Saturday, December 29, 2012

Happy New Body

10 mini διατροφικές αλλαγές - maxi διαφορά στη γραμμή σας

1. Εντάξτε ένα φλιτζάνι καφέ ή τσαι στο διαιτολόγιό σας. «H καφεΐνη αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο ο οργανισμός καίει θερμίδες», εξηγεί η Susan B. Roberts, καθηγήτρια Διατροφολογίας στο University of Boston, ενώ το πράσινο τσάι, χάρη στις κατεχίνες και τις πολυφαινόλες που περιέχει, ενισχύει τις μεταβολικές καύσεις. 

2. Η καλή μέρα... από το πρωινό φαίνεται, οπότε καλό είναι να μην το παραλείπετε ποτέ. «Τρώγοντας πρωινό ο οργανισμός μας αρχίζει να κάνει καύσεις από νωρίς», τονίζει ο δρ. Γιώργος Πανοτόπουλος,  διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών. «Για να ξεκινήσετε την ημέρα σας δυναμικά, καταναλώστε βρόμη με φρούτα ή μία ομελέτα μόνο με το ασπράδι του αυγού», συνεχίζει ο ειδικός.

3. Προτιμήστε τα τρόφιμα που είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες και πλούσια σε φυτικές ίνες (μπρόκολο, κουνουπίδι κ.λπ.). Απελευθερώνουν αργά την ενέργειά στο αίμα συμβάλλοντας στη διατήρηση του αισθήματος κορεσμού για περισσότερη ώρα.  

4. Επιπλέον, τα σνακ και τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και διαθέτουν χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο είναι ιδανικά για τη διατροφή σας. Δημιουργούν ένα «προστατευτικό» φιλμ πάνω στο έντερο το οποίο εμποδίζει και αποτρέπει την απορρόφηση περιττών θερμίδων από αυτό. 

5. Δεν θα βαρεθούμε να το λέμε: πιείτε πολύ νερό. Γερμανική έρευνα έδειξε ότι οι μεταβολικοί ρυθμοί σημειώνουν αύξηση έως και 30% αν πίνετε νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.  

6. Προσπαθήστε να τιθασεύεστε την παρόρμηση που προστάζει να φάτε χωρίς δεύτερη σκέψη μια τυρόπιτα ή ένα παγωτό. Τη στιγμή ακριβώς που το επιθυμείτε, αναζητήστε ένα υγιεινό σνακ το οποίο παρέχει λίγες θερμίδες, όπως για παράδειγμα ένα φρούτο, μία μπάρα δημητριακών ή λίγη μαύρη σοκολάτα. Ναι, το ξέρουμε ότι δεν είναι το ίδιο, αλλά δυστυχώς λίγες στερήσεις είναι απαραίτητες.

7. Ο οργανισμός καταναλώνει περισσότερη ενέργεια στην προσπάθεια του να διασπάσει τρόφιμα τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Η καλύτερη επιλογή είναι η φλούδα και το ξύσμα των φρούτων και των λαχανικών τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εύκολα στις περισσότερες συνταγές σας. 

8. Αν και διαθέτει τις ίδιες θερμίδες με το κόκκινο κρέας, πρόσφατα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι τα άτομα που καταναλώνουν συχνά σολομό χάνουν πιο εύκολα βάρος συγκριτικά με όσους επιμένουν παραδοσιακά. Γιατί δεν δοκιμάζετε να… συσφίξετε τις σχέσεις σας μαζί του; 

9. Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση αλκοόλ ανοίγει την όρεξη. Καλό θα είναι το να περιορίσετε, ωστόσο, τις ημέρες που ξέρετε πως δεν θα μπορέσετε να το αποφύγετε, φάτε ένα μικρό σνακ από το σπίτι προκειμένου να μην… επιτεθείτε στους ξηρούς καρπούς και τα τσιπς που συνήθως συνοδεύουν το ποτό σας.  

10. Τα γαλακτομικά προϊόντα που διαθέτουν χαμηλά λιπαρά εμποδίζουν την αποθήκευση του λίπους, οπότε μη φοβηθείτε να τα εντάξετε ακόμη και στο καθημερινό σας διατροφολόγιο.

No comments:

Post a Comment