Saturday, December 8, 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΚΙΛΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!



Όπως όλες οι γιορτές έτσι και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς είναι συνδεδεμένες με το φαγητό, το ποτό και φυσικά την καλή παρέα.  Είναι λοιπόν πολύ σκληρό να μην μπορείτε να δοκιμάσετε όλα αυτά τα φαγητά και γλυκά καθώς βρίσκεστε σε «δίαιτα». Ας απενοχοποιηθείτε  λοιπόν αυτές τις μέρες και ας δούμε πως μπορείτε να γευτείτε  τις λιχουδιές αυτές χωρίς απαραίτητα ναν πάρετε βάρος.
Το θέμα και σε αυτή τη περίπτωση είναι το ΜΕΤΡΟ.

6 Τips που σίγουρα θα σας βοηθήσουν
  1.   Φάτε λίγο πριν πάτε σε κάποιο party. Αυτό είναι κάτι που θα σας αποτρέψει από το να καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα φαγητού και γλυκών εκεί που θα βρίσκεστε, καθώς δεν θα πεινάτε και  θα είστε σε θέση να ελέγξετε τον εαυτό σας.
  2.  Διαλέξτε τι θα φάε…. Προσπαθήστε μόνο 1-2 τρόφιμα από αυτά που θα βάλετε στο πιάτο σας να είναι πλούσια σε θερμίδες,  ενώ φροντίστε τα υπόλοιπα  να είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά. Η γεμιστή γαλοπούλα είναι ένα φαγητό που μπορεί να φαγωθεί χωρίς τύψεις. Μην ξεχνάτε να αρχίζετε το γεύμα σας με σαλάτα κάτι που σας βοηθάει να περιορίσετε τις ποσότητες άλλων φαγητών πλουσιότερων σε θερμίδες.
  3.  Διαλέξτε τι θα πιείτε .. Προτιμήστε τα ποτά με λίγους βαθμούς αλκοόλης όπως το κρασί, η μπύρα,  και περιορίστε τα «βαριά» ποτά όπως ουίσκι, βότκα κλπ. Οι γυναίκες μπορούν να πίνουν μέχρι 1ποτήρι/ημέρα ενώ οι άνδρες μέχρι και 2 ποτήρια/ημέρα. Επίσης περιορίστε τα αναψυκτικά.
  4. Λάβετε υπόψη σας το αίσθημα κορεσμού .. μην τσιμπολογάτε εάν νιώθετε ότι είστε χορτασμένοι.
  5. Μην παραγεμίζετε το πιάτο σας … Βάλτε στο πιάτο σας ισορροπημένες ποσότητες φαγητού γιατί εάν κάνετε το λάθος και το παραγεμίσετε σίγουρα θα φάτε πολύ περισσότερο.
  6. Προτιμήστε να καταναλώστε τα γλυκά εδέσματα των γιορτών νωρίς μέσα στη μέρα… Τα τσουρέκια, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες έχουν τιμητική τους κατά τη περίοδο των Χριστουγέννων. Μπορείτε να αρχίσετε άφοβα  το πρωινό σας με ένα μικρό κομμάτι τσουρέκι ή 1-2  μελομακάρονα ή κουραμπιέδες έτσι θα έχετε όλη τη μέρα μπροστά σας για να τα «κάψετε¨.  Αποφύγετε  όμως να τα τρώτε αργά το βράδυ.


Πληροφορίες:
  • 1 κουραμπιές περίπου 40γρ. μας δίνει 220-240kcal
  • 1 μελομακάρονο περίπου 35γρ. μας δίνει 180-190kcal
  • Βασιλόπιτα (τύπου τσουρέκι) περίπου 80γρ. μας δίνει 230-250kcal
Πηγή : http://www.balancediet.gr

No comments:

Post a Comment