Saturday, December 15, 2012

Κεφάλαιο Δίαιτα - Τι θα ζητήσετε φέτος από τον Άγιο Βασίλη;

 
 Στην περίπτωση που μέχρι πέρυσι ζητούσατε να παρασκευαστεί σοκολάτα με μηδενικές θερμίδες, μαρούλι με γεύση προφιτερόλ και light ελαιόλαδο, μήπως οι ευχές σας γι’ αυτή τη χρονιά θα έπρεπε να είναι περισσότερο ρεαλιστικές; Όταν το δυσκολότερο πράγμα σε μία δίαιτα είναι η ιδέα της, πώς θα έπρεπε τελικά να σκέφτεστε προκειμένου φέτος η προσπάθειά σας να έχει happy end;

Μην «πυροβολείτε» το φαγητό: Μπορεί συχνά να κατηγορείτε το φαγητό για τα περιττά κιλά, όμως στη σύγχρονη διαιτολογία κανένα τρόφιμο ή συστατικό του δεν ευθύνεται από μόνο του για την άνοδο του δείκτη της ζυγαριάς. Πολυάριθμες μελέτες άλλωστε υποδεικνύουν ότι αυτό που μας παχαίνει δεν είναι κάποιο μεμονωμένο τρόφιμο, αλλά οι «κακές» διατροφικές συνήθειες. Η δίαιτα, λοιπόν, θα μπορούσε να παρομοιαστεί με έναν συνεχή αγώνα δρόμου που στοχεύει όχι μόνο στην απώλεια κιλών, αλλά στο να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε το φαγητό και τον τρόπο που αισθάνεστε γι’ αυτό. Φέτος σκεφτείτε μακροπρόθεσμα και κάντε τη διαφορά φροντίζοντας να εμπιστευτείτε την καθοδήγησή σας σε πτυχιούχους διαιτολόγους, εξειδικευμένους στην τροποποίηση συμπεριφοράς, οι οποίοι θα σας ακούσουν και θα σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε τις σωστές διατροφικές συνήθειες που θα συμβάλλουν και στη διατήρηση του νέου σας βάρους.

Μην πιστεύετε στα θαύματα: Το χαπάκι αδυνατίσματος που αναζητάτε δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί και ούτε πρόκειται να έρθει στα χέρια σας στο άμεσο μέλλον. Στην πραγματικότητα κάθε προσπάθεια αλλαγής αρχίζει από το μυαλό και πριν ξεκινήσετε τον αγώνα ενάντια στα περιττά κιλά, καλό θα ήταν να διερευνήσετε τα κίνητρα που θα αποτελέσουν συμμάχους στην προσπάθεια και θα σας δώσουν τη δύναμη να ξεπεράσετε τους φόβους σας και να αποκτήσετε την απαραίτητη αντοχή προκειμένου να φτάσετε μέχρι τέλους. Έτσι, αντί να αναζητάτε νέες μαγικές φόρμουλες αδυνατίσματος, φέτος ζητήστε θέληση, δύναμη, αυτοσυγκράτηση και αποφασιστικότητα, συστατικά απαραίτητα για να ξεκινήσετε μία πορεία.. πολλά υποσχόμενη!

«Τα αγαθά κόποις κτώνται»: Μπορεί το DVD που αγοράσατε να δεσμεύεται να εξαφανίσει το λίπος σας με μόλις πέντε λεπτά άσκηση την ημέρα, ή να σας έχουν υποσχεθεί πως τα κιλά θα χαθούν αυτόματα απολαμβάνοντας το.. καφεδάκι σας, όμως σταματήστε να αποζητάτε εύκολες και γρήγορες λύσεις, αφού ξέρετε εκ των προτέρων πως δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Πάρτε το απόφαση, πως για να δείτε βελτίωση και αλλαγή στο σώμα σας θα πρέπει να έχετε πειθαρχία και να κουραστείτε.

Άλλωστε, ακόμη και αν ο πολυδύναμος Άγιος Βασίλης αποφάσιζε να ρίξει την κοιλιά του θα σταμάταγε να αποδέχεται κάθε λογής κέρασμα και θα έβγαζε κάρτα μέλους στο γυμναστήριο της γειτονιάς του!
 

No comments:

Post a Comment