Tuesday, December 18, 2012

Διατροφικός οδηγός για τα «τσιμπολογήματα» των εορτών

Όσο κι αν νομίζετε πως μια ή και περισσότερες βραδιές χωρίς… μέτρο είναι εκείνες που μπορεί να σας προσθέσουν κιλά, η πραγματικότητα σας διαψεύδει!
Τις γιορτινές ημέρες δεν είναι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι εκείνο που πάει «κόντρα» στην σιλουέτα σας αλλά τα καθημερινά τσιμπολογήματα στο σύνολο της συγκεκριμένης περιόδου. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, αν οι καθημερινές ατασθαλίες καταμετρηθούν θα διαπιστώσετε πως με το πέρας των εορτών μπορεί οι θερμίδες τους να αντιστοιχούν σε… 70 σοκολάτες! Έτσι και… χειρότερα! Τι κάνουμε, λοιπόν;

1. Κάθε φορά που θα είστε καλεσμένη κάπου, φροντίστε να έχετε ήδη γευματισει στο σπίτι ώστε να μην ενδώσετε σε κάθε «πειρασμό»
2. Κατά την διάρκεια της ημέρας προτιμήστε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και προσθέστε μια ποικιλία από καρυκεύματα, όπως λεμόνι, μαύρο πιπέρι, φρέσκα βότανα και μπαχαρικά
3. Προμηθευτείτε τσίχλες χωρίς ζάχαρη και κρατήστε το στόμα σας… απασχολημένο!
4. Για σνακ προτιμήστε τα κριτσίνια και όχι τα τσιπς
5. Προτιμήστε τα σιροπιαστά γλυκά έναντι των άλλων… ποκιλλιών
6. Γεμίζετε το πιάτο σας με σαλάτες κάθε είδους
7. Από την γαλοπούλα επιλέξτε να σερβίρετε το στήθος στο πιάτο σας
8. Βάλτε… μέτρο στους ξηρούς καρπούς. Μπορεί να σας δίνουν ενέργεια και να μην περιέχουν λιπαρά όμως μην ξεχνάτε πως περιέχουν πολλές θερμίδες - 100g σταφίδες περιέχουν 272 θερμίδες!
9. Προτιμήστε κριτσίνια έναντι των ξηρών καρπών. Τα μεν πρώτα περιέχουν περίπου 20-25 θερμίδες το καθένα, ενώ μια χούφτα ξηροί καρποί, έχουν 40 θερμίδες και μια χούφτα φιστίκια… 300 θερμίδες!
10. Εάν κατά την διάρκεια ενός event περνούν από μπροστά σας συνεχώς μικρές λιχουδιές, αποφύγετε τον πειρασμό, κρατώντας τα χέρια σας "γεμάτα". Μια πετσέτα στο ένα χέρι και ένα ποτήρι στο άλλο είναι ένα πολύ καλό κόλπο.
11. Από τα πιάτα των τυριών βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει προσεκτικά. Brie, camembert και Εdam περιέχουν λιγότερες θερμίδες από Cheddar, stilton και Red Leicester.

Πηγή :http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment