Saturday, December 29, 2012

5 τρόποι για να μη σε βρει ο καινούργιος χρόνος με… παραπανίσια κιλά!

Προσέχεις όλο το χρόνο, γυμνάζεσαι και στερείσαι τις αγαπημένες σου λιχουδιές για εκείνο το «έλα μωρέ, γιορτές είναι», που κάθε χρόνο λες στον εαυτό σου τα Χριστούγεννα.  

Τελικά ο καινούργιος χρόνος σε βρίσκει με 2-3 παραπάνω κιλά και τότε γεμίζεις από τύψεις. 

Μάθε 5 τρόπους για να μην έχεις και το 2013 αυτό το αίσθημα, χωρίς να χρειαστεί να στερηθείς απολύτως τίποτα!



1.Μείωσε περίπου 100-200 θερμίδες από το πρωινό και το μεσημεριανό σου. 
Αυτό που πολλές γυναίκες κάνουμε τις ημέρες των εορτών είναι να μην τρώμε τίποτα το μεσημέρι αν το βράδυ έχουμε ένα τραπέζι. Μεγάλο λάθος! Αν ο οργανισμός δεν τραφεί σωστά ανά 3 ώρες, ο μεταβολισμός δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά με αποτέλεσμα αν έχεις μείνει νηστική όλη τη μέρα, να δώσεις σήμα «έκτακτης ανάγκης» στον οργανισμό σου και να μετατρέψει σε λίπος ό,τι και αν φας αργότερα. Το πιο σωστό που μπορείς να κάνεις τις γιορτινές ημέρες είναι απλά να… κόψεις μερικές θερμίδες από το πρωινό και το μεσημεριανό σου γεύμα. Φάε περισσότερα λαχανικά, πιες χυμούς, χρησιμοποίησε ελαιόλαδο αντί για ντρέσινγκ στη σαλάτα σου, και μείωσε λίγο το ψωμί.

2.Ανακάλυψε τις μαγικές ιδιότητες του σπόρου Chia.
Ο σπόρος chia ήταν μια από τις τέσσερις βασικές τροφές των πολιτισμών της Κεντρικής Αμερικής. Είναι η πλουσιότερη φυτική πηγή λιπαρών οξέων ωμέγα 3 και περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά. Διατίθεται ως πρώτη ύλη για χρήση σε διατροφικά και διαιτητικά συμπληρώματα. Η απαράμιλλη σταθερότητα των ωμέγα 3 λιπαρών οξέων του Chia είναι το αποτέλεσμα των φυσικών αντιοξειδωτικών που περιέχει.
Ταυτόχρονα μερικοί μόνο σπόροι chia έχουν την ικανότητα να δίνουν στον οργανισμό την αίσθηση του κορεσμού χωρίς να τον επιβαρύνουν.
Πρόσθεσε 2 κουταλιές του γλυκού από αυτά τα μαγικά σποράκια σε κρύο τσάι ή στο χυμό σου και θα νιώθεις πλήρης χωρίς ο οργανισμός να χάνει θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον οι  αντιοξειδωτικές ιδιότητες που παρέχει στον οργανισμό θα σου επιτρέψουν  να πιείς και ένα ποτηράκι παραπάνω στο γιορτινό τραπέζι.

3.Εξερευνώντας τον μπουφέ…
Μόλις αρχίζουν να σερβίρονται τα φαγητά στο τραπέζι χώρισέ τα σε δύο κατηγορίες: τα πολύ «επικίνδυνα» και τα λιγότερο παχυντικά. Προσπάθησε να συγκρατήσεις τον εαυτό σου και να καταφέρεις να καλύψεις την αίσθηση της πείνας με τα φαγητά της δεύτερης κατηγορίας. Δεν χρειάζεται να στερείσαι αγαπημένες λιχουδιές αλλά δείξει λίγη αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τις τροφές που ξέρεις ότι την επόμενη ημέρα θα νιώθεις γεμάτη τύψεις που τις έφαγες.

4.Χρησιμοποίησε μικρό πιάτο.
Όταν γεμίζεις το πιάτο σου, νιώθεις ήδη χορτάτη! Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποίησε ένα μικρό πιάτο και όχι την πιατέλα του γλυκού… Μόλις το πιάτο σου αδειάσει, ταυτόχρονα θα αισθανθείς full. Ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί θα ντραπείς να γεμίσεις 2-3 φορές το πιάτο σου- και καλά θα κάνεις!- οπότε θα είναι σαν να έχεις φάει του σκασμού ενώ στην πραγματικότητα έχεις καταναλώσει μια νορμάλ ποσότητα φαγητού.

5.Όταν το φρούτο μετατρέπεται σε cocktail 
Τις ημέρες των εορτών μπορείς για λίγο να αφήσεις το απογευματινό σου σνακ, για να έχεις την άνεση να πιείς 1-2 ποτά παραπάνω. Για παράδειγμα αν το καθημερινό σου πρόγραμμα περιλαμβάνει αθροιστικά 1,500-1,800 θερμίδες, κατανάλωσε τις 1000 όλη την ημέρα και κράτα 800 θερμίδες για τη βραδινή έξοδο. Αυτό σημαίνει ότι μετά το  μεσημεριανό σου γεύμα ξεχνάς τα τσιμπολογήματα μέχρι να έρθει η ώρα του δείπνου.

Δες ένα παράδειγμα βραδινού μενού των 800 θερμίδων:
Δυο ποτήρια κρασί
2 τυροπιτάκια (ή παρόμοια σφολιατοειδή  ή mini tacos κοκ)
3 γαρίδες με κοκτέιλ σος
Το κυρίως πιάτο συνοδευμένο με λαχανικά
Ένα μικρό γλυκό ( ένα μικρό ταρτάκι, ένας κουραμπιές, ένα μελομακάρονο)

Πηγή : http://www.olagiatingunaika.gr

No comments:

Post a Comment