Sunday, December 2, 2012

Σε πόση ώρα καις ένα σουβλάκι (& με ποιά άσκηση)

Σουβλάκι νόστιμο αλλά πόση ώρα πρέπει να γυμναστείς γα να το κάψεις;

Θες να φας ένα ωραιότατο σουβλάκι. Έχεις μια λιγούρα για ντόναντς ή σοκολάτα; Ξέρεις σε πόση ώρα μπορείς να κάψεις όμως τις λιγουδιές αυτές; Ο πίνακας που ακολουθεί είναι άκρως διαφωτιστικός.

   




Κι αν προτιμάς μια νόστιμη εναλλακτική για καθένα από αυτά;
Λιγούρα για σοκολάτα; Μπορεί να είναι ένδειξη χαμηλών επιπέδων μαγνησίου, αφού το κακάο αποτελεί καλή πηγή αυτού μαγνησίου. Οπότε, κατανάλωνε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως αμύγδαλο, σπανάκι, κολοκύθα, σουσάμι και ηλιόσπορο.
Λιγούρα για αλμυρό; Η ξαφνική ανάγκη για αλάτι μπορεί να σημαίνει ότι έχεις αφυδάτωση. Τροφές πλούσιες σε ιώδιο είναι το τυρί, το γιαούρτι και το αβγό.
Λιγούρα για ψωμί; Το έδαφος ήταν κάποτε πιο πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, οπότε το σιτάρι περιείχε πολύ σελήνιο, ένα αντιοξειδωτικό μεταλλικό στοιχείο. Η λιγούρα για ψωμί ίσως σημαίνει ότι ο οργανισμός σου χρειάζεται περισσότερο σελήνιο. Καλή πηγή σεληνίου είναι τα βραζιλιάνικα φιστίκια.
Λιγούρα για οτιδήποτε λιπαρό; Υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στην έλλειψη ασβεστίου και τις λιγούρες για λιπαρές τροφές. Κάποια κεκορεσμένα λιπαρά είναι απαραίτητα για τη διατροφή σου, καθώς βοηθούν στην απορρόφηση της βιταμίνης D και της μεταφοράς του ασβεστίου στα οστά. Για ασβέστιο, κατανάλωσε σκούρα φυλλώδη λαχανικά καθώς και όσπρια

Πηγή : http://www.womenonly.gr

No comments:

Post a Comment