Saturday, December 22, 2012

7 Τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να βαρεθείτε!

Η απόφαση να κάνει κανείς δίαιτα είναι πάντα δύσκολη. Το να χάσουμε το ενδιαφέρον μας ύστερα από κάποιο χρόνο, είναι ο λόγος που εγκαταλείπουμε

7 Τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να βαρεθείτε!Η απόφαση να κάνει κανείς δίαιτα είναι πάντα δύσκολη. Το να χάσουμε το ενδιαφέρον μας ύστερα από κάποιο χρόνο, είναι ο κυριότερος λόγος που εγκαταλείπουμε τη δίαιτα και βρισκόμαστε πάλι στο σημείο από το οποίο αρχίσαμε, ή και χειρότερα ακόμη με κάποια κιλά παραπάνω. Το άσχημο με τις δίαιτες είναι ότι σου απαγορεύουν πολλά από τα πράγματα που επιθυμείς με αποτέλεσμα να τα αποζητάς ακόμη περισσότερο. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δούμε παρακάτω κάποια σημεία που θα μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος χωρίς να χάσουμε το ενδιαφέρον μας και χωρίς να βαρεθούμε.
  1. Αντί να κόψετε τελείως τις τροφές που αγαπάτε, προσπαθήστε να τρώτε τα ίδια φαγητά αλλά με χαμηλότερες θερμίδες. Τώρα πλέον βρίσκουμε σχεδόν τα πάντα στην «light» έκδοσή τους. Μόνο θέλει προσοχή τι θα διαλέξουμε για να μην περιέχουν πολύ ζάχαρη.
  2. Αν σας αρέσει να τρώτε έξω, προσέξτε τις μερίδες. Οι οποίες μπορεί να είναι πολύ μεγάλες, άρα παίρνετε περισσότερες θερμίδες. Ένας απλός τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να μοιράζεστε το κυρίως πιάτο με τον ή την σύντροφο σας ή το φίλο σας. Με τον τρόπο αυτό παίρνετε λιγότερες θερμίδες και ξοδεύετε λιγότερα χρήματα! Αν είναι πολύ δύσκολο να μοιραστείτε το κυρίως πιάτο, μοιραστείτε το επιδόρπιο!
  3. Ποτέ μην σκέφτεστε την άσκηση σαν άσκηση. Για πολλούς ανθρώπους η σκέψη και μόνο ότι πρέπει να γυμναστούν τους αποτρέπει από αυτό. Κολυμπήστε ή περπατήστε με φίλους. Σκεφτείτε το σαν χόμπι, ένα ωραίο τρόπο για να περάσετε λίγο χρόνο με καλή παρέα.
  4. Όταν αποφασίσουμε να κάνουμε δίαιτα, αντί να σκεφτούμε πόσα τρόφιμα πρέπει να αφαιρέσουμε καθημερινά από τα γεύματά μας, μπορούμε να σκεφτούμε τι θα προσθέσουμε σε αυτά. Δηλαδή, τι ωραίες σαλάτες και φρούτα μπορούμε τώρα να τρώμε. Έτσι ώστε να έχουμε μία καινούργια ποικιλία τροφίμων στο τραπέζι μας που συγχρόνως είναι υγιεινή και μας βοηθά να χάσουμε βάρος.
  5. Εάν η ιδέα της άσκησης μας είναι βαρετή, υπάρχει και το περπάτημα. Ένας απλός και πολύ αποτελεσματικός για όλους τρόπος άσκησης. Κατεβαίνουμε από το λεωφορείο μία στάση πριν ή μετά από τον προορισμό μας. Παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας λίγα μέτρα πιο μακριά από την είσοδο του καταστήματος που θέλουμε να επισκεφτούμε και χρησιμοποιούμε τις σκάλες όπου μπορούμε αντί για το ασανσέρ.
  6. Μισή ώρα περίπου πριν από το κύριο γεύμα είναι καλό να πιούμε ένα ή δύο ποτήρια νερό. Αυτό μειώνει την αίσθηση της πείνας.
  7. Μέσα στην διάρκεια της ημέρας, όσες περισσότερες ασχολίες έχουμε, τόσο λιγότερο θα σκεφτόμαστε το φαγητό και το τσιμπολόγημα. Οι δραστήριοι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν ότι πεινάν!
Όμως πάνω από όλα, πρέπει να έχουμε υπομονή. Δεν είναι σωστό να προσπαθήσουμε να χάσουμε πολλά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και όταν φτάσουμε στο επιθυμητό βάρος μας, είναι η σωστή ώρα, να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και κάποιες συνήθειες στην διατροφή μας, για να μην πάρουμε πάλι βάρος.
Πηγή : http://www.diet4me.gr

No comments:

Post a Comment