αποτελέσματα από μια δίαιτα.

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς μας δίνει 10 Christmas Habbits που μπορούν να σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις.

1. ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ...

Το κόκκινο κρασί είναι ένα φυσικό ελιξήριο νεότητας και ένας υπέροχος τρόπος να απαλλαγείς από το φούσκωμα που σου προκάλεσε το junk food!  “Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την ημέρα φέρεται να περιχαρακώνει την υγεία μας, προστατεύοντάς την από πολλές σύγχρονες ασθένειες” μας εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.  Συγκεκριμένα το κόκκινο κρασί με μέτρο θα σου προσφέρει τις παρακάτω... “υπηρεσίες”:

- Παράφαγες; Θα σε βοηθήσει να χωνέψεις: Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί αναιρεί το φούσκωμα από Junk Food και τηγανιτά που μπορεί να είναι βαριά για το στομάχι.
- Παγώνει τα σημάδια του χρόνου. Όπως και τα φρούτα και τα λαχανικά, έτσι και το κόκκινο κρασί είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Και τα αντιοξειδωτικά έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που καταπονούν και “γερνούν” τον οργανισμό.
- Σε βοηθά να χαλαρώσεις: Θα σε ηρεμήσει και θα βοηθήσει να διώξεις στρες και άγχος. Ό, τι πρέπει για να είσαι ήρεμη και έτοιμη να διασκεδάσεις στις γιορτές.


2. ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ

Όταν οι ρυθμοί χαλαρώνουν και έχεις περισσότερο χρόνο για σένα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κοιμηθείς όσο πρέπει. Αν κοιμηθείς καλά, χωνεύεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν κοιμούνται, άρα το θετικό αποτέλεσμα είναι η αύξηση του ρυθμού πέψης και αφομοίωσης των τροφίμων πιο γρήγορα. 


3. ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ "ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ" ΠΡΩΙΝΟ
Έχεις ετοιμάσει τα μπισκοτάκια που θα βάλεις κάτω από το δέντρο του Άη Βασίλη; Μην κρίνεις από τον παχουλό γενιοφόρο; Το γάλα με μπισκότα έχει τεράστια οφέλη για τον μεταβολισμό. Προστατεύει το πεπτικό σύστημα και βοηθά στην κάλυψη της μυικής μάζας, ενώ αυξάνει την μεταβολική απόκριση ενάντια των λιπών.


4. ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΛΑ...

Όπως και να το κάνεις, τις ημέρες των γιορτών θα απολαύσεις σπιτικό φαγητό. Αν δεν είναι από τα χεράκια σου, τότε σίγουρα θα έχει φροντίσει η μανούλα γι' αυτό. Το σπιτικό φαγητό, σαφώς και είναι πολύ πιο σπουδαία επιλογή σε σύγκριση με την επιλογή από οποιοδήποτε ταχυφαγείο. Γιατί; Πρώτον επειδή τρώμε πολύ πιο ήρεμα όταν γευματίζουμε σπίτι μας και  δεύτερον γιατί το σπιτικό φαγητό είναι περιεκτικότητας χαμηλών κορεσμένων λιπαρών. Με απλά λόγια αντίο φούσκωμα και bye-bye άχρηστες θερμίδες και λιπαρά.

Tip: Πρόσεξε μην το παρακάνεις! Αν δεν προσέξουμε με την ποιότητα των τροφών τότε πολύ εύκολα το σπιτικό φαγητό μπορεί να είναι χαμηλότερης ποιότητας, ακόμη και από εκείνο που θα παραγγείλεις delivery!


5. ΘΑ ΦΑΜΕ ΓΛΥΚΑ!
Τα συστατικά των χρστουγεννιάτικων γλυκών είναι μαγικά! Κανέλα, αμύγδαλα, μέλι, γαρύφαλο, καρύδια, τζιντζερ.... Μυρωδάτοι κουραμπιέδες, τραγανά ginger κουλουράκια και αφράτα μελομακάρονα. Έχουν όλα μια σειρά από υπέροχα υλικά που θα κάνουν θαύματα για τη σιλουέτα και την ομορφιά σου. Σε λογικές πάντα ποσότητες, ενισχύουν το μεταβολισμό, χαρίζουν λάμψη στο δέρμα, προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύουν την ευεξία και την οξυδέρκεια. Διάβασε περισσότερα για τα συστατικά των γλυκών που απολαμβάνεις τα Χριστούγεννα εδώ


6. ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ...

Τα τραπέζια αυτή την εποχή δίνουν και παίρνουν. Ναι, η αλήθεια είναι πως αν αφεθείς ολοκληρωτικά ίσως το αποτέλεσμα μετά τις γιορτές να είναι καταστροφικό. Think Positive! Το φαγητό με φίλους μόνο να αδυνατίσει μπορεί... γιατί;
- Καλή διάθεση: Η ψυχολογία σου όταν τρως είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για να μην κάνεις διατροφικά λάθη. Δεν θα σε νοιάζει να πέσεις με τα μούτρα στο πιάτο σου και σύντομα θα αισθανθείς χορτάτη, πριν καλά, καλά το καταλάβεις.
- Διάρκεια στο γεύμα: Συζητήσεις, ευχές με ποτήρια στον αέρα. Ένα δείπνο με φίλους μπορεί να διαρκέσει ώρες! Όταν τρως αργά και όχι με λαιμαργία, τότε δίνεις χρόνο στον εγκέφαλο να αντιληφθεί έγκαιρα πως έχεις χορτάσει.
- Σκέφτεσαι το.. "τρίτο μάτι": Όταν γευματίζουμε με παρέα, έχει αποδειχθεί ότι αυτό συμβάλλει θετικά στην μειωμένη λήψη τροφής λόγω του αισθήματος ενοχών και ότι "κάποιος μας βλέπει να τρώμε".


7. ΘΑ "ΚΑΛΟΠΙΑΣΟΥΜΕ" ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΑΣ

Eίναι από τις λίγες φορές που δεν σου πάει η καρδιά να βγάλεις το απλό σου σερβίτσιο. Ούτε φυσικά να φας σε τραπέζι χωρίς τραπεζομάντηλο. Αλλά δεν είναι μόνο το καλό σου σερβίτσιο ή το εορταστικό ντεκόρ! Τα ίδια τα φαγητά θέλεις να είναι εμφανίσημα για να πάρεις τα εύσημα των καλεσμένων σου. Κι έτσι βγάζεις όλη σου την καλλιτεχνική φύση σε ένα πιάτο χρωματιστό, καλοστημένο και λαμπερό. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν τρως σε πιο ευχάριστο περιβάλλον, τότε η όλη διαδικασία έχει θετικά και μόνο θετικά αποτελέσματα για τη σιλουέτα σου.

Τρως λιγότερο, με καλύτερη διάθεση και φυσικά απολαμβάνεις μεγαλύτερη ποικιλία. Μην παραλείψεις λοιπόν τις χρωματιστές σαλάτες και τα νόστιμα ορεκτικά, όχι μόνο γιατί θέλεις το χριστουγεννιάτικο γεύμα σου να έχει απ' όλα, αλλά και γιατί έτσι θα καταναλώσεις λίγότερο από το κυρίως πιάτο σου.


8. ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΣΩΣΤΑ!

Ξεκίνα την ημέρα σου πάντα με καλό πρωινό. Είναι το μυστικό σου για να δείχνεις όμορφη και λαμπερή, να έχεις ενέργεια και διάθεση μέσα στην ημέρα και φυσικά... ένα καλό και χορταστικό πρωινό θα σε αποτρέψει από ατασθαλείες και τσιμπολογήματα μέσα στην ημέρα.


9. ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΕΣ

Λόγω του έντονου ψύχους, ο οργανισμός μας έχει ανάγκη για μεγαλύτερη αιμάτωση με συνέπεια να αυξάνει τον μεταβολικό του ρυθμό. Ένα χαλαρό περπάτημα μίας ώρας, ενδέχεται να μας προσφέρει μείωση 240 θερμιδών. Το θετικό αποτέλεσμα, είναι ότι ασκούμαστε σε συνεχή βάση λόγω του συνεχούς περπατήματος με αποτέλεσμα να αυξάνουμε την αναπνευστική μας λειτουργία.


10. ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΞ
Δεν χρειάζεται να περιμένεις να βρεθείτε κάτω από το γκι για να τον φιλήσεις. Η λάμψη των γιορτών ανεβάζει τη λίμπιντο. Είναι νομίζεις τυχαίο που αυτή είναι η περίοδος που "συλλαμβάνονται" τα περισσότερα παιδιά; Τα γνωστά "παιδιά των Χριστουγέννων"! Το σεξ λοιπόν είναι μια συνήθεια που αν μη τι άλλο, εντείνεται μέσα στα Χριστούγεννα. Και αυτό εκτός από απόλαυση καίει και θερμίδες.

Μια ολοκληρωμένη βραδιά έρωτα, αν λάβεις υπόψη σου και τα προκαταρκτικά μπορεί να κάψει για σένα περισσότερες από 250 θερμίδες. Επιπλέον η ερωτική συνεύρεση είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά αγχολυτικά, εξαφανίζει τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους και παράγει την ορμόνη της ευτυχίας την ενδορφίνη.


Πηγή : http://www.tlife.gr

No comments:

Post a Comment