Saturday, December 29, 2012

8 τρόποι να χαρείτε γιορτινες λιχουδιές, χωρίς να πάρετε γραμμάριο

Πόσο εφικτό είναι να απολαύσετε τα χριστουγεννιάτικα γεύματα και τις κάθε λογής λιχουδιές, χωρίς να χρειαστεί να ξεκινήσετε αυστηρή δίαιτα...αμέσως μόλις καταπιείτε και τον τελευταίο κουραμπιέ; Μπορεί να φαντάζει αδύνατο, αλλά το click@Life έχει τη λύση και σας παρουσιάζει τους 8 τρόπους για να απολαύσετε, χωρίς τύψεις, τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα.



Κάντε τη ζυγαριά φίλη σας
Ζυγιστείτε δύο φορές την εβδομάδα και πάντα το πρωί, όταν δηλαδή το στομάχι σας είναι άδειο. Οι δύο φορές αρκούν για να διατηρήσετε και να μπορέσετε να ελέγχετε το βάρος σας τη γιορτινή περίοδο, ενώ παράλληλα δεν σας αποθαρρύνει από το να απολαύσετε τις λιχουδιές.

Γίνετε λίγο… σνομπ
Πριν γεμίσετε το πιάτο σας με ό,τι υπάρχει πάνω στον μπουφέ, ελέγξτε τι πραγματικά έχετε όρεξη να γευτείτε. Αν επιλέξετε να φάτε φαγητά που πραγματικά λαχταράτε, θα ικανοποιηθεί και το στομάχι σας και το αίσθημα της πείνας, που νιώθετε χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κραιπάλες.

Πείτε και κανένα όχι
Η δύναμη της θέλησης είναι σαν τους μυς: αν τους ασκήσετε θα γίνουν πιο δυνατοί. Η σωστή και επιτυχημένη συνταγή είναι η πρακτική εξάσκηση. Ξεκινήστε με μία κίνηση αυτοσυγκράτησης... σε έναν δεύτερο κουραμπιέ και σιγά-σιγά θα δείτε ότι έχετε καταφέρει να αρνηθείτε θερμίδες, χωρίς να έχετε πεινάσει.


 
Υπομονή, θα φάμε το βράδυ
Η γνωστή πρακτική «μένω νηστικός, γιατί το βράδυ είμαι καλεσμένος σε τραπέζι και θα φάω εκεί» είναι ότι χειρότερο για τον οργανισμό και τα κιλά σας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες. Ο λόγος απλός: η πείνα, που αισθάνεστε όλη μέρα, είναι ο χειρότερος σύμβουλος για τη διατήρηση, πόσο μάλλον για την απώλεια, βάρους. Μην παραμελείτε τα συχνά μικρά σας γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και στο τραπέζι το βράδυ, προτιμήστε να φάτε κανονικές ποσότητες χωρίς υπερβολές.

Αποφύγετε τα…ταπεράκια
Έχετε πάει σε φίλους και έχετε περάσει καταπληκτικά το περασμένο βράδυ, επιστρέφοντας σπίτι, αγκαλιά με ένα ταπεράκι, που περιέχει διάφορες λιχουδιές. Προσοχή: εξαφανίστε το αμέσως. Αν δεν το βλέπετε, δε θα ορμήσετε πάνω του μόλις ξυπνήσετε το πρωί.

Μακριά από τα αναψυκτικά
Ένας έξυπνος τρόπος να αποφύγετε τα κιλά αυτές τις γιορτές και ειδικά το λίπος γύρω από την κοιλιά, που θα συσσωρευτεί από τις καταχρήσεις των ημερών, είναι να αποφύγετε τα ανθρακούχα ροφήματα. Εναλλακτικά, πιείτε αρωματισμένο νερό, τσάι, μέντα ή ακόμα καλύτερα χαμομήλι, το οποίο είναι ιδανικό για να ηρεμεί και το στομάχι.


Μασήστε αργά και σταθερά
Γνωστή και χιλιοειπωμένη η τακτική: αν μασάτε το φαγητό σας καλά, χορταίνετε με μικρότερη ποσότητα φαγητού. Αντίθετα, η λαιμαργία και η γρήγορη κατανάλωση φαγητού, δεν δίνει τον απαιτούμενο χρόνο στο στομάχι να στείλει το «μήνυμα» ότι χόρτασε και έτσι συνεχίζετε να τρώτε χωρίς στην ουσία να πεινάτε.

Πάρτε μία βαθιά ανάσα
Το στρες των ημερών έχει ιδιαίτερη θέση στο …στομάχι σας. Το τσιμπολόγημα, σε συνδυασμό με το άγχος να τα προλάβετε όλα, σίγουρα δεν βοηθούν τον οργανισμό σας. Πάρτε λοιπόν, μία βαθιά ανάσα, πριν …πέσετε με τα μούτρα στον γευστικότατο μπουφέ. Κλείστε τα μάτια σας και ανασάνετε βαθιά για 30 δευτερόλεπτα. Τώρα μπορείτε να επανεκτιμήσετε αν όντως θέλετε να φάτε. Μάλλον, το ξανασκεφτήκατε…

Πηγή :http://www.clickatlife.gr

No comments:

Post a Comment