Wednesday, December 5, 2012

Διάθεση και φαγητό: Δείτε τι σημαίνει το αγαπημένο σας υποκατάστατο

Διάθεση και φαγητό: Δείτε τι σημαίνει το αγαπημένο σας υποκατάστατο

Και ποιοι είναι οι λόγοι που επιλέγετε το καθένα από αυτά...

Όλες μας έχουμε κάποιες δύσκολες μέρες του μήνα, είτε έχουμε περίοδο, είτε έχουμε πεσμένη διάθεση, είτε βιώνουμε κάποιο χωρισμό έχουμε πάντα την τάση, εκτός φυσικά απο το να κλαίμε, να το... ρίχνουμε στο φαγητό! Και δεν εννοούμε σαλάτες και καροτάκια, αλλά κανονικό γουρούνιασμα με ότι πιο λιπαρό και παχυντικό βρούμε μπροστά μας. Έχετε παρατηρήσει όμως ότι δεν καταφεύγουμε όλες μας στα ίδια υποκατάστατα προκειμένου να νιώσουμε καλύτερα; Άλλες τρώνε σοκολάτα, άλλες junk food και άλλες το ρίχνουν στα... πατατάκια. Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με τα top φαγητά γουρουνιάσματος και τι δείχνουν για εσάς ανάλογα με το ποιο επιλέγετε.

1. Σοκολάτα: Το νούμερα ένα υποκατάστατο από το οποίο πολλοί άνθρωποι φτάνουν μέχρι και σε σημείο εξάρτησης. Αν λοιπόν είστε από αυτές που με την πρώτη αναποδιά τρέχετε στο κοντινότερο περίπτερο ή ζαχαροπλαστείο για προμήθειες, είναι πασιφανές ότι σας λείπει μαγνήσιο μιας και η σοκολάτα αυξάνει τα επίπεδά του στον οργανισμό! Kαι μπορεί η σοκολατίτσα να είναι ωραιότατη, αλλά είναι δυστυχώς και πολύ, μα πάρα πολύ παχυντική! Μπορείτε λοιπόν να την αντικαταστήσετε με άλλα σνακ, όχι βέβαια της ίδιας ακριβώς γεύσης, αλλά τα οποία θα σας βοηθήσουν τουλάχιστον να πάρετε το μαγνήσιο που σας λείπει. Τέτοιες τροφές είναι τα φυστίκια, οι σπόροι, η μαύρη σοκολάτα και οι χουρμάδες! Και μπορεί η μαύρη σοκολάτα να μην εξίσου απολαυστική με την γάλακτος αλλά αν σας πούμε ότι καθυστερεί την γήρανση των μυών, ενισχύει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και προλαμβάνει καρδιακά νοσήματα, νομίζουμε ότι θα σας πείσουμε!

2. Zυμαρικά και ψωμί: Εσείς είστε της άλλης σχολής. Όταν αισθάνεστε μελαγχολική πέφτετε με τα μούτρα στην φραντζόλα με το ψωμί ή μαγειρεύετε μία σπέσιαλ μακαρονάδα για να ξεχαστείτε και μετά δυστυχώς την καταβροχθίζετε. Οι υδατάνθρακες, οι οποίοι βρίσκονται άφθονοι στις συγκεκριμένες τροφές, παρέχουν στον οργανισμό σεροτονίνη, η οποία είναι η ορμόνη της χαράς και της οποίας τα επίπεδα στον οργανισμό σας προφανώς είναι χαμηλά. Αν λοιπόν θέλετε να αντικαταστήσετε τις νόστιμες αλλά παχυντικές αυτές λιχουδιές, μπορείτε να επιλέξετε γλυκοπατάτες, φασόλια, φακές και βρώμη.

3. Μπέργκερς και σάντουιτς: Αν επιλέγετε να ξεσπάτε στα κρεατικά όταν δεν αισθάνεστε καλά, πάσχετε από έλλειψη σιδήρου. Ουσιαστικά το να καταναλώνετε κρέας δεν είναι κακή επιλογή εφόσον φυσικά είναι σωστά μαγειρεμένο, αλλά όταν το κρέας περιβάλλεται από σάλτσες, ψωμιά και τηγανητές πατάτες τότε σίγουρα θα επιβαρυνθείτε με αμέτρητες περιττές θερμίδες. Προτιμήστε σπιτικό φαγητό ή αν πρέπει απαραίτητα να φάτε απ' έξω αντικαταστήστε το χοιρινό με κοτόπουλο ή γαλοπούλα και αποφύγετε τις πολλές γαρνιτούρες. Επίσης, άριστη πηγή σιδήρου είναι τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός.

4. Αλμυρά σνακ: Νομίζετε ότι αγαπάτε τα πατάκια ή άλλα αλμυρά σνακ μόνο και μόνο επειδή είναι νόστιμα; Μέγα λάθος! Σύμφωνα με έρευνες, καταναλώνουμε αλμυρά σνακ όπως πατατάκια, όταν θέλουμε να... χαλαρώσουμε. Το αλάτι, παρέχει στον οργανισμό νάτριο το οποίο βοηθά στην μείωση των ορμονών που προκαλούν το στρες, ωστόσο είναι υπεύθυνο, εκτός φυσικά από το φόρτωμα θερμίδων, και για την γνωστή σε όλους μας κατακράτηση υγρών. Αντκαταστήστε τα αγαπημένα σας πατατάκια λοιπόν, με ποπ κορν, ψητές πατάτες ή φασόλια.

Πηγή : http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment