Saturday, December 8, 2012

Η διατροφή πέρα από το αδυνάτισμα

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με άσκηση και ισορροπημένη διατροφή δεν έχει επίδραση μόνο στην απώλεια βάρος (ενισχύει το μεταβολισμό,  μειώνει το σωματικό λίπος και αυξάνει τη μυική μάζα) αλλά βελτιώνει αισθητά την διάθεση σας, ενισχύει την μνήμη σας,  βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία. 

  • ΜΝΗΜΗ
Η ικανότητα μνήμης φθίνει με την ηλικία.  Ο εγκέφαλος παράγει μεγάλο αριθμό ελευθέρων ριζών με καταστροφικές επιδράσεις στα κύτταρα.  Έχει αποδειχθεί ότι τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα τρόφιμα προστατεύουν τους νευρώνες του εγκεφάλου,  με θετική επίδραση στη μνήμη.
Τρόφιμα που ενισχύουν την μνήμη:  μύρτιλα,  μήλα, κεράσια, σταφύλια, μπρόκολο, κρεμμύδια, μελιτζάνες, δενδρολίβανο, ηλιόσποροι, λιναρόσπορος, αμύγδαλα, καρύδια, σολομός, γαρίδες. Μην ξεχνάτε να κοιμάστε 8 ώρες την ημέρα.

  • ΕΥΕΞΙΑ
Εάν δεν μπορείτε να λειτουργήσετε το πρωί χωρίς καφέ και νιώθετε εξαντλημένοι μέχρι το απόγευμα, τότε σίγουρα χρειάζεται να  βελτιώσετε την διατροφή σας.  Απαιτείται σωστός συνδυασμός υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπαρών μπορούν να σας δώσουν την λύση.
Τρόφιμα για ευεξία:  μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελών, σπαράγγια, σπανάκι, αμύγδαλα,  φιστίκια, φακές, φασόλια, αυγά, γιαούρτι, μέλι, ταχίνι.  Η Yoga και το  pilates μπορούν να σας βοηθήσουν.

  • ΚΑΡΔΙΑ
Οι καρδιαγγειακές  νόσοι  αποτελούν  συχνά αιτία θανάτου.  Οι διατροφικές συμβουλές για μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου, περιλαμβάνουν ισορροπημένη διατροφή με μειωμένα κορεσμένα λίπη από κόκκινο κρέας, περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ψάρι, λιγότερο ζάχαρη περισσότερες φυτικές ίνες και μείωση των συνολικών θερμίδων.
Τρόφιμα για γερή καρδιά: Σολομός, ελαιόλαδο, βρώμη, μήλο, αμύγδαλα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σόγια.  Μην ξεχνάτε να τα οφέλη της άσκησης στη καρδιά.
 
  • ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ
Ο μεταβολισμός μειώνεται με τα χρόνια, την καθιστική ζωή, τις πολύ αυστηρές δίαιτες, επίσης κάποιες παθήσεις μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τον μεταβολισμό. Το θετικό είναι ότι μπορείτε να βελτιώσετε το μεταβολισμό σας
Ενισχύστε το μεταβολισμός με άσκηση και αύξηση της μυικής μάζας, μην παραμένετε παραπάνω από 3 ώρες νηστικοί και υιοθετήστε το χρυσό κανόνα των των συχνών-μικρών γευμάτων.

Πηγή : http://www.balancediet.gr

No comments:

Post a Comment