Saturday, December 15, 2012

Φωτεινή: "Τι πρέπει να προσέχω περισσότερο για να χάσω 5 κιλά ακόμη;"

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Είμαι 35 ετών, 60 κιλά τώρα και έχω ύψος 1,65μ. Για 11 χρόνια που γυμναζόμουν δεν έκανα διατροφή και ήμουν γύρω στα 52 κιλά. Όταν σταμάτησα το γυμναστήριο, μέσα σε ένα χρόνο, έφτασα τα 65 κιλά. Άρχισα να προσέχω τη διατροφή μου πολύ. Δεν τρώω καθόλου αλάτι/ζάχαρη/τηγανητά. Όλα τα κιλά τα παίρνω στην κοιλιά. Η διατροφή μου είναι περίπου 1100 θερμίδες την ημέρα. Τι πρέπει να προσέχω περισσότερο για να χάσω 5 κιλά ακόμη; Φωτεινή


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή Φωτεινή,
Λογικό είναι να πάρεις κάποια κιλά από τη στιγμή που σταμάτησες το γυμναστήριο και δεν πρόσεξες από την αρχή τη διατροφή σου. Η άσκηση αυξάνει το μεταβολισμό και γι’αυτό το λόγο είχες συντηρήσει χαμηλό το βάρος σου όλο το διάστημα που γυμναζόσουν. Όσον αφορά τις θερμίδες που λαμβάνεις φαίνεται ότι ακολουθείς υποθερμιδικό διαιτολόγιο το οποίο δεν είναι ασφαλές και είναι πολύ πιθανό να μη έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Μερικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις είναι:

·        Μην ξεχνάς να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα καλό πρωινό.
·        Να καταναλώνεις μικρά και συχνά γεύματα
·        Αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.
·        Περιόρισε την κατανάλωση αλατιού, αναψυκτικών με ζάχαρη, γλυκών, τσιπς κτλ.
·        Προτίμησε τα χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά
·        Αύξησε την κατανάλωση υγρών (νερό,χυμοί, γάλα, πράσινο τσάι).
·        Προτίμησε τους ανάλατους ξηρούς καρπούς.
·        Προτίμησε δημητριακά/ζυμαρικά ολικής αλέσεως, ψωμί πολύσπορο, καστανό ρύζι, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στον κορεσμό.


Πηγή : http://www.tlife.gr

No comments:

Post a Comment