Thursday, December 20, 2012

Τα γλυκά των γιορτών! Έχεις στρατηγική…..


ta glyka ton xristoygennon me strathgikhΤρώς με μέτρο.
Μη στερηθείς τα χριστουγεννιάτικα γλυκά (μελομακάρονα, κουραμπιέδες κ.λ.π.) απλά καταναλώσετε τα με μέτρο. Γενικά προσπάθησε να φάς με... στρατηγική. Για παράδειγμα, τρώς μαζί με το πρωινό ένα μελομακάρονο ή ένα μικρό κομμάτι βασιλόπιτα. Με τον τρόπο αυτό ο οργανισμός σου θα αξιοποιήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας τις θερμίδες των γλυκών. Οι υδατάνθρακες (ζάχαρη) που περιέχονται σε αυτά, θα καταναλωθούν για τις τρέχουσες αυξημένες καθημερινές δραστηριότητες των ημερών και δεν θα αποθηκευτεί με τη μορφή λίπους. Μία άλλη καλή λύση, είναι να φάς το μελομακάρονο ή τον κουραμπιέ μετά το απογευματινό φρούτο ή χυμό.

Ασκήσου!
Η άσκηση θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τα έξτρα κιλά από τα πληθωρικά εορταστικά τραπέζια. Εάν δεν μπορείς να πάς στο γυμναστήριο, επινόησε πιο εύκολους τρόπους για τη φυσική δραστηριότητα ,στην καθημερινότητα σου. Η δραστηριότητα δεν είναι ανάγκη να γίνεται όλη με τη μία. Μπορεί να πραγματοποιείται ανά διαστήματα: 10 λεπτά εδώ, 20 λεπτά εκεί, ώστε να έχει συνολική διάρκεια 30 λεπτά την ημέρα. Περπάτησε στα μαγαζιά, ανέβα τα σκαλιά αντί να χρησιμοποιείτε ασανσέρ και αν κυκλοφορείς με αμάξι παρκάρισε το τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τον προορισμό σου.

Μετά το γιορτινό τραπέζι...
Μετά το γιορτινό τραπέζι α αντί να φας έξτρα γλυκό με τον καφέ, πηγαίνεις μία βόλτα. Οι στολισμένοι δρόμοι και το πνεύμα των γιορτών είναι ιδανικά για βόλτες. Να θυμάσε ότι η άσκηση θα σε βοηθήσει να κάψεις κάποιες έξτρα θερμίδες. 
Μη ξεχνάς όλα αυτά τα μικρά tips τα οποίες μπορούν να σου φανούν πολύ χρήσιμα για την αποφυγή της αύξησης του βάρους σου κατά τη διάρκεια των γιορτών.
Οι γιορτές γεμίζουν με άγχος πολλούς ανθρώπους σε σχέση με τα κιλά τους. Απόλαυσε τις γιορτές και τα γιορτινά σας τραπέζια και να θυμάσαι πάντα ότι σημασία δεν έχει το βάρος σου αλλά ο τρόπος της διατροφής σου και οι επιλογές που κάνεις καθημερινά.

No comments:

Post a Comment