Saturday, December 8, 2012

8 τρόποι για να χάσεις βάρος χωρίς δίαιτα

 8 τρόποι για να χάσεις βάρος χωρίς δίαιτα


1. Γίνε slow- eater. Φρόντισε το γεύμα σου να έχει διάρκεια τουλάχιστον 20 λεπτά. Αυτή είναι μία από τις top συμβουλές για απώλεια βάρους. Το σήμα του κορεσμού χρειάζεται 20 λεπτά μέχρι να φτάσει στον εγκέφαλο. Αν το γεύμα έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα τότε σχεδόν μοιραία υπερκαταναλώνουμε τροφή μέχρι ο εγκέφαλος να μας δώσει το σήμα ότι χορτάσαμε.

2. Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες διευκολύνουν τον κορεσμό ο οποίος έρχεται με μικρότερη κατανάλωση θερμίδων. Οι φυτικές ίνες είναι διαθέσιμες σε πολλά προϊόντα όπως φρούτα, λαχανικά, ψωμί, βρώμη, μπάρες δημητριακών, όσπρια, ζυμαρικά, ζύμη για πίτσα, αραβικές πίτες, κράκερς κλπ.

3. Άλλαξε τις προτιμήσεις σου στο φαγητό απ' έξω. Προτίμησε μία σαλάτα με κοτόπουλο, ένα σουβλάκι με πίτα αλάδωτη και κοτόπουλο αντί για γύρο και σως, ένα λεπτό κομμάτι πίτσα με λαχανικά αντί για λουκάνικο και μπέικον, 1 κουλούρι σουσαμένιο ή ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και cottage cheese αντί μίας τυρόπιτας ή ζαμπονοτυρόπιτας με σφολιάτα.

4. Ελάττωσε τη ζάχαρη στα ροφήματά σου. Μάθε να πίνεις τον καφέ σου με 1 κ.γ. ακατέργαστη ζάχαρη και ελάχιστο γάλα. Σταμάτησε να καταναλώνεις ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη όπως τα αναψυκτικά. 330 ml αναψυκτικού σε φορτώνουν με 10 κ.γ. ζάχαρη.

5. Περιόρισε τα αλκοολούχα ποτά που καταναλώνεις. Όταν τελειώσεις το πρώτο ποτό της βραδιάς συνέχισε με ανθρακούχο νερό ή σόδα.

6. Εξασφάλισε περισσότερα σπιτικά γεύματα. Μαγείρευε πιο συχνά ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, φτιάξε περισσότερο φαγητό και κατανάλωσε το περισσότερες από μία ημέρες.

7. Σέρβιρε το φαγητό σου σε μικρό πιάτο. Η τροφή δεν περνάει μόνο από το στομάχι αλλά και από το μάτι. Τί σε ικανοποιεί περισσότερο; ένα μεγάλο και μισοάδειο πιάτο ή ένα μικρό παραγεμισμένο;

8. Φρόντισε να ανταμοίβεις τον εαυτό σου κάθε φορά που πετυχαίνεις ένα μικρό στόχο όπως να καταφέρεις να ολοκληρώσεις μία ημέρα χωρίς διατροφικές παρεκτροπές, να χάσεις κάποιο βάρος, να αποφύγεις τη σοκολάτα για μία εβδομάδα. Ποια μπορεί να είναι η ανταμοιβή σου;

Πηγή : http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment