Saturday, December 29, 2012

Πώς να «απενοχοποιήσουμε» το γιορτινό τραπέζι;

Πώς να «απενοχοποιήσουμε» το γιορτινό τραπέζι; 
 
Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Φανή Πρεβέντη σας συμβουλεύει...

Γαλοπούλα, τυριά, αρνάκι, κατσικάκι, περίτεχνα ορεκτικά, ποτά και φυσικά... ακαταμάχητα γλυκίσματα!

Πώς θα τα διαχειριστούμε;
Η λύση ονομάζεται "λίγο απ' όλα". Πάρτε ένα μεγάλο πιάτο και χωρίστε το νοητά στη μέση. Γεμίστε το μισό πιάτο με πολύχρωμη σαλάτα. Το υπόλοιπο μισό πιάτο γεμίστε το με ό,τι επιθυμείτε! Απολαύστε με μέτρο, γεμίστε το στομάχι σας χωρίς υπερβολές που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία και να σας χαλάσουν τη διάθεση.

- Και από ποτό; Τί;

"Οίνος ευφραίνει καρδία ανθρώπου"
Λευκό ή κόκκινο, γλυκό ή ξηρό, συνοδεύει άριστα ένα γιορτινό γεύμα. Προτιμείστε το. Φροντίστε να ελέγξετε την ποσότητα κρασιού που θα καταναλώσετε (ειδικά εάν πρόκειται να οδηγήσετε). Μείνετε στα 2 μικρά ποτήρια. Θερμιδικό κόστος: 80-100 Θερμίδες ανά ποτήρι, αναλόγως τη γλυκύτητα.
Extra tip: Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι κατανάλωναν το οίνο "κεκραμένο", δηλαδή "νερωμένο" . Δεν είναι ντροπή να βάζουμε που και που λίγο νερό στο κρασί μας!

- Γλυκάκι δε θα κεράσετε;


Φυσικά και θα κεράσετε αλλά και θα κεραστείτε.
Φροντίσαμε για εσάς και βρήκαμε την πιο νόστιμη και ελαφριά συνταγή για μελομακάρονα! Δοκιμασμένη και απολύτως επιτυχημένη! Εσείς φροντίστε να ελέγξετε την ποσότητα. Πετυχημένη και διαχρονική συμβουλή: Περιορίστε την κατανάλωση γλυκού στα γιορτινά τραπέζια και όχι σε όλο το εορταστικό 15νθήμερο.

- Η επόμενη ημέρα ενός εορταστικού τραπεζιού...

Ξεκινώντας τις συμβουλές μας οφείλουμε να τονίσουμε ένα και μόνο πράγμα. Στην επόμενη ημέρα δεν χωράνε οι τύψεις!
Ό,τι φάγαμε και ό,τι ήπιαμε μένει σαν γλυκεία ανάμνηση.
Επιλέγουμε ένα ελαφρύ βασικό γεύμα που θα συνοδεύεται με άφθονη σαλάτα και νερό και μπαίνουμε ξανά στη διατροφική μας ρουτίνα.

- Και τί θα κάνουμε με τα γλυκά που περίσσεψαν;

Όσα μπορούμε τα "διανέμουμε" σε συγγενείς και φίλους.
Αν κάτι ξεμείνει όπως για παράδειγμα.... ένα κομμάτι βασιλόπιτα από την προηγούμενη... Το σερβίρουμε για πρωινό μαζί με ένα ποτήρι ζεστό γάλα!


Πηγή :http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment