Saturday, December 22, 2012

Απόλαυση και κιλά: Tips για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές!

Απόλαυση και κιλά: Tips για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές! 

Απολαμβάνοντας όμως λιχουδιές

Τις ημέρες των γιορτών είναι αδύνατο να αντισταθείτε σε όλες τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Σας καταλαβαίνουμε. Είναι απολύτως λογικό. Άνθρωποι είστε, πόσο πια να αντιστέκεστε στην όψη των γλυκών και των μεζέδων;

Αυτές τις γιορτές να έχετε στο μυαλό σας μία λέξη: το μέτρο. Mπορείτε να απολαμβάνετε τα πάντα σε μικρές ποσότητες.  


Ακολουθώντας αυτά τα έξυπνα tips δε θα υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τα κιλά των εορτών:

1. Πρώτο και πολύ σημαντικό tip. Μη μένετε νηστικοί όλη μέρα, σκεπτόμενοι ότι το βράδυ θα φάτε στο ρεβεγιόν, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα πεινάτε πολύ και θα φάτε μεγάλες ποσότητες. Όταν το στομάχι γουργουρίζει... ο εγκέφαλος παραδίδεται στην επιθυμία.


 2. Πάντα να ξεκινάτε το δείπνο σας με σαλάτα. Υπάρχουν άφθονες επιλογές. Φάτε αρκετή ποσότητα πράσινης σαλάτας, με την προϋπόθεση ότι δεν περιλαμβάνουν παχυντικές sauce. Με την κατανάλωση σαλάτας θα αυξήσετε το αίσθημα του κορεσμού και θα μειώσετε το ποσοστό του λίπους που θα απορροφηθεί στο έντερο.


 3.Από τα χριστουγεννιάτικα γλυκά καλό θα ήταν να επιλέξετε να φάτε μελομακάρονα. Είναι η πιο υγιεινή επιλογή και δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη. Αν μπορείτε αποφύγετε τους κουραμπιέδες. Αποτελούν μια επίθεση ζάχαρης και βουτύρου στο κορμί σας


4.Κάντε τη σωστή επιλογή του κυρίου γεύματος. Αποφύγετε την πέτσα της γαλοπούλας, η οποία θα σας εφοδιάσει με λίπος και θερμίδες και προτιμηστε το στήθος της. Αντί να ενδώσετε στον πουρέ πατάτας επιλέξτε καλύτερα ρύζι από τη γέμιση της γαλοπούλας.


5. Αν πρέπει να πιείτε, καλό θα ήταν να επιλέξετε κρασί το οποίο φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Αποφύγετε τα πολλά αναψυκτικά, τα οποία θα σας εφοδιάσουν με περιττές θερμίδες και ζάχαρη. Πίνετε άφθονο νερό, το οποίο σας ενυδατώνει και σας προκαλεί κορεσμό.


6.Τέλος, μην ξεχνάτε να είστε δραστήριοι. Βγείτε βόλτες, περπατήστε και φυσικά χορέψτε. Μια χαρά θερμίδες θα κάψετε, περνώντας μάλιστα και όμορφα!


Καλές γιορτές!!
 
Πηγή : http://www.queen.gr

No comments:

Post a Comment