Sunday, December 2, 2012

Η ευέλικτη δίαιτα

Μια αξιόλογη δίαιτα χωρίς να στερηθείτε το κρέας.

Έχετε πάει ποτέ στον πειρασμό να γίνετε χορτοφάγοι; μπορεί να σας έχει περάσει σαν σκέψη, αλλά ίσως φοβάστε πως δεν θα μπορείτε να αποφύγετε το κρέας. Με την συγκεκριμένη διατροφή θα μπορείτε να παρέχετε στον οργανισμό σας τις θρεπτικές ουσίες που σας προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά χωρίς να στερήστε το κρέας που τόσο αγαπάτε.
Υπάρχουν πολλά επιστημονικά δεδομένα που υποστήριζουν την υγιεινή διατροφή που αποτελείται κυρίως από φυτικές τροφές. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι χορτοφάγοι ζουν 3,6 χρόνια περισσότερο και κατά μέσο όρο ζυγίζουν 15% λιγότερο από τους μη χορτοφάγους.
Αυτή η διατροφή έχει ως στόχο να καταστήσει ευκολότερη στους ανθρώπους τη μειώση της κατανάλωσης του κρέατος. Η διατροφή αυτή προωθεί τα φρέσκα, φυσικά και εποχιακά τρόφιμα αλλά περιλαμβάνει επίσης και άλλες τροφές.
Μια τυπική ημέρα με αυτή τη διατροφή περιλαμβάνει 1.500 θερμίδες, διαιρούμενες σε τρία γεύματα και δύο σνακ. Το πρωινό είναι 300 θερμίδες, το μεσημεριανό γεύμα είναι 400, το δείπνο είναι 500, και κάθε σνακ είναι από 150.
Αν και το κρέας είναι περιορισμένο η διατροφή περιέχει περίπου 50 γραμμάρια πρωτεΐνης καθημερινά.

Μια μέρα με αυτή τη δίαιτα μπορεί να περιλαμβάνει:
  • Πρωινό: μήλο, βουτύρου, αμύγδαλα, τοστ ή βρώμης, σταφίδες
  • Μεσημεριανό: Αβοκάντο και μαύρα φασόλια αναδιπλώνει ή φακές
  • Δείπνο: κάρυ, σαλάτα ή τηγανιτές πατάτες, καφέ ρύζι με σπαράγγια και αμύγδαλα
  • Σνακ: Πίτσα, ποπ κορν ή Mousse σοκολάτας
Πηγή : http://www.diet4me.gr

No comments:

Post a Comment