Saturday, December 22, 2012

Αυτά τα Χριστούγεννα δεν θα πάρετε γραμμάριο!

Ο χειρότερος εφιάλτης των Χριστουγέννων; Όλες οι προσπάθειες για να μπείτε στο «καλύτερο» φόρεμα της αγοράς, κρατάνε μετά βίας μέχρι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Σαν μια άλλη Σταχτοπούτα, μετά τις 12 η ώρα, λίγο το φερμουάρ στενεύει, λίγο οι ραφές ανοίγουν, λίγο το ύψος κοντένει και πολύ... τα διατροφικά λάθη που κάνατε.

Αναμφισβήτητα η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου είναι και πάλι εδώ! Κι επειδή κάθε χρόνο ξεκινάμε να την γιορτάζουμε όλο και νωρίτερα, αυτό μας δίνει μια επιπλέον αφορμή να βγαίνουμε έξω περισσότερο, να παρευρισκόμαστε σε πάρτι από νωρίς και βέβαια να τρώμε και  να πίνουμε  εις υγείαν των αδίκων μέχρι πρότινος «στερήσεων».

Γι αυτό, και πρέπει να προνοήσετε και να μάθετε (ή δυνατόν απ΄ έξω) τον παρακάτω οδηγό «συμπεριφοράς» για τις γιορτινές ημέρες:

• Το να πηγαίνετε κάπου που είστε καλεσμένη, με άδειο στομάχι είναι σχεδόν «καταστροφικό» για την προσεγμένη διατροφή σας. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα υγιεινό πρωινό συνεχίζοντας με ένα κανονικό γεύμα ώστε να αποφύγετε την υπερκατανάλωση στο πάρτι που ακολουθεί.

• «Παρακολουθήστε» την μερίδα σας! Μπορείτε να δοκιμάσετε από όλες τις γεύσεις (ποτό, ορεκτικά, κυρίως πιάτο, γλυκά) αλλά με μέτρο. Το κλειδί είναι οι μικρές ποσότητες.

 • Κάντε μια συνειδητή επιλογή για τον περιορισμό στοιχείων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά: τηγανητά, κρεμώδη, επεξεργασμένα κρέατα όπως το σαλάμι και τα λουκάνικα, ορισμένα αρτοσκευάσματα, τυριά κ.λ.π.

• Δοκιμάστε άλλες «εκδόσεις» του αλκοόλ: αντί της μπίρας σερβίρετε στο ποτήρι σας μηλίτη, αντί για Baileys και Kahlua δοκιμάστε ξηρό κρασί, αντί για Bloody Mary ή οινοπνευματώδη ποτά, φτιάξτε ένα κοκτέιλ φρούτων με λίγο οινόπνευμα.
  
Θυμηθείτε: Θερμίδες από το αλκοόλ έχουν την τάση να αποθηκεύονται στην κοιλιακή χώρα (το φερμουάρ που… λέγαμε).

• Πίνετε άφθονο νερό. Δημιουργεί στο στομάχι μια αίσθηση πληρότητας ενώ βοηθά το σώμα σας να μην αφυδατωθεί από την κατανάλωση αλκοόλ και καφέ.

• Μην κάθεστε όλη την νύχτα σε μια καρέκλα. Σηκωθείτε, περπατήστε, χορέψτε, γιορτάστε!
Μην ξεχνάτε: Οι μέρες το απαιτούν!

Πηγή : http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment