Saturday, December 22, 2012

After Xmas Detox

Δεν υπάρχουν δίαιτες αποτοξίνωσης και απότομης απώλειας βάρους έστω και αν αυτό αποκτήθηκε σε πρόσφατο παρελθόν, κατά την διάρκεια των εορτών.
  
Το γεγονός ότι περάσατε καλά στις γιορτές, χαλαρώσατε και το «ρίξατε έξω» δεν θα πρέπει να σας γεμίζει τύψεις και ενοχές. Το να προβείτε σε ακραίες διαδικασίες περιορισμού της τροφής, εφαρμογή δίαιτας μονοφαγίας ή υπεργυμναστικής θα ήταν κάτι σαν να τιμωρούσατε τον εαυτό σας.  

Στην φάση αυτή χρήσιμο θα ήταν να οργανωθείτε με σκοπό την εφαρμογή μιας ισορροπημένης ελαφρώς υποθερμιδικής διατροφής η οποία θα μπορούσε να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

• Τρώτε καθημερινά 4-5 γεύματα ανά τρείς έως τέσσερις ώρες: βοηθούν στην διατήρηση ευγλυκαιμικής κατάστασης του οργανισμού όλο το 24ωρο, στον περιορισμό της ποσότητας των επόμενων γευμάτων και στην διατήρηση καλού μεταβολικού ρυθμού.

 • Τα ενδιάμεσα snack να συνδυάζουν φρούτα με γαλακτοκομικά και ξηρούς καρπούς (έως 7 κομμάτια), γεύμα που δίνει ευχαρίστηση, προκαλεί κορεσμό και παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά με λίγες θερμίδες.

 • Το κάθε κυρίως γεύμα χρήσιμο θα ήταν να συνοδεύεται από σαλάτα με περιορισμένη ποσότητα λαδιού (1 κουταλιά ανά μερίδα). Τα λαχανικά, πλούσια σε φυτικές ίνες, αυξάνουν τον κορεσμό περιορίζοντας φυσιολογικά την συνολική πρόσληψη τροφής.

 • Τις αμυλούχες τροφές δεν τις αποκλείουμε αλλά τις περιορίζουμε. Δημητριακά για το πρωινό, καλαμπόκι, όσπρια, πατάτα συνοδοί του μεσημεριανού πιάτου και κάποιο τοστ για δείπνο είναι μια επιτρεπτή ποσότητα υδατανθράκων που θα σας βοηθήσει χωρίς ακρότητες να πετύχετε τον στόχο σας.

Η λύση δεν είναι η υπερβολή, ο οργανισμός, μας ζητά να τον αγαπάμε και να τον φροντίζουμε. Κάντε κάτι καλό για τον εαυτό σας ακολουθώντας μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Πηγή :http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment