Friday, December 28, 2012

Detox after Christmas

Detox after Christmas 
 
Η περίοδος μετά τα Χριστούγεννα «κουβαλά» κάθε χρόνο το ίδιο συναίσθημα. Τύψεις! Για όλα αυτά που καταναλώσαμε και για όλα αυτά που κανονικά έπρεπε αλλά δεν καταναλώσαμε, για το μέτρο που δεν βάλαμε και για τα διατροφικά «απωθημένα» που βγάλαμε… Τι θα μας «σώσει» από τον δείκτη της ζυγαριάς που έχει πάρει την ανηφόρα; 5 ημέρες αποτοξίνωσης!

Απαγορευμένες τροφές: • Καφεΐνη, αλκοόλ, ζεστή σοκολάτα, αναψυκτικά • Γαλακτοκομικά • Ζάχαρη • Μεταποιημένα λίπη (όπως μαργαρίνη) • Ψωμί, ζυμαρικά • Λιπαρά ζωικής προέλευσης • Χυμοί φρούτων με συντηρητικά

Το πρόγραμμα:

Πρωινό: Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα smoothie φρέσκων φρούτων. Παράδειγμα: 100% χυμός μήλου με ακτινίδιο (καλή πηγή βιταμίνης C) και σπόρους κολοκύθας (καλή πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων)
Άλλες επιλογές: * Βρώμη με μέλι και μισή μπανάνα. Η βρώμη έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες λειτουργούν ευεργετικά για το πεπτικό σύστημα. Η μπανάνα είναι μια καλή πηγή φρουκτόζης (ένα φυσικό είδος σακχάρου) και καλίου. * Μια φέτα ψωμί σίκαλης 100% με φέτες ντομάτας και χυμό λεμονιού
Αν πεινάσετε μέχρι το επόμενο γεύμα…: 100% φυσικός χυμός αραιωμένος με νερό ή φρέσκα φρούτα

Γεύμα: Υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη όπως μια μικρή γλυκοπατάτα, ½ φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι, μία φέτα ψωμί σίκαλης και έναν συνδυασμό από φρέσκα φρούτα, λαχανικά ή μια σαλάτα, που μπορεί να περιλαμβάνει μαρούλι, τοματίνια, αγγούρι, κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πιπεριές, καρότα, μανιτάρια, σέλινο, μήλο, ψημένους σπόρους ηλίανθου. Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Αν πεινάσετε μέχρι το επόμενο γεύμα…: 100% φυσικός χυμός αραιωμένο με νερό ή φρέσκα φρούτα

Δείπνο: * 90g χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά πρωτεΐνη, όπως ένα φιλέτο κοτόπουλου (χωρίς δέρμα) ή ψάρια. Μείνετε μακριά από τα τηγανιτά. * Ένας συνδυασμός λαχανικών, τα οποία μπορούν να περιλαμβάνουν καρότα, κολοκύθα, κολοκυθάκια, φρέσκα σπαράγγια, μανιτάρια, μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών και κουνουπίδι. Αν επιλέξετε να ψήσετε τα λαχανικά στο φούρνο, μπορείτε να βάλετε ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέστε χυμό λεμονιού, σκόρδο και πιπέρι για τη γεύση.
Προσοχή: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ο μόνος κατάλληλος να σας υποδείξει την δίαιτα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι ο γιατρός και ο διαιτολόγος σας που γνωρίζει επακριβώς το ιστορικό σας.

Πηγή :http://www.myself.gr

No comments:

Post a Comment