Wednesday, December 5, 2012

8 τρόποι για να κάνεις τη σαλάτα σου πιο γευστική!

Δώσε «χαρακτήρα» στις σαλάτες σου χρησιμοποιώντας ένα από τα παρακάτω συστατικά!
 

 

1. Αντικατάστησε το σέλερι ή το σέλινο με μάραθο
Είναι εξίσου γευστικό αλλά έχει τετραπλάσια ποσότητα βιταμίνης C.


 
2. Επίλεξε φρέσκα μυρωδικά
Δοκίμασε βασιλικό, μαϊντανό, δυόσμο ή οποιοδήποτε άλλο αρωματικό βότανο σου αρέσει.


 
3. Χρησιμοποίησε τριμμένο κατσικίσιο τυρί
Τριάντα γραμμάριά του έχουν 76 θερμίδες και 6 γραμμ. λιπαρά σε σύγκριση με τις 120 περίπου θερμίδες και τα 9 γραμμ. λιπαρά που αποδίδει η αντίστοιχη ποσότητα γραβιέρας.


 
4. Πρόσθεσε φρούτα
Τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα μάνγκο και οι φράουλες δίνουν στις σαλάτες γλυκιά γεύση και προσφέρουν φυτικές ίνες και βιταμίνη C.

 
5. Δοκίμασε τις γαρίδες
Διαθέσιμες τόσο φρέσκες όσο και κατεψυγμένες, είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσεις πρωτεΐνη με χαμηλά λιπαρά (καθώς και Ω-3 λιπαρά οξέα, σίδηρο, ψευδάργυρο και χαλκό).


 
6. Καθιέρωσε τα φασολάκια
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και σίδηρο.


 
7. Κόψε λίγο αβοκάντο
Εάν προσθέσεις τη «μαγιονέζα της φύσης» (όπως ονομάζεται το αβοκάντο) σε μια σαλάτα, μπορείς με έξυπνο τρόπο να περιορίσεις το ντρέσινγκ. Αν και έχει πολλά λιπαρά, αυτά είναι μονοακόρεστα και κάνουν καλό στην καρδιά.


 
8. Αύξησε την πρόσληψη βιταμίνης C με κόκκινες πιπεριές
Έχουν μόνο 39 θερμίδες ανά φλιτζάνι αλλά και 253% της προτεινόμενης καθημερινής δόσης βιταμίνης C.

Πηγή :http://www.shape.gr

No comments:

Post a Comment