Thursday, December 20, 2012

9 tips για γιορτές χωρίς περιττά κιλά (και όμως, γίνεται...)

Γιορτές χωρίς να πάρετε ούτε ένα κιλό; Μπορεί να σας φαίνεται εντελώς εξωπραγματικό αλλά είναι εφικτό χάρη στα 9 tips που συγκέντρωσε για εσάς το click@Life.



«Ένα μελομακάρονο δώσε μου να δοκιμάσω έτσι για το καλό. Όχι δεύτερο γιατί φέτος το αποφάσισα, τέρμα οι εορταστικές κραιπάλες. Αχ, νόστιμο είναι, άντε δώσε μου ένα ακόμη, τι ψυχή έχει;». Σας φαίνεται γνώριμος αυτός ο διάλογος; Κάπως έτσι περνούν κάθε χρόνο οι γιορτές και καθώς το μελομακάρονο, το κουραμπιεδάκι και ο σοκολατένιος κορμός, αλλάζουν διαδοχικά θέση στο πιάτο μας, ο δείκτης της ζυγαριάς, ποτέ μα ποτέ δεν μένει στο ύψος του τον Γενάρη...
Κάτι τα κεράσματα των ημερών στο γραφείο, κάτι οι επισκέψεις σε φιλικά σπίτια, κάτι τα οικογενειακά τραπέζια, δεν θέλετε και πολύ για να παρασυρθείτε-και με το δίκιο σας! Φέτος όμως, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τη διαφορά. Ακολουθήστε τις χρυσές συμβουλές του click@Life και ζυγιστείτε τον Ιανουάριο χωρίς φόβο!
 
Γιορτές ναι, αλλά φαγητό με μέτρο
Τα 9 πολύτιμα tips του click@Life, αφενός δεν θα σας στερήσουν (σχεδόν) τίποτα από τις γεύσεις των γιορτών και αφετέρου θα σας βοηθήσουν να μην ζυγίσετε μετά την Πρωτοχρονιά 2-3 κιλά παραπάνω. Δείτε πως:
-Περίπου μία ώρα, πριν καθίσετε στο εορταστικό τραπέζι, φροντίστε να έχετε φάει κάτι ελαφρύ (π.χ. ένα φρούτο, μια απλή σαλάτα κ.λπ.). Έτσι, θα περιορίσετε σημαντικά την όρεξή σας και θα φάτε λιγότερο.
-Αν σας έχουν προσκαλέσει σε τραπέζι με μπουφέ, γεμίστε το πιάτο σας με σαλάτες και βάλτε μικρές μόνο ποσότητες από τα κυρίως εδέσματα. Καθίστε όσο το δυνατόν πιο μακριά από το μπουφέ-για να μην τσιμπολογάτε διαρκώς-και μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να ξαναγεμίζει το πιάτο για δεύτερη φορά...


-Τηρήστε τον χρυσό κανόνα του αργού μασήματος. Με τον τρόπο αυτό, θα δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να επεξεργαστεί καλύτερα τις τροφές και να τις αφομοιώσει ενώ θα διαπιστώσετε, πως έτσι, θα νιώσετε χορτάτοι γρηγορότερα και επομένως θα φάτε και λιγότερο.
-Αν είστε από αυτούς, που συνηθίζουν να «καθαρίζουν» το πιάτο τους ανεξάρτητα με το αν πεινούν ή όχι, ήρθε η ώρα να βάλετε «φρένο» στον ίδιο σας τον εαυτό. Βάλτε μικρές ποσότητες στο πιάτο σας, έτσι ώστε να ελέγξετε τη λαιμαργία σας και να μην τρώτε από συνήθεια και μόνο.
-Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά. Προτιμήστε να πιείτε νερό ή κάποιο light αναψυκτικό. Εναλλακτικά, αποφύγετε τις μπύρες και τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά και προτιμήστε το κρασί. Ένα με δύο το πολύ ποτηράκια με λευκό ή κόκκινο κρασί, ωφελούν τον οργανισμό και την καρδιά και δεν παχαίνουν ιδιαίτερα.
- Φροντίστε να πίνετε πολύ νερό. Έτσι, θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλλει ευκολότερα τις τοξίνες ενώ παράλληλα θα νιώθετε χορτάτοι και δεν θα καταφεύγετε στα κουραμπιεδάκια ή στο ψυγείο κάθε τρεις και λίγο.
-Περιορίστε τον καφέ που πίνετε και αντικαταστήστε τον με πράσινο τσάι. Έχει πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ωφελεί ιδιαίτερα τον οργανισμό και λέγεται, πως βοηθά πολύ στο αδυνάτισμα.

-Βάλτε φρένο στην όρεξή σας για γλυκά. Δίπλες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτες μονοπωλούν τα τραπέζια των ημερών, όμως θυμηθείτε, πως κάθε μπουκιά, κοστίζει ακριβά σε θερμίδες. Περιοριστείτε στο 1-2 τεμάχια γλυκού την ημέρα και μην τρώτε, από συνήθεια ή «για το καλό». Φάτε τα μόνο, αν πραγματικά νιώσετε έντονη την ανάγκη για γλυκό.
-Επειδή την περίοδο των εορτών, οι περισσότεροι συνηθίζουν να παίρνουν κάποιες ημέρες άδειας, επωφεληθείτε και συνδυάστε τις διακοπές με τη δράση. Λίγο περπάτημα κάθε ημέρα, λίγο ποδήλατο ή μια εκδρομή με... περιπετειώδη χαρακτήρα, που θα περιλαμβάνει ενδεχομένως καγιάκ σε κάποιο ποτάμι, αναρρίχηση ή trekking στη φύση!

Πηγή :http://www.clickatlife.gr

No comments:

Post a Comment