Sunday, December 2, 2012

Τι πρέπει να τρώει μία γυναίκα για να αισθάνεται και να είναι υγιής

Τι πρέπει να τρώει μία γυναίκα για να αισθάνεται και να είναι υγιής

Ένα καλά ισορροπημένο καθημερινό διαιτολόγιο

Οι γυναίκες, ίσως και περισσότερο από τους άνδρες, θα πρέπει να καταναλώνουν μια ποικιλία τροφών, που είναι απαραίτητη για την καλή του υγεία και ευεξία. Η γυναίκα, από βιολογικής άποψης χρειάζεται πολλά περισσότερα θρεπτικά συστατικά, σίδηρο και ασβέστιο καθώς και βιταμίνες, μιας και αποθηκεύει κάθε μήνα το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών- συστατικά τα οποία αν δεν γίνει μανούλα, εν τέλει πάνε χαμένα.
Η περίοδος τείνει να εξαντλεί μία γυναίκα, ενώ το δύσκολο καθημερινό πρόγραμμα σε συνδυασμό με τις ορμονικές μεταβολές, επιβαρύνουν. Οι ειδικές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά σε όλα τα στάδια της ζωής των γυναικών, είναι μεταβαλλόμενες και εξατομικευμένες. Τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, παρέχουν ενέργεια για την πολυάσχολη ζωή των γυναικών, βοηθούν στην πρόληψη και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης διαφόρων παθήσεων. Τι πρέπει να τρώμε, λοιπόν απαραιτήτως για να προσλαμβάνουμε τα παραίτητα θρεπτικά συστατικά;

- Τρεις φορές τη μέρα θα πρέπει να καταλανώνουμε είτε μία μερίδα δημητριακών ολικής αλέσεως, ή ψωμί ολικής, ζυμαρικά, καφέ ρύζι ή βρώμη.

- Τρεις φορές επίσης μέσα στη μέρα χρειαζόμαστε ασβέστιο και Ω3 προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (ή χωρίς λιπαρά), όπως χαμηλών λιπαρών ή χωρίς λιπαρά γάλα, γιαούρτι ή τυρί.

- Πρωτεΐνη για τον οργανισμό, όπως πρωτεΐνη άπαχου κρέατος κοτόπουλο και γαλοπούλα, φυσικά ψάρια και τέλος συμπληρωματική πρωτεΐνη φυτικής προελεύσεως (όπως τα φασόλια, οι φακές και τα μπιζέλια, ρεβίθια) σε συνδυασμό με αμυλώδη τρόφιμα (π.χ ρύζι).

- Δύο φλιτζάνια φρούτα όπως μήλα, μούρα, πορτοκάλια, μπανάνες και αχλάδια.

- Δύο με τρία φλιτζάνια λαχανικά, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ντομάτα, κολοκύθα, πιπεριές, κρεμμύδια, μπρόκολα, μανιτάρια και καρότα.

Πηγή : http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment