Saturday, December 22, 2012

Πώς θα τρως στις γιορτές χωρίς να πάρεις κιλό

Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να κάνεις και τις διατροφικές σου ατασθαλείες στο διάστημα των γιορτών, χωρίς να πάρεις κιλά!

Οι γιορτές μπορούν να κάνουν τη σιλουέτα σου να χάσει το σχήμα της και την δίαιτά σου να πάρει την κάτω βόλτα! Αυτές τις γιορτές, θα σε βοηθήσουμε να τρως μεν αλλά να μην πάρεις ούτε γραμμάριο. Κι όμως μπορείς να τα καταφέρεις!


Οι γιορτές μπορούν να κάνουν τη σιλουέτα σου να χάσει το σχήμα της και την δίαιτά σου να πάρει την κάτω βόλτα! Αυτές τις γιορτές, θα σε βοηθήσουμε να τρως μεν αλλά να μην πάρεις ούτε γραμμάριο. Κι όμως μπορείς να τα καταφέρεις!

Τρώγε- τρώγε- τρώγε:

Το μέγα λάθος που κάνουμε τις ημέρες αυτές με τα ατελείωτα δείπνα, τα άπειρα πάρτυ και τα υπερμεγέθη τραπεζώματα, είναι πως ξέρουμε τι θα ακολουθήσει αλλά συνεχίζουμε να διατηρούμε την κακή διαδρομή. Αυτή τη χρονιά, αντί να λιμοκτονήσεις κατά τη διάρκεια της μέρας – για να τα δώσεις όλα το βράδυ- φάε κανονικά τα γεύματά σου. Αν προσπαθήσεις να φυλάξεις τις θερμίδες σου για το βραδινό φαγοπότι, τελικά θα φας περισσότερο. Αν όμως έχεις καταναλώσεις σωστά τα γεύματά σου, ο μεταβολισμός σου θα κινηθεί σωστά και η όρεξή σου θα είναι ελεγχόμενη την ώρα του μεγάλου γεύματος. Μην ξεχνάς να πίνεις το νερό που χρειάζεται το σώμα σου καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, γιατί πολλές φορές μπερδεύουμε την πείνα με τη δίψα.

 
Κράτησε τα χέρια σου πιασμένα:
Θυμήσου πόσες φορές ήπιες πολύ ή έφαγες πολύ σε κάποιο γιορτινό πάρτυ. Ήταν όλες εκείνες τις φορές που δεν κρατούσες ένα τσαντάκι φάκελο αλλά είχες προτιμήσει μια τσάντα με λουρί. Όταν τα χέρια σου είναι πιασμένα, δύσκολα μπορείς να έχεις στο χέρι σου ένα ποτήρι σαμπάνια ή ακόμα καλύτερα δεν μπορείς να τρως το ένα καναπεδάκι μετά το άλλο.

 
Μάθε να γεμίζεις το πιάτο σου σωστά:
Εντάξει, ο γιορτινός μπουφές είναι ''όλα τα λεφτά''. Ακόμα κι έτσι, μπορείς να τρως χωρίς να επιβαρύνεις το σώμα σου. Γέμισε το πιάτο σου με σαλάτα ή ψητά λαχανικά και συμπλήρωσε με κάποιο κρέας. Στο μικρό (1/3) που μένει, δώσε χώρο στις λιχουδιές (ορεκτικά, σάλτσες)! Μάλιστα, αντί να γεμίσεις το πιάτο σου με λίγο απ' όλα, κοίτα καλά τον μπουφέ ώστε να ξέρεις τι θα διαλέξεις από εκείνα τα φαγητά που πραγματικά σου αρέσουν.

 
Διάλεξε το σωστό κομμάτι από κάθε τροφή:
Αντί να φας την πέτσα της γιορτινής γαλοπούλας, πέσε στο ψαχνό από το στήθος. Αντί να φουσκώσεις με τον πουρέ πατάτας, προτίμησε τη γέμιση γαλοπούλας με καστανό άγριο ρυζάκι, σταφίδες και κάστανα. Αντί να παχύνεις από τους ατελείωτους κουραμπιέδες, προτίμησε το πιο Light μελομακάρονο.


Γιορτές άρα μόνο γιορτινές αμαρτίες:
Εντάξει, αν σε αφήσουμε να φας κάτι από το γιορτινό τραπέζι, μπορεί να δοκιμάσεις τα πάντα: ακόμα και το ψωμί που κάθε μέρα βρίσκεται στο τραπέζι σου και το υποτιμάς. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αξιολογήσεις τελικά, τι είναι γευστικό και γιορτινό και το βρίσκεις στο τραπέζι μια φορά το χρόνο. Άσε κάτω το βαρετό ψωμί και επικεντρώσου στο ρολό αγριογούρουνο. Άσε κάτω τον πουρέ πατάτας και πες ναι σε μια δίπλα! Άφησε κάτω τα γαριδάκια και ταρτάκια και τυροπιτάκια και πες ναι στην γέμιση γαλοπούλας ή τα μελομακάρονα.
Kι αν πρέπει να πες ναι σε λίγο αλκοόλ, προτίμησε ένα ποτήρι ζεστό γιορτινό αρωματικό κρασί, παρά στα κλασικά κοκτέιλ που βρίσκεις όλο το χρόνο.

Πηγή : http://www.womenonly.gr

No comments:

Post a Comment