Sunday, December 2, 2012

5 λόγοι που μας κάνουν να τρώμε παραπάνω απ' όσο πρέπει



5 λόγοι που μας κάνουν να τρώμε παραπάνω απ' όσο πρέπει
Εντοπίστε τους και ελέγξτε τους!

O μεγαλύτερος εχθρός της γυναίκας είναι τα κιλά και κατ' επέκταση η δίαιτα! Όλες μας, έστω και μία φορά στη ζωή μας, έχουμε μπει στο τριπάκι να κάνουμε δίαιτα προκειμένου να φτάσουμε το επιθυμητό βάρος. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, οι λόγοι για τους οποίους τρώμε παραπάνω από όσο πρέπει είναι πολύ συγκεκριμένοι και αρά το ζητούμενο είναι να τους εντοπίσουμε και στη συνέχεια να τους εξουδετερώσουμε! Παρακάτω, σας έχουμε τους πιο συχνούς λόγους που μια γυναίκα ξεφεύγει και τρώει του σκασμού, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!

1. Οι φίλοι: Μπορεί να έχετε δηλώσει και ξεκαθαρίσει ότι κάνετε δίαιτα, ωστόσο η παρέα σας επιμένει να ακολουθήσετε στην έξοδο. Για να μην τους χαλάσετε χατίρι βγαίνετε αλλά δυστυχώς την ώρα του φαγητού έρχεστε αντιμέτωπες με την πικρή αλήθεια. Όλοι οι υπόλοιποι καταβροχθίζουν με μανία τηγανητά και σάλτσες κι εσείς κάθεστε σε μία γωνίτσα με μία άνοστη σαλάτα μπροστά σας. Έπειτα από την τρίτη παρότρυνση των φίλων σας να ορμήσετε κι εσείς στα καλούδια, ενδίδετε και αναβάλλετε τη δίαιτα για την επόμενη μέρα! Ξέρουμε είναι δύσκολο να αντισταθείτε, αλλά σκεφτείτε πόσο περήφανη θα νιώσετε όταν χάσετε επιτέλους εκείνα τα σατανικά κιλά. Kαι πόσο θα γελάτε με τις φίλες σας που τώρα τρώνε τον αγλέουρα και αργότερα δεν θα χωράνε στα ρούχα τους. Κακό αλλά αποδίδει!

2. Τα πιάτα σας: Η μόδα τα τελευταία χρόνια προστάζει μεγάλα, τεράστια πιάτα, τα οποία τα καλά εστιατόρια γεμίζουν με μία μικροσκοπική μερίδα! Ωστόσο, αν έχετε πάρει τα συγκεκριμένα πιάτα και στο σπίτι σας, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές με τις ποσότητες. Σίγουρα ένα μεγάλο πιάτο γεμάτο μακαρόνια με κιμά, είναι ένα θέαμα υπέροχο και άκρως λιμπιστερό, αλλά προσπαθήστε να μην το γεμίζετε, γιατί έτσι καταναλώνετε πολύ περισσότερο φαγητό. Μειώστε σταδιακά τις μερίδες σας και σε λίγο καιρό θα συνειδητοποιήσετε ότι χορταίνετε πολύ πιο εύκολα.

3. Βαρεμάρα: Αχ αυτή η βαρεμάρα! Eίναι απολύτως λογικό όταν δεν έχουμε τι να κάνουμε και πως να απασχολήσουμε στο μυαλό και τη σκέψη μας, να καταφεύγουμε στο φαγητό προκειμένου να βρούμε κάποιο ενδιαφέρον. Το τσιμπολόγημα αυτό λοιπόν, είναι ότι χειρότερο για τη σιλουέτα και τη δίαιτά μας, μιας και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, και κιλά φορτωνόμαστε και δεν χορταίνουμε! Προσπαθήστε όταν έρθει η μοιραία στιγμή που θα θέλετε να κάνετε επιδρομή στο ψυγείο, να βγείτε μία βόλτα, να μιλήσετε στο τηλέφωνο με μία φίλη ή να διαβάσετε ένα βιβλίο. Όχι μαγειρικής γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα!

4. To αλκοόλ: Είναι λογικό, αν έχετε πιει κάποια ποτάκια, στο μόνο που κάνετε καλό είναι η διάθεσή σας η οποία και ανεβαίνει στα ύψη! Η κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες δημιουργεί πείνα στον οργανισμό και μέσα σε κάποια μόλις λεπτά δεν είναι απίθανο να βρεθείτε στις γνωστές καντίνες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και οι οποίες προσφέρουν το πιο νόστιμο και δυστυχώς παχυντικό φαγητό. Γι' αυτό την επόμενη φορά, το αλκοόλ με μέτρο!

5. Tρώτε πολύ γρήγορα: Αν αδειάζετε το πιάτο σας σε λιγότερο από 20 λεπτά, με την προυπόθεση ότι δεν συμμετέχετε σε κάποιο διαγωνισμό, τότε δυστυχώς είστε σε δύσκολη θέση! Η λαιμαργία είναι κάτι το οποίο αναγκαστικά οδηγεί στην υπερφαγία επειδή λόγω της μεγάλης ταχύτητας δεν προλαβαίνουμε να αντιληφθούμε ότι έχουμε χορτάσει με αποτέλεσμα να τρώμε παραπάνω από αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε και στο τέλος να σκάμε! Το μυστικό είναι να μασάμε καλά το φαγητό έτσι ώστε να είμαστε σε θέση μόλις νιώσουμε φουσκωμένοι να μπορούμε να σταματήσουμε.

Πηγή : http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment