Monday, December 24, 2012

Γιατί δεν αδυνατίζω αφού τρώω λίγο?



xaste-kila-adinat

Το σύνηθες λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι μειώνουν τόσο δραστικά τη ποσότητα του φαγητού τους που εκτός του ότι σοκάρουν τον οργανισμό τους, μπλοκάρουν και το μεταβολισμό τους.
Τι είναι όμως ο βασικός μας μεταβολισμός και πως επηρεάζεται?
Ο βασικός μας μεταβολισμός είναι οι θερμίδες = ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να συντηρηθεί στη ζωή (να λειτουργούν τα όργανά μας) χωρίς να κάνει καθόλου δραστηριότητα φυσική ή πνευματική. Να καθόμαστε δηλαδή σε ένα κρεβάτι ή μια καρέκλα και να μην κάνουμε τίποτα! Αυτή η ενέργεια για το καθένα μας είναι ξεχωριστή και κατά κύριο λόγο επηρεάζεται πέραν των άλλων παραγόντων από τη καθημερινή μας δραστηριότητα.
Όταν λοιπόν δώσουμε στο οργανισμό μας λιγότερες θερμίδες από τον βασικό μας μεταβολισμό, επειδή δεν υπάρχει αρκετή ενέργεια για να λειτουργήσουν τα όργανά μας σωστά και γιατί είναι πολύ πιθανό να λείψουν από τον οργανισμό μας εκτός από ενέργεια και βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για τη καλή λειτουργία των οργάνων, τότε ο ίδιος μας ο οργανισμός αντιστέκεται στην απώλεια βάρους. Αμύνεται, γιατί απώλεια βάρους για τον οργανισμό μας είναι απώλεια θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για την επιβίωσή του! Οπότε αντιστέκεται ουσιαστικά για να μην αρρωστήσει και τελικά να μην πεθάνει!
Για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας είναι πολύ σημαντικό να τρώτε κάθε 3-4 ώρες. Έτσι, και το αίσθημα της πείνας δεν είναι ανεξέλεγκτο και δεν έχει ανάγκη ο οργανισμός μας να αυξήσει τις λιποαποθήκες για να μην του λείψει ενέργεια! Πολύ απλά σκεφτείτε ότι τα μωρά που δεν μιλάνε και λειτουργούν στο μέγιστο όλες οι αισθήσεις τους, κλαίνε κάθε 3 ώρες περίπου για φαγητό! Άρα είναι ένα έμφυτο ένστικτο- συνήθεια που μας βοηθάει να ζούμε και να είμαστε υγιής!

Πηγή : http://www.nutri-book.gr

No comments:

Post a Comment