Saturday, November 24, 2012

Τα 10 διαχρονικότερα διαιτητικά τρικ

Τα 10 διαχρονικότερα διαιτητικά τρικ
Γιατί τα κλασικά, είναι τα πιο αποτελεσματικά

Κάθε τόσο μαθαίνουμε για μία νέα, θαυματουργή δίαιτα, και -ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων- απορούμε: είναι οι διατροφικές συνήθειες εφήμερες, όπως η μόδα; Η αλήθεια είναι ότι οι καλύτερες τακτικές για απώλεια βάρους είναι οι κλασικές, που έχουν περάσει την δοκιμασία του χρόνου.

Συγκεντρώσαμε τα 10 διαχρονικότερα τρικ για απώλεια βάρους, και σας τα παρουσιάζουμε. Μπορεί να μην είναι hip, όσο μία νέα, χαμηλή σε υδατάνθρακες (συνήθως) δίαιτα, αλλά είναι, εγγυημένα, πάντα επίκαιρα.

1) Μην παραλείπετε το πρωινό
Θα σας δώσει ενέργεια για όλη την υπόλοιπη ημέρα, και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αυτοσυγκράτησή σας, όταν έρθετε αντιμέτωπη με πειρασμούς.

2) Τσιμπολογήστε με φειδώ
όταν έρχεστε αντιμέτωπη με γλυκούς πειρασμούς, εφόσον δεν μπορείτε να τους αποφύγετε, καταναλώστε τους με των κανόνα των τριών πηρουνιών. Τρεις μπουκιές αρκούν, ώστε να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας, και να μην σας επιβαρύνουν υπερβολικά με θερμίδες.

3) Αποφύγετε το τσιμπολόγημα αργά το βράδυ
Σταματήστε το φαγητό τρεις ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Όταν κοιμόμαστε, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται, οπότε, αντί να καίει λίπος ο οργανισμός, το αποθηκεύει.

4) Αναρωτηθείτε για τις λιγούρες σας
Προτού φάτε, ρωτήστε τον εαυτό σας εάν όντως πεινάει. Εάν μία λιγούρα δεν προέρχεται από πείνα, το φαγητό δεν θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας.

5) Φτιάξτε μόνες το μεσημεριανό σας
Σύμφωνα με έρευνα του 2012, οι άνθρωποι που τρώνε απ' έξω, ακόμα και μία φορά την εβδομάδα, έχουν την τάση να χάνουν, κατά μέσο όρο, 2,5 λιγότερα κιλά.

6) Ξεκινήστε τα γεύματά σας με σαλάτα
Φάτε με την σωστή σειρά. Εάν ξεκινήσετε με λαχανικά, είναι φυσικό να φάτε περισσότερα, αφού θα πεινάτε, και, τελικά, να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες στο σύνολο του γεύματός σας.

7) Συχνά γεύματα
Φάτε κάτι κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Έτσι, θα νιώθετε πιο χορτάτες, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα μπορείτε ευκολότερα να αποφύγετε τους πειρασμούς.

8) Προγραμματίστε μία «ελεύθερη» μέρα
Αποφύγετε την υπερκατανάλωση ανθυγιεινών τροφών, κανονίζοντας μία ημέρα, μέσα στην εβδομάδα, κατά την οποία θα μπορείτε να φάτε ό,τι επιθυμείτε.

9) Κρατήστε ημερολόγιο
Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο αλλά, οι γυναίκες που καταγράφουν με ακρίβεις τις τροφές που καταναλώνουν καθημερινά, χάνουν, κατά μέσο όρο, τρία περισσότερα κιλά από αυτές που δεν το κάνουν.

10) Ποτέ μην πηγαίνετε για ψώνια πεινασμένη
Φροντίστε, κάθε φορά που επισκέπτεστε το super market να έχετε φάει, και να έχετε καταγράψει τις αγορές σας σε μία λίστα.

Πηγή : http://www.queen.gr

5 τρόποι για να κοντρολάρετε την όρεξή σας για φαγητό!


5 τρόποι για να κοντρολάρετε την όρεξή σας για φαγητό!
Γιατί όλα θέλουν τον τρόπο τους...

Λαιμαργία! Ο απόλυτος εχθρός μας. Εκεί που έχουμε βάλει στόχο να χάσουμε κάποια κιλά, έρχεται, μας χτυπά την πόρτα και δε μπορούμε να της αντισταθούμε με τίποτα, αφού το στομαχάκι μας παραπονιέται και γκρινιάζει. Μήπως όμως υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά που αν τα ακολουθήσουμε θα μας βοηθήσουν να είμαστε πάντα σε φόρμα;

1. Μη μένετε για πολλές ώρες νηστικοί. Είναι μέγα λάθος. Αν δεν τρώτε μικρά και συχνά γεύματα, όταν θα σας έρθει μια και καλή η όρεξη για φαγητό, δε θα έχετε κανέναν αυτοέλεγχο και θα ενδώσετε ευκολότερα σε διατροφικούς πειρασμούς, λόγω... στέρησης

2. Το στομάχι σας όσο το γεμίζετε άλλο τόσο θα σας ζητάει τροφή. Μην το κακομαθαίνετε. Περιορίστε τις ποσότητες. Πως; Προτιμώντας να σερβίρετε το φαγητό σας σε μικρότερα πιάτα. Το στομάχι ελέγχεται από το μυαλό σας και μόνο.

3. Η έξοδος για φαγητό αποτελεί από μόνη της μια διατροφική παγίδα. Τίποτα δεν είναι σαν το σπιτικό φαγητό που μόνοι μας ελέγχουμε τι μαγειρεύουμε και τρώμε. Το καταλαβαίνουμε ότι σας αρέσει να τρώτε που και που έξω. Ποια είναι η λύση για να κοντρολάρετε τη λαιμαργία σας; Μα φυσικά να πάρετε ένα πιάτο και να το μοιραστείτε με το φίλο ή τη φίλη σας. Μισό πιάτο σημαίνει αυτόματα και μισές θερμίδες.

4. Σταματήστε να παραγγέλνετε ορεκτικά τα οποία το μόνο που καταφέρνουν είναι να σας κόβουν την πείνα και να σας εφοδιάζουν με περιττές θερμίδες. Επιλέξτε μια σαλάτα για αρχή και μετά ένα κυρίως πιάτο, που καλό θα ήταν να είναι για παράδειγμα φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα. Μη μου πείτε ότι δε θα χορτάσετε!

5. Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να τρώνε πολύ γρήγορα. Αυτό τους οδηγεί στο να τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που θα χρειαζόντουσαν αν τρώγανε ήρεμα. Επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται 20 λεπτά για να συνειδητοποιήσει ότι έχει φουσκώσει. Αν εσείς τρώτε βιαστικά, δε θα προλάβει ποτέ να σας χτυπήσει το καμπανάκι και να σας ειδοποιήσει ότι είναι full. Μασάτε αργά και με ηρεμία.

Extra tip: Πηγαίνετε γυμναστήριο. Εάν κουράζεστε και μοχθείτε να χάσετε κάποιες θερμίδες στην προπόνησή σας, έπειτα θα σας είναι πιο δύσκολο να αφεθείτε σε γευστικούς πειρασμούς, αφού θα έχετε στο μυαλό σας τι περάσατε για να χάσετε εκείνη την άμοιρη τη σοκολάτα το χθεσινό βράδυ...

Πηγή :http://www.queen.gr

Παχυντικές τροφές που όμως... αδυνατίζουν!


Τελικά μήπως υπάρχει «διατροφικός» Θεός;

Αποφασίσατε να κάνετε δίαιτα ή έστω να προσέξετε τη διατροφή σας και έχετε βαρεθεί να τρώτε σαλάτες και βραστά; Το παρακάτω θέμα θα σας χαρίσει σίγουρα χαμόγελα γιατί πολύ απλά θα σας αποδείξουμε ότι κάποια από τα «αμαρτωλά» τρόφιμα που αποφεύγετε με νύχια και με δόντια, ίσως κατά βάθος να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά!...

1. Σοκολάτα: Ναι καλά διαβάσατε! Ίσως να μην είναι η πρώτη επιλογή των διαιτολόγων όταν φτιάχνουν μία διατροφή, αλλά σύμφωνα με νέες έρευνες, βρέθηκε ότι η συγκεκριμένη λιχουδιά δεν είναι και τόσο ένοχη τελικά! Επιστήμονες λοιπόν ανακάλυψαν ότι η σοκολάτα με μέτρο πάντα, είναι ικανή να αφυπνίσει τον μεταβολισμό μας με αποτέλεσμα να βοηθήσει στην απώλεια κιλών.

2. Τηγανητά και κέικ: Αγαπάτε τα τηγανητά και δεν μπορείτε να αντισταθείτε στη θέα ενός ζουμερού κέικ σοκολάτας; Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τα καταναλώσετε άφοβα, αλλά μόνο ως πρωινό. Σύμφωνα με έρευνες, είναι θετικό να δίνουμε μια καλή εκκίνηση στον μεταβολισμό μας στην αρχή της ημέρας, γιατί έτσι και η λειτουργία του είναι πιο εντατική κατά τη διάρκεια αλλά και του δίνουμε τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Επιπλέον, ο ανθρώπινος μεταβολισμός λειτουργεί με πιο εντατικούς ρυθμούς τα πρωινά.

3. Μπύρα: Μπορεί να θεωρείται από τα πιο παχυντικά ποτά, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μύθο. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι είναι προτιμότερο να καταναλώσετε ένα ποτήρι μπύρα αντί για οποιοδήποτε άλλο ποτό. Μάλιστα, αν αντικατασταθεί ένα ποτήρι κρασί με ένα ποτήρι μπύρα την εβδομάδα, ισοδυναμεί με μισή ώρα χαλαρό τρέξιμο. Δεν ακούγεται και κακό...

4. Τροφές υψηλές σε λιπαρά: Όλοι μας καταναλώνουμε φαγητά με πολλά λιπαρά και θερμίδες, αλλά όλα εξαρτώνται από το είδος των λιπαρών αυτών. Σύμφωνα με έρευνες λοιπόν, ανακαλύφθηκε ότι όσοι καταναλώνουν συχνά Ω3 λιπαρά χάνουν ευκολότερα βάρος από όσους τα έχουν αποκλείσει από τη διατροφή τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγκεκριμένες τροφές δημιουργούν την ψευδαίσθηση του κορεσμού με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο!

5. Συχνά γεύματα: Ακούγεται οξύμωρο αλλά είναι αληθινό. Όταν δίνουμε ελάχιστη τροφή στον οργανισμό μας, ο μεταβολισμός λειτουργεί όλο και πιο αργά με αποτέλεσμα αντί να αδυνατίζουμε να παχαίνουμε. Η λύση δεν είναι φυσικά να τρώμε τεράστιες ποσότητες, αλλά να μην υποβάλλουμε το σώμα μας σε καθεστώς πείνας γιατί μοιραία θα μας τιμωρήσει. Αντί λοιπόν να παραλείπετε γεύματα, φάτε υγιεινά και γυμναστείτε.

Πηγή : http://www.queen.gr

Αυτές είναι οι μαγικές τροφές που εξαφανίζουν το λίπος στην κοιλιά!

Αυτές είναι οι μαγικές τροφές που εξαφανίζουν το λίπος στην κοιλιά!
Κοιλιακό λίπος; Σωστή διατροφή είναι η απάντηση

Τα παχάκια στην περιοχή της κοιλιάς ομολογουμένως είναι πολύ ενοχλητικά. Είναι από τις πιο δύσκολες περιοχές να χάσεις λίπος. Ώρες στο γυμναστήριο, συνδυάζοντας ένα σωρό ασκήσεις κοιλιακών, αλλά το λίπος εκεί... επιμένει. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η καθημερινή διατροφή αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για το κοιλιακό λίπος και φυσικά σε συνδυασμό με άσκηση, πετυχαίνεται ο τέλειος συνδυασμός.

Τις τροφές που πρέπει να τις αποφεύγετε τις έχετε πια μάθει. Ποιες είναι όμως οι ευεργετικές τροφές, οι οποίες βοηθούν στο να περιορίζεται το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς; Πάμε να τις δούμε μία-μία:

1. Μαρούλι: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως είναι το μαρούλι, το σπανάκι και η ρόκα, περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων. Επιπλέον, περιέχουν πολύ μικρό αριθμό θερμίδων και το σημαντικότερο από όλα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού.

2. Σολομός: H λύση για επίπεδη κοιλιά κρύβεται στις άπαχες πρωτείνες. Επίλεξε σολομό, καθώς είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα και μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ορμονών. Επιπλέον, θα λάβεις την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός σου και να καίει θερμίδες

3. Βρώμη: Αποτελεί την τέλεια επιλογή για πρωινό, αλλά και για βραδινό. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που ήδη εξηγήσαμε πόσο ευεργετικές είναι για το σώμα μας. Τρώγοντας βρώμη, ενεργοποιείται ο οργανισμός μας το πρωί, παίρνουμε την απαραίτητη ενέργεια και ρυθμίζονται και τα επίπεδα σακχάρου μας. Θέλετε να ακούσετε και άλλα;

4. Αμύγδαλα: Είναι από τις καλύτερες πηγές μονοακόρεστων λιπών, τα οποία έχουν την μαγική ιδιότητα να περιορίζουν την όρεξη. Επιστήμονες έχουν υποστηρίξει ότι τα μονοακόρεστα λίπη βοηθούν στην καύση του κοιλιακού λίπους. Εντάξτε τα αμύγδαλα στην καθημερινή σας διατροφή άφοβα. Προσοχή, να είναι ανάλατα!

Εxtra tip: Μείωσε τα τηγανητά, τα λιπαρά και τις τροφές που είναι πλούσιες σε θερμίδες

Πηγή :http://www.queen.gr

Πέντε τρόποι να μην πάρετε βάρος στις γιορτές

Πέντε τρόποι να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
Έξυπνα τρικ για να μην σας βγουν οι χριστουγεννιάτικες παρασπονδίες από τη μύτη

Όπου να' ναι ξεκινούν τα εορταστικά πάρτι και είναι γνωστό ότι, πολύ συχνά, όταν βρισκόμαστε σε αυτά, αδυνατούμε να δείξουμε εγκράτεια, ειδικά αφού έχουμε πιει το δεύτερο ποτό μας. Επειδή η εορταστική περίοδος κρατάει πολύ περισσότερο από την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καλό είναι να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να την βγάλουμε καθαρή, από θερμιδικής απόψεως, και να μην ταλαιπωρηθούμε, στη συνέχεια, με τα παραπανήσια κιλά. Πέντε έξυπνα τρικ θα μας βοηθήσουν να παραβρεθούμε παντού, να μην στερηθούμε τίποτα και να διατηρήσουμε την γραμμή μας και αυτή τη σεζόν.

1) Μειώστε το πρωινό και το γεύμα σας κατά 100 με 200 θερμίδες
Μερικές σχετικά ανώδυνες μέθοδοι: βάλτε άπαχο αντί για πλήρες γάλα στον latte σας, προτιμήστε δύο ρυζογκοφρέτες αντί για μία φέτα κέικ, στικς καρότου αντί για τσιπς και ούτω καθεξής.

2) Με την βοήθεια των σπόρων chia
Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας από τους θαυματουργούς σπόρους (θα τους βρείτε σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής) στο νερό ή τον χυμό σας και πιείτε το μείγμα πριν φύγετε από το σπίτι σας. Οι σπόροι διαστέλλονται, μέσα στο στομάχι σας, δίνοντας αίσθημα κορεσμού, ενώ τα Ω-3 λιπαρά που περιέχουν καταπολεμούν το κάψιμο στο στομάχι, από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού ή αλκοόλ.

3) Εξερευνήστε τον μπουφέ
Όταν φτάσετε στο πάρτι, και έχετε μπροστά σας τα πιάτα και το finger food του μπουφέ, καταρχήν «σκανάρετε» καλά τις τροφές γύρω σας. Βρείτε ποια είναι η λιχουδιά που σας φαίνεται νοστιμότερη και θέλετε διακαώς να φάτε και απλώς αποκλείστε την από τις επιλογές σας. Καταναλώστε τις υπόλοιπες τροφές με σύνεση.

4) Το κόλπο του μικρού πιάτου
Παλιό και δοκιμασμένο κόλπο. Πάρτε μικρό πιάτο, βάλτε το φαγητό που θέλετε και μην το ξαναγεμίσετε. Απλά τα πράγματα.

5) Αποφύγετε να φάτε βραδινό
Ή έστω καταναλώστε ένα μικρό και υγιεινό γεύμα (π.χ. ένα γιαούρτι). Με δεδομένο ότι, ημερησίως, η μέση ενήλικη γυναίκα δικαιούται 1.500 με 1.800 θερμίδες, γλιτώνετε 500- 600 θερμίδες από το βραδινό σας συν τις 200- 300 που έχετε κόψει από τα άλλα γεύματα της ημέρας. Έτσι, δεν θα σκεφτείτε να πιείτε αυτό το δεύτερο ποτό.

Πηγή :http://www.queen.gr/

Τσιμπολόγημα στο γραφείο; Πώς θα το αντιμετωπίσετε


Τσιμπολόγημα στο γραφείο; Πώς θα το αντιμετωπίσετε
Τρία tips για να μην χάνετε τον έλεγχο της διατροφής σας, τις πιο κρίσιμες ώρες της ημέρας

Τρώτε ένα υγιεινό πρωινό, παίρνετε μαζί σας ένα γεύμα χαμηλό σε θερμίδες, και μετά... περνάτε όλη την υπόλοιπη εργάσιμη ημέρα σας τσιμπολογώντας; Εάν, τις ώρες που είστε στο γραφείο δεν μπορείτε να σταματήσετε να μασουλάτε διάφορα ακατάλληλα snacks, ακολουθείστε αυτά τα τρία tips τα οποία θα σας επιτρέψουν να διατηρήσετε τον έλεγχο στη διατροφή σας.

1) Αξιοποιήστε τα κύρια γεύματά σας
Εάν δεν τρώτε αρκετά στο πρωινό και το μεσημεριανό σας, είναι αναπόφευκτο να καταφύγετε, κάποια στιγμή, στις διάφορες λιχουδιές που κυκλοφορούν στο γραφείο. Σιγουρευτείτε ότι τα γεύματά σας είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, και φυτικές ίνες, που δημιουργούν αίσθημα κορεσμού το οποίο σας αποτρέπει από το να φάτε παραπάνω. Για παράδειγμα, αν αλλάξετε τα σοκολατένια δημητριακά του πρωινού σας με άλλα, ολικής άλεσης, η διαφορά στην όρεξή σας θα είναι τεράστια.

2) Νερό: Ο νέος καλύτερός σας φίλος
Σας είναι απαραίτητο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, και σε μεγάλες ποσότητες, αφού βοηθάει να μείνετε ενυδατωμένες αφού, πολλές φορές, μπορεί να μπερδέψουμε την αφυδάτωση με την πείνα. Εάν θέλετε περισσότερη ποικιλία και φρεσκάδα, προσθέστε του αρωματικά, όπως μέντα ή τζίντζερ.

3) «Ακούστε» τι έχει να σας πει το σώμα σας
Πριν σηκωθείτε και κατευθυνθείτε προς την κουζίνα του γραφείου, αναρωτηθείτε αν όντως πεινάτε, ή το κάνετε από ανία ή άγχος. Ακόμα κι αν είναι όντως ανάγκη να φάτε κάτι, φροντίστε αυτό να μην υπερβαίνει τις 200 θερμίδες και φροντίστε, το σνακ σας, να σας παρέχει θρεπτικά συστατικά που δεν πήρατε στα κύρια γεύματά σας.

Πηγή : http://www.queen.gr

Πώς να αποφύγουμε τις διατροφικές παγίδες του κινηματογράφου;



Πώς να αποφύγουμε τις διατροφικές παγίδες του κινηματογράφου;

Ο κινηματογράφος είναι ένας τόπος θυσίας των διαιτών αδυνατίσματος. Εκατομμύρια διαιτών αδυνατίσματος έχουν βρει άδοξο τέλος σε μία κινηματογραφική αίθουσα. Γιατί; Πολύ απλά γιατί τα snacks που προσφέρονται έχουν σκοπό να προσφέρουν τη μέγιστη απόλαυση και να είναι όσο το δυνατό πιο εθιστικά. Για πιο λόγο; μα για να τα προτιμήσουμε ή μάλλον να τα προτιμάμε ξανά και ξανά και να αφήσουμε όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα στο ταμείο του σινεμά. Ποιες τροφές είναι εθιστικές; Αυτές που περιέχουν υδατάνθρακες και λίπος και καταναλώνονται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια (ακόμα και χωρίς να τις μασήσουμε). Σας θυμίζει κάτι; pop corn και nachos με τυρί. Οι βασιλιάδες της κατηγορίας.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι αυτά τα snacks είναι θερμιδικές βόμβες. Να μιλήσουμε λοιπόν με νούμερα:
• Η μεγάλη συσκευασία pop corn (περίπου 20 φλιτζάνια) φορτώνει το σώμα μας με 1170 Θερμίδες και 90 γρ. λίπους.
• 1 αναψυκτικό μετρίου μεγέθους μας προσφέρει 385 Θερμίδες και 100 γρ. ζάχαρης.
• Ο συνδυασμός pop corn και αναψυκτικό ισοδυναμεί όσο 3 cheeseburgers ή όσο 25 λουκουμάδες με μέλι.
• Τα nachos με τυρί αποδίδουν περί τις 900 Θερμίδες ανά συσκευασία.

Καλά όλα αυτά αλλά πώς μπορούμε να αντισταθούμε στη μυρωδιά των snacks που μας καλεί πριν το σινεμά;
1. Φροντίστε να έχετε καταναλώσει το γεύμα σας πριν το σινεμά ώστε να μην πεινάτε και να οπλιστείτε με περισσότερες αντιστάσεις.
2. Επιλέξτε να έχετε στην αίθουσα ένα μπουκαλάκι νερό ή ένα αναψυκτικό Light. Σαφώς τα αναψυκτικά δεν αποτελούν την πιο υγιεινή επιλογή αλλά σίγουρα δεν μας φορτώνουν με θερμίδες.
3. Πολλά σινεμά βρίσκονται μέσα σε malls. Σε αυτούς τους χώρους μπορείτε να απολαύσετε ένα υγιεινό γεύμα παρέα με τους φίλους σας πριν την προβολή της ταινίας.
4. Σκεφτείτε ότι το κόστος της ταινίας είναι πλέον μεγάλο για όλους μας. Εάν προσθέσουμε και τα snacks είναι μία πραγματικά δαπανηρή έξοδος.
5. Ένα τρικ που βοηθά πολύ κόσμο είναι να μην έχει μαζί του περισσότερα χρήματα από αυτά που θα του χρειασθούν.
6. Εάν τελικά αποφασίσετε να υποκύψετε, προτιμήστε τη μικρή συσκευασία pop corn και μοιραστείτε τη με την παρέα σας.

Σίγουρα η αντίσταση είναι δύσκολη γιατί αυτά τα snacks είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να μην μπορούμε να τους αντισταθούμε. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται αυτοέλεγχος και προγραμματισμός.

Πηγή : http://www.queen.gr

6 διατροφικές παγίδες που θα σας φορτώσουν θερμίδες (χωρίς να το καταλάβετε)

6 διατροφικές παγίδες που θα σας φορτώσουν θερμίδες (χωρίς να το καταλάβετε)
Κάνετε δίαιτα και δεν αδυνατίζετε; Ιδού η αιτία...

Kόψατε τις σοκολάτες, τα μπισκότα, το junk food, τρώτε ελάχιστα το βράδυ και παρόλ' αυτά δεν λέτε να χάσετε γραμμάριο; Πριν απελπιστείτε και πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό από την απογοήτευση, ψάξτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο για τυχόν παρασπονδίες που κάνετε, άθελά σας πάντα. Γιατί κακά τα ψέματα, οι θερμίδες και τα λιπαρά μπορεί να κρύβονται εκεί που δεν το περιμένετε.

1. Smoothies και χυμοί φρούτων: Πόσες φορές έχετε προτιμήσει αντί να φάτε ένα πορτοκάλι, να πάρετε ένα χυμό από το περίπτερο ή ένα φρουτένιο smoothie στην καφετέρια; Μέγα λάθος! Τα συγκεκριμένα ροφήματα, μπορεί να έχουν γεύση φρούτων, αλλά δυστυχώς δεν μοιάζουν με αυτά ούτε στα θρεπτικά συστατικά ούτε και στις θερμίδες. Μπορεί να θεωρούμε ότι επειδή είναι ροφήματα δεν μετρούν ως πηγές λιπαρών, ωστόσο, μας φορτώνουν ίσως και με ισάξια ποσότητα θερμίδων με ένα γεύμα. Οπότε, την επόμενη φορά που θα είστε μεταξύ χυμού και φρούτου, προτιμήστε το φρούτο.

2. Bars δημητριακών: Είναι μία νέα μόδα τα τελευταία χρόνια καθώς μας χορταίνουν και επιπλέον κερδίζουμε χρόνο τα πρωινά μιας και μπορούμε να τα καταναλώνουμε στο δρόμο ή και στο γραφείο. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αποτελούνται συνήθως από δημητριακά και φρούτα, δεν είναι και τόσο αθώα όσο πιστεύουμε. Περιέχουν μία διόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα ζάχαρης αλλά και σιροπιού, κάτι που τα κάνει σχεδόν εξίσου παχυντικά με μία μικρή σοκολάτα! Επιπλέον, ανεβάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που δημιουργεί μεγαλύτερη επιθυμία για φαγητό.

3. Αναψυκτικά διαίτης: Άλλη μία νέα μόδα που έχει πάρει διαστάσεις λαίλαπας τελευταία, είναι η υπερκατανάλωση αναψυκτικών χωρίς ζάχαρη. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες, ανακαλύφθηκε ότι το 41% των ατόμων που καταναλώνουν συστηματικά τα συγκεκριμένα ποτά, υποφέρει από συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς κάτι που δεν συμβαίνει με αυτούς που τα αποφεύγουν εντελώς. Αυτό συμβαίνει γιατί τα γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται προκειμένου να αντικασταθεί η ζάχαρη, αναστέλλουν τη λειτουργία των κυττάρων του εγκεφάλου που δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να τρώμε περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε.

4. Σαλάτες: Όταν αναγκαζόμαστε να πάρουμε έτοιμο φαγητό, η σαλάτα φαντάζει πάντα ως η πιο ελαφριά και υγιεινή επιλογή. Αυτό συμβαίνει καθώς περιέχει λαχανικά και άλλα υγεινά τρόφιμα. Κρύβει ωστόσο και μεγάλες παγίδες μιας και τα λαχανικά συνοδεύονται από διάφορες σάλτσες υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και θερμίδες. Έτσι, αντί να γλιτώνουμε θερμίδες, παίρνουμε περισσότερες από το να επιλέγαμε κάτι άλλο το οποίο στα μάτια μας φαντάζει πολύ πιο παχυντικό.

5. Σούπες: Ακόμα μία επιλογή η οποία προτείνεται κατά κόρον σε δίαιτες αλλά μόνο υπό ορισμένες συνθήκες. Αν για παράδειγμα η σούπα μας είναι πλούσια σε τυριά, κρέμες ή αλάτι, τότε καλύτερα να την αφήσουμε και να φάμε ένα κανονικό γεύμα σαν άνθρωποι μιας και η συγκεκριμένη θα μας φορτώσει με αρκετά μεγάλες ποσότητες λιπαρών και θερμίδων. Φροντίστε λοιπόν η σούπα σας να έχει βάση τα λαχανικά και αποφύγετε τα τυριά.

6. Ποπ-κορν: Μπορεί να είναι ένα άκρως υγιεινό και διαιτητικό σνακ, αλλά όλα αυτά ισχύουν μέχρι να προστεθούν τα διάφορα συνοδευτικά του. Εννοούμε φυσικά το βούτυρο και το αλάτι που προστίθεται και του αφαιρούν, όχι μόνο τη διαιτητική του ιδιότητα αλλά το κάνουν και ιδιαιτέρως παχυντικό. Ειδικά το ποπ-κορν που καταναλώνουμε στο σινεμά ή αυτό που αγοράζουμε από το περίπτερο, θα ήταν καλύτερο να το αποφεύγουμε. Επιπλέον, το γεγονός ότι το συνοδεύουμε σχεδόν πάντα με ταινία, μας ωθεί στο να καταναλώνουμε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από όσο θα έπρεπε.

Πηγή : http://www.queen.gr

5 αναπάντεχα tips για να χάσετε βάρος

5 αναπάντεχα tips για να χάσετε βάρος

Γιατί, καμιά φορά, οι καθημερινές μας συνήθειες παίζουν τον ρόλο τους
Οι καλύτερες τεχνικές για απώλεια βάρους είναι αυτές που δεν κάνουν την καθημερινότητά μας πιο περίπλοκη, αφού μπορούμε άνετα να τις εντάξουμε στη ζωή μας. Δείτε τους πέντε αναπάντεχους τρόπους, που θα σας επιτρέψουν να χάσετε κιλά χωρίς να ταλαιπωρηθείτε και χωρίς στέρηση.

1) «Γλυκάνετε» το πρωινό σας
Σε έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ανακαλύφθηκε ότι, τα άτομα που έκαναν δίαιτα και επέτρεπαν στον εαυτό τους να φάει κάτι γλυκό για πρωινό, έχασαν κατά μέσο όρο 12 κιλά περισσότερα, μετά από οχτώ μήνες, σε σχέση με όσους απέκλεισαν από το πρωινό τους τους υδατάνθρακες.

2) Ταΐστε καλά την οικογένειά σας
Αν ζείτε με ανθρώπους που τους αρέσει το φαγητό, απ' το να μπαίνετε μονίμως σε πειρασμούς, αγοράστε τους λιχουδιές που δεν σας αρέσουν. Έτσι, την ώρα που, μπροστά στα μάτια σας, θα καταναλώνονται ακατάλληλα για δίαιτα φαγητά, εσάς δεν θα σας κάνει καμία αίσθηση.

3) Κάντε συνδυασμούς
Η ποικιλία κατευνάζει την όρεξή μας. Μειώστε τις αγορές σας σε πιο παχυντικές τροφές, και αυξήστε τον αριθμό φρούτων και λαχανικών που αγοράζετε. Θα δείτε διαφορά στις λιγούρες και την διάθεσή σας.

4) Προτιμήστε τα μικρά πιάτα
Φάτε ό,τι τρώει και η υπόλοιπη οικογένεια, αλλά βάλτε τα δικά σας γεύματα σε μικρό πιάτο. Θα δείτε μεγάλη διαφορά στις ποσότητες τροφών που καταναλώνετε.

5) Κάντε τον στόχο σας εικόνα
Σκεφτείτε μία σαφή εικόνα του πώς θέλετε να δείτε το σώμα σας. Όταν σας πιάνει λιγούρα ή επιθυμία για κάποια «απαγορευμένη» γεύση, επικεντρωθείτε στην εικόνα. Εάν το κάνετε κατ' εξακολούθηση, το μυαλό σας, μετά από λίγο καιρό, αυτόματα θα αντικαθιστά την επιθυμία σας με την συγκεκριμένη εικόνα.

Πηγή : http://www.queen.gr

Αυτές είναι οι 5 θαυματουργές τροφές με χαμηλά λιπαρά και full πρωτείνη!

Αυτές είναι οι 5 θαυματουργές τροφές με χαμηλά λιπαρά και full πρωτείνη!
Λέμε ναι στην πρωτείνη και όχι στα λιπαρά

Kι όμως υπάρχουν τροφές οι οποίες μπορούν να σας εφοδιάσουν με αρκετή ποσότητα πρωτείνης και άλλως θρεπτικών συστατικών, χωρίς να σας εφοδιάζουν με περιττά λιπαρά.
Ποιές είναι αυτές;

1. Ασπράδι αυγού: Λειτουργεί στην κυριολεξία σα συμπλήρωμα διατροφής . Το κύριο συστατικό του που είναι το λεύκωμα αποτελεί ένα πρωτεινικό όπλο υψηλής ποιότητας καθώς περιέχει 12% καθαρή πρωτεΐνη και μόλις 0,25% λίπος. Τι πιο ιδανικό αν θέλετε να εφοδιάσετε τον οργανισμό σας με πρωτείνη;

2. Στήθος κοτόπουλου: Aποτελεί μια από τις πιο πλούσιες πήγες πρωτεΐνης, με ελάχιστα λιπαρά. Φυσικά μιλώντας για λίγα λιπαρά , εννοούμε να προτιμάται ψητό και χωρίς την πέτσα του

3. Βασιλικός πολτός: Mπορεί η γεύση του να μην είναι ιδιαίτερη, αλλά είναι πλούσιο σε πρωτείνη και θρεπτικά συστατικά όπως: φυλλικό οξύ, θειαμίνη και βιοτίνη. Μπορείτε να τρώτε μια κουταλιά κάθε πρωί και να είστε σίγουρη ότι θα σας δώσει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε για αντιμετωπίσετε κάθε δυσκολία.

4. Τυρί τύπου cottage: Αν θέλετε να φάτε τυρί, τότε το cottage cheese σίγουρα είναι η καλύτερη επιλογή, αφού είναι πλούσιο σε πρωτείνη και φτωχό σε λιπαρά. Για ένα γευστικό snack, πάρτε παξιμαδάκια ολικής άλεσης και αλείψτε τα με cottage cheese, τέλειος συνδυασμός

5. Σολομός : Αποτελεί την καλύτερη επιλογή ανάμεσα στα ψάρια, αφού είναι πλούσιος σε πρωτείνη, βιταμίνες και μέταλλα. Όσον αφορά τα λιπαρά του, εμπεριέχει ω-3 λιπαρά, τα οποία είναι πολύ θρεπτικά για τον οργανισμό μας. Προτιμήστε τον στο grill, με ψητά λαχανικά.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με τις τροφές αυτές και παρατηρήστε την αλλαγή στο σώμα σας!

Πηγή : http://www.queen.gr

Γιατί παχαίνουμε το χειμώνα;

Γιατί παχαίνουμε το χειμώνα;

Και tips για το πώς να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας

Ο χειμώνας δειλά δειλά μπαίνει. Μαζί του όμως κάνουν και πανηγυρική είσοδο και τα περιττά κιλά. Γιατί πάντα παχαίνουμε το χειμώνα και οι προσπάθειες του καλοκαιριού πάνε χαμένες;

Παχαίνουμε ευκολότερα το χειμώνα για αυτούς τους λόγους:

1. Toυς χειμερινούς μήνες μας πιάνει μια αγάπη για ακινησία. Λατρεύουμε να μένουμε με τις ώρες στο κρεβάτι και να χουχουλιάζουμε στον καναπέ. Αντίθετα, το καλοκαίρι, βγαίνουμε περισσότερες βόλτες, κινούμαστε, παίζουμε ρακέτες, beach volley και φυσικά κολυμπάμε.
2. Εξαιτίας του κρύου καιρού, μένουμε περισσότερο μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε κοντά στον εχθρό που λέγεται ψυγείο. Οι πιθανότητες τσιμπολογήματος, λοιπόν, αυξάνονται δραματικά και μαζί τους και τα κιλά.
3. Το χειμώνα επίσης, σκεπτόμενοι ότι έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας, παρατάμε το γυμναστήριο και αποφασίζουμε να ενδώσουμε σε περισσότερους γευστικούς πειρασμούς μιας και η ώρα του bikini αργεί.
4. Τελευταίος και πολύ σημαντικός λόγος που ο χειμώνας μας παγιδεύει, είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων. Πόσες από εσάς χάνετε τη μπάλα μπροστά στις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές; Και μπορεί να θεωρείτε ότι η χρονική περίοδός τους είναι μικρή, όμως πιστέψτε μας, θα παλεύετε να χάσετε τις χριστουγεννιάτικες αμαρτωλές θερμίδες πολλούς μήνες μετά.

Ποια είναι τα tips ώστε να μη μας παχύνει ο χειμώνας;

- Μην ξεφεύγετε διατροφικά επειδή θεωρείτε ότι το καλοκαίρι αργεί. Δεν είπαμε να είστε υπερβολικά αυστηροί , αλλά μη φτάσετε και στο άλλο άκρο. Τρώτε τουλάχιστον 5 μικρά γεύματα και αν έχετε τάση για τσιμπολόγημα επιλέξτε μια μπάρα δημητριακών, ένα γιαούρτι ή κάποιο φρούτο.
- Μη σταματάτε να επισκέπτεστε το γυμναστήριο. Εντάξτε το στο καθημερινό σας πρόγραμμα και αν το βαριέστε φροντίστε να ασχοληθείτε με κάποιο άθλημα, όπως είναι το tennis ή ο χορός.
- Κινηθείτε, βγείτε για ποδήλατο, βγάλτε βόλτα το σκύλο σας και προς Θεού μη βγάλετε ρίζες στον καναπέ σας με τη δικαιολογία ότι... κάνει κρύο!

Πηγή : http://www.queen.gr

Αδυνατίστε τρώγοντας

Αν ξεκινάτε από το πρωί χωρίς να έχετε σκεφτεί τι θα φάτε στη διάρκεια της ημέρας, θα μπείτε σε μπελάδες... Είμαστε συνεχώς απασχολημένοι και αυτό το ξέρουν αυτοί που παράγουν τρόφιμα.
Έτσι μας προσφέρονται αμέτρητες, εύχρηστες, φτηνές και εύκολα διαθέσιμες λύσεις. Δυστυχώς, πολλά από αυτά τα τρόφιμα είναι επεξεργασμένα σε μεγάλο βαθμό και δεν έχουν απαραίτητα παραχθεί έχοντας υπόψη την υγεία μας. Έχουν καλή γεύση, αλλά τι επίδραση έχουν στον οργανισμό;
Αν εμπιστευθείτε τη διατροφή σας σε τέτοιες πρόχειρες λύσεις γρήγορου φαγητού, θα πληρώσετε δυστυχώς ένα τίμημα τόσο με τη μορφή κακής και ασταθούς επίδοσης όσο και προβλημάτων υγείας αργότερα στη ζωή. Το γρήγορο έτοιμο φαγητό περιέχει κατά κανόνα πολλούς επεξεργασμένους, ανθυγιεινούς υδατάνθρακες, συχνά σε συνδυασμό με ανθυγιεινά λιπαρά. Αυτό που προσφέρει λιγότερο το φαστ φουντ είναι πρωτεΐνες, απαραίτητα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.
Αν δεν προγραμματίζετε τα γεύματά σας, καταλήγετε είτε σε πρόχειρες λύσεις είτε να τρώτε μόνο ένα ή δύο γεύματα. Με αυτόν τον τρόπο καταναλώνετε υπερβολικές ποσότητες, ενώ θα έπρεπε να τρώτε συχνά για να προλάβετε το αίσθημα της έντονης πείνας.
Η λύση είναι αρκετά απλή, όμως προϋποθέτει αλλαγή νοοτροπίας. Πρέπει να προγραμματίζετε τα γεύματά σας και να μαγειρεύετε πριν πεινάσετε. Πολλοί πάνε στη δουλειά χωρίς πρωινό με αποτέλεσμα να τρώνε κάτι τυχαίο και λιγότερο υγιεινό.
Οι περισσότεροι γυρνούν σπίτι μετά τη δουλειά κουρασμένοι και πεινασμένοι και τότε αρχίζουν να σκέφτονται να μαγειρέψουν. Όμως δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε κουράγιο κι έτσι καταλήγουν μάλλον σε εύκολη λύση με διανομή κατ' οίκον.
Το καλύτερο είναι να μαγειρεύετε πάντα μια μέρα νωρίτερα, αλλά αφού έχετε γευματίσει. Αυτό σημαίνει ότι επιστρέφετε από τη δουλειά, το φαγητό είναι έτοιμο, το ζεσταίνετε και το απολαμβάνετε! Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερες μερίδες, να τις χωρίσετε και να τις διατηρήσετε στην ψύξη ή στην κατάψυξη.
Αν θέλει κανείς να κερδίσει έναν πόλεμο, χρειάζεται σχεδιασμό, όπλα και προμήθειες. Αν εργάζεστε, η πρώτη σας μικρή επένδυση πρέπει να είναι ένα καλοφτιαγμένο πακέτο μεσημεριανού φαγητού που μπορείτε να γεμίσετε με υπόλοιπα από το χθεσινό γεύμα ή μια φρέσκια σαλάτα, για παράδειγμα κοτόπουλο, τόνο, αυγά, ξηρούς καρπούς κ.λπ.
Αν η εργασία σας απαιτεί να είστε σε κίνηση, υπάρχουν πολλά δοχεία για να διατηρήσετε το φαγητό ζεστό ή κρύο.

Πηγή : http://www.myself.gr

Οικονομικά ναι, ανθυγιεινά όχι!

Πόσες φορές δεν γυρίσατε κουρασμένη από την δουλειά και… ανήμπορη έστω και να σκεφθείτε πως πρόκειται να μαγειρέψετε, καταφύγατε στην εύκολη και γρήγορη λύση του delivery.  Επειδή όμως αυτό πρέπει να αποτελεί πραγματικά μια λύση ανάγκης, παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό με τροφές που πρέπει να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε… αναμονή στην κουζίνα σας, έτσι ώστε να αποφεύγετε και τα έξοδα και τις θερμίδες που κάθε άλλο παρά αμελητέες είναι… Φροντίστε λοιπόν να προμηθευτείτε και να έχετε πάντα διαθέσιμα:  

Στη κατάψυξη: • Λαχανικά όλων των ειδών. Από απλής μορφής όπως τα καρότα και ο αρακάς μέχρι τα πιο εξωτικά όπως το κινέζικο λάχανο. • Θαλασσινά όπως σαρδέλες, σολομό, γαύρο και γαρίδες. • Φιλέτα κοτόπουλο. Μάλιστα για περισσότερη ευκολία, φροντίστε να τα ξεχωρίσετε και να τα τοποθετήσετε ένα- ένα ώστε να είναι πιο εύκολη η απόψυξή τους.

Στο ψυγείο: • Μια δωδεκάδα αυγά για ομελέτες σαλάτες και σάντουιτς • Τορτίγια που μπορείτε να γεμίσετε με λαχανικά και τυρί • Τυρί με λίγα λιπαρά σε φέτες ιδανικό για σάντουιτς και τοστ • Μαρούλι ως συνοδευτικό

Στα ντουλάπια: • Πατάτες. Ψητές ή βραστές αποτελούν μια εύκολη και νόστιμη λύση • Κριθαρένια παξιμάδια. Ταιριάζουν με όλα και διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. • Λιαστές ντομάτες. Μπορούν να μετατρέψουν ένα πιάτο όπως για παράδειγμα μια μακαρονάδα σε πιάτο γκουρμέ και δεν χαλάνε σχεδόν ποτέ. •  Μαύρο ρύζι. Συνοδεύει ιδανικά οτιδήποτε επιλέξετε αλλά και μόνο του αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση. • Φασόλια σε κονσέρβα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα στραγγίσετε. Είναι ιδανική πηγή πρωτεΐνης και ταιριάζουν με όλα. • Φιδέ. Βράζει στον μισό χρόνο από ότι τα άλλα ζυμαρικά. • Μαύρες σταρένιες φέτες του τοστ.

Πηγή : http://www.myself.gr

Γιατί δεν χάνετε κιλά;

Aποφύγετε με κάθε τρόπο τις παγίδες, αναγνωρίζοντας τα 4 κορυφαία λάθη που σαμποτάρουν την δίαιτά σας!

Η πιο σημαντική έλλειψη! Οι περισσότερες γυναίκες πέφτουν στην ίδια παγίδα. Αποκλείουν από την διατροφή τους μια ολόκληρη ομάδα τροφίμων (όπως οι υδατάνθρακες για παράδειγμα) με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να την ακολουθήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και βέβαια να οδηγούνται σε… ολίσθηση! Ο πιο εύκολος τρόπος για να διαπιστώσετε αν το διατροφικό σας πρόγραμμα είναι κατάλληλο να σας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι να αναρωτηθείτε: «Μπορώ να τρώω έτσι για πάντα;» Μια επιτυχημένη διατροφή θα πρέπει να επιτρέπει (με μέτρο) επιλογές από όλες τις ομάδες τροφίμων έτσι ώστε να μπορείτε να την ακολουθήσετε μακροπρόθεσμα.

Χαμηλή πρό(σ)ληψη Αν τρώτε πολύ λίγες θερμίδες και είστε συνεχώς πεινασμένη, τότε σύντομα θα έχετε μια…έκρηξη που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην ακύρωση της προσπάθειάς σας. Θα πρέπει να θυμάστε πως επιτυχείς δίαιτες είναι εκείνες που συμπεριλαμβάνουν τέτοιο αριθμό θερμίδων που σε καμία περίπτωση. Εκείνο για το οποίο «φροντίζουν» είναι να διατηρούν χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων από ότι συνήθως ώστε να καταστεί δυνατή η απώλεια βάρους

Η σημασία της «συνολικής» απόφασης Εάν έχετε ξεκινήσει ένα «καθεστώς» απώλειας βάρους, αλλά δεν έχετε σχεδιάζει να ενσωματώσει και την άσκηση μέσα στο πρόγραμμά σας, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα βιώσετε άλλη μια απογοήτευση. Η προσθήκη της άσκησης εκτός από τα γνωστά οφέλη έχει την δυνατότητα να σας δώσει και ακόμη ένα κίνητρο προκειμένου να διατηρήσετε την διατροφή σας.  Παράλληλα, η τακτική άσκηση αυξάνει το ρυθμό με τον οποίο σώμα σας καίει θερμίδες, γεγονός που σας βοηθά να δείτε αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα και κατά συνέπεια να πάρετε «δυνάμεις» και να μείνετε πιστές στο πρόγραμμά σας.

Φίλοι ή «εχθροί»; Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine διαπιστώθηκε  πως εκείνοι οι οποίοι περιβάλλονται από υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα στην οικογένεια και το φιλικό τους περιβάλλον, είναι πιθανότερο να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και οι ίδιοι. Η μελέτη ανέφερε ότι μια πιθανή εξήγηση για το συμπέρασμα αυτό είναι η  αίσθηση που τελικά μας δημιουργείται για το τι είναι  «κανονικό» βάρος αλλά και διατροφική «συμπεριφορά» και που σαφώς μπορεί να επηρεαστεί από τους ανθρώπους γύρω μας. Για παράδειγμα, αν όλοι κοντά σας είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, η γνώμη σας  για το τι είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο επηρεάζεται, μην έχοντας έτσι κίνητρο για να χάσετε βάρος.

Πηγή : http://www.myself.gr

Πώς να συνδυάσω σωστά διατροφή και άσκηση;



Το ιδανικό είναι να συνδυάσετε τη γυμναστική με μια ισορροπημένη, χαμηλή γλυκαιμικά διατροφή και ένα συνολικά υγιεινό τρόπο ζωής.

Στην άσκηση • Δεν είναι απαραίτητο να γυμνάζεστε σκληρά. Καλύτερα να ασκείστε λιγότερο, αλλά καθημερινά. Συνήθως αρκεί το γρήγορο βάδην για 20-30 λεπτά την ημέρα και η εκγύμναση των κυριότερων μυϊκών ομάδων 2-3 φορές την εβδομάδα. • Ασκηθείτε νωρίς μέσα στην ημέρα, με άδειο στομάχι. Το πρωί, οι αποθηκευμένοι υδατάνθρακες στο συκώτι έχουν σχεδόν εξαντληθεί, η πίεσή σας και τα επίπεδα ινσουλίνης είναι σχετικά χαμηλά, οπότε καίτε ευκολότερα λίπος. • Αν δεν μπορείτε να ξυπνήσετε πολύ πρωί για να γυμναστείτε, πηγαίνετε στη δουλειά με τα πόδια ή κατεβείτε από το λεωφορείο δύο στάσεις πριν και περπατήστε. • Κάθε άσκηση είναι καλύτερη από το τίποτα. Μάλιστα, η καθιστική ζωή αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία από τα περιττά κιλά. Ακόμη κι αν είστε υπέρβαροι, εφόσον γυμνάζεστε μειώνετε τον κίνδυνο για τις περισσότερες ασθένειες.   

Στη διατροφή • Αποφύγετε τους πολλούς υδατάνθρακες πριν την άσκηση, ειδικά τροφές υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Αυξάνουν σάκχαρο και ινσουλίνη και μειώνουν την καύση λίπους. • Καταναλώστε αρκετές πρωτεΐνες. Η γυμναστική προκαλεί την έκκριση αυξητικών ορμονών που «χτίζουν» περισσότερους μυς, μόνο όμως αν υπάρχουν τα απαραίτητα «δομικά υλικά», δηλαδή οι πρωτεΐνες. Μόλις σηκωθείτε πιείτε ένα ποτήρι νερό μαζί με λίγα φρούτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη και μετά γυμναστείτε για 20-30 λεπτά. Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της γυμναστικής, καταναλώστε 15-20 γρ. πρωτεΐνης λίγο προτού την αρχίσετε ή μέχρι και μία-μιάμιση ώρα μετά το τέλος της. Αφού γυμναστείτε, φάτε ένα καλό πρωινό, που συνδυάζει πρωτεΐνες, αργούς υδατάνθρακες και υγιεινά λιπαρά.  

Πηγή : http://www.myself.gr

Το μενού της επίπεδης κοιλιάς


To menou tis epipedis koilias  Πηγή : http://www.myself.gr

Θέλεις να κόψεις 500 επιπλέον θερμίδες την ημέρα; Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μερικές απλές αλλαγές στο καθημερινό διατροφικό σου πρόγραμμα. Μ' αυτό τον τρόπο θα χάνεις μισό κιλό επιπλέον την εβδομάδα. Πολλές από τις εναλλακτικές που σου προτείνουμε παρακάτω είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα -όπως το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί- και φυτικές ίνες, τα οποία σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες συμβάλλουν στη «συρρίκνωση» της κοιλιάς.

Πόσιμα
Αντί για 450 γρ. καπουτσίνο
Προτίμησε 450 γρ. καπουτσίνο με γάλα χαμηλό σε λιπαρα
Θερμίδες που γλιτώνεις 120
Αντί για 450 γρ. ανθρακούχο αναψυκτικό
Προτίμησε Νερό με λίγο στυμμένο λεμόνι
Θερμίδες που γλιτώνεις 180
Αντί για 450 γρ. παγωμένο φραπουτσίνο μόκα
Προτίμησε 450 γρ. παγωμένο καφέ με άπαχο γάλα
Θερμίδες που γλιτώνεις 270
Αντί για Παγωμένο τσάι με 2 κ.γλ. ζάχαρη και λεμόνι
Προτίμησε Παγωμένο τσάι με λίγο στυμμένο πορτοκάλι και λεμόνι
Θερμίδες που γλιτώνεις 30
Αντί για 1 φλ.. χυμό
Προτίμησε 1/2 φλ. χυμό με 1/2 φλ. ανθρακούχο νερό
Θερμίδες που γλιτώνεις 60
Αντί για 120 γρ. λευκό ή κόκκινο κρασί
Προτίμησε 60 γρ. λευκό ή κόκκινο κρασί με 30 γρ. ανθρακούχο νερό
Θερμίδες που γλιτώνεις 50
Αντί για 450 γρ. μπίρα
Προτίμησε 350 γρ. μπίρα light
Θερμίδες που γλιτώνεις 100
Αντί για 350 γρ. καφέ με 2 κ.σ. κρέμα
Προτίμησε 350 γρ. καφέ με 1/4 φλ. άπαχο γάλα
Θερμίδες που γλιτώνεις 20

Γαλακτοκομικά & Αβγά
Αντί για 1/2 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ
Προτίμησε 1 κ.σ. παρμεζάνα
Θερμίδες που γλιτώνεις 90
Αντί για 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα πλήρης
Προτίμησε 1/2 φλ. μοτσαρέλα με μειωμένα λιπαρά
Θερμίδες που γλιτώνεις 85
Αντί για 1/2 φλ. cottage cheese
Προτίμησε 1/2 φλ. φλιτζ. cottage cheese 1%
Θερμίδες που γλιτώνεις 35
Αντί για 225 γρ. γάλα 2%
Προτίμησε 225 γρ. γάλα 0%
Θερμίδες που γλιτώνεις 50
Αντί για 2 αβγά
Προτίμησε 3 ασπράδια αβγών
Θερμίδες που γλιτώνεις 95
Αντί για 1/2 φλ. τυρί ρικότα πλήρες
Προτίμησε 1/2 φλ. ημιαποβουτυρωμένη ρικότα
Θερμίδες που γλιτώνεις 45

Σνακ & Γλυκά
Αντί για Cookie με κομμάτια σοκολάτας
Προτίμησε μαύρη σοκολάτα
Θερμίδες που γλιτώνεις 180
Αντί για 1 φλ. πατατάκια (περίπου 15)
Προτίμησε 2 φλ. ποκ κορν χωρίς βούτυρο
Θερμίδες που γλιτώνεις 95
Αντί για Τορτίγιες, 30 γρ.
Προτίμησε Τορτίγιες ψημένες στο φούρνο, 30 γραμ.
Θερμίδες που γλιτώνεις 50
Αντί για Σοκολάτα γάλακτος
Προτίμησε Μπάρες δημητριακών
Θερμίδες που γλιτώνεις 85
Αντί για 10 αλμυρά μπισκοτάκια
Προτίμησε 5 αλμυρά μπισκοτάκια ολικής άλεσης
Θερμίδες που γλιτώνεις 55
Αντί για 2 σοκολατάκια με φιστίκια
Προτίμησε 1/2 φλ. φιστίκια ξεφλουδισμένα
Θερμίδες που γλιτώνεις 90
Αντί για 1 φλ. γιαούρτι με φρούτα από πάνω
Προτίμησε 1/2 φλ. φράουλες σε 1/2 φλ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Θερμίδες που γλιτώνεις 105

Σιτηρά & Υδατάνθρακες
Αντί για 1 μουστοκούλουρο
Προτίμησε 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Θερμίδες που γλιτώνεις 75
Αντί για 2 φέτες λευκό ψωμί
Προτίμησε 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης
Θερμίδες που γλιτώνεις 90
Αντί για 2 καταψυγμένες βάφλες
Προτίμησε 1 βάφλα κατεψυγμένη (ολικής άλεσης)
Θερμίδες που γλιτώνεις 130
Αντί για 2 τηγανίτες
Προτίμησε 1 τηγανίτα με αλεύρι ολικής άλεσης
Θερμίδες που γλιτώνεις 75
Αντί για 1 φλ. κορν φλέικς
Προτίμησε 1/2 φλ. δημητριακά πίτουρου
Θερμίδες που γλιτώνεις 40
Αντί για 1 φλ. σπαγγέτι με ½ φλιτζ. κιμά
Προτίμησε 1/2 φλ. σπαγγέτι ολικής άλεσης, 1/4 φλ. μανιτάρια,
1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
Θερμίδες που γλιτώνεις 160
Αντί για 1 φλ. ρύζι με 2 κ.σ. βούτυρο
Προτίμησε 1/2 φλ. καστανό ρύζι με 1/2 φλ. κατεψυγμένα λαχανικά ανάμεικτα και 1. γλ. ελαιόλαδο
Θερμίδες που γλιτώνεις 65
Αντί για 1 φλ. πουρέ πατάτας
Προτίμησε 1/2 απλή ψητή πατάτα
Θερμίδες που γλιτώνεις 100
Αντί για 1 μεγάλη τορτίγια
Προτίμησε Τορτίγια ολικής άλεσης
Θερμίδες που γλιτώνεις 80
Αντί για 8 κράκερ
Προτίμησε 4 κράκερ χαμηλών λιπαρών
Θερμίδες που γλιτώνεις 60

Πρωτεΐνες
Αντί για 85 γρ. κοτόπουλο στήθος με πέτσα
Προτίμησε 85 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα
Θερμίδες που γλιτώνεις 30
Αντί για 85 γρ. μπριζόλα
Προτίμησε 85 γρ. φιλέ μινιόν
Θερμίδες που γλιτώνεις 60
Αντί για 85 γρ. σπαλομπριζόλα
Προτίμησε 85 γρ. φιλέτο τόνου
Θερμίδες που γλιτώνεις 55
Αντί για 85 γρ. κόντρα φιλέτο
Προτίμησε 85 γρ. σολομό
Θερμίδες που γλιτώνεις 95
Aντί για 85 γρ. ρολό μοσχαρίσιο
Προτίμησε 85 γρ. ρολό γαλοπούλας
Θερμίδες που γλιτώνεις 115
Αντί για 85 γρ. ζαμπόν
Προτίμησε 85 γρ. ζαμπόν από γαλοπούλα
Θερμίδες που γλιτώνεις 75
Αντί για 85 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
Προτίμησε 85 γρ. μπιφτέκι γαλοπούλας
Θερμίδες που γλιτώνεις 85
Αντί για 110 γρ. χοιρινή μπριζόλα
Προτίμησε 85 γρ. ψαρονέφρι
Θερμίδες που γλιτώνεις 100
Αντί για 2 φέτες μπέικον
Προτίμησε 2 φέτες μπέικον γαλοπούλας
Θερμίδες που γλιτώνεις 25

Σάλτσες- Ντιπ
Αντί για 2 κ.σ. τυρί κρέμα
Προτίμησε 1/8 πολτοποιημένο αβοκάντο με χυμό λεμόνι και ελάχιστο αλατοπίπερο
Θερμίδες που γλιτώνεις 55
Αντί για 1 κ.σ. βούτυρο
Προτίμησε 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Θερμίδες που γλιτώνεις 60
Αντί για 1/4 φλ. ντιπ για λαχανικά
Προτίμησε 1/4 χούμους
Θερμίδες που γλιτώνεις 190
Αντί για 2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
Προτίμησε 1 κ.σ. φυσικό βούτυρο από φιστίκια, αμύγδαλα ή άλλους καρπούς (σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων)
Θερμίδες που γλιτώνεις 85
Αντί για 2 κ.σ. μαγιονέζα, σε σάντουιτς ή με τόνο
Προτίμησε 1 κ.σ. ελαιόλαδο ανακατεμένο με ½ κ.σ. μουστάρδα και ελάχιστο αλατοπίπερο
Θερμίδες που γλιτώνεις 165
Αντί για 1/4 φλ. ντρέσινγκ blue cheese
Προτίμησε Βινεγκρέτ από 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
Θερμίδες που γλιτώνεις 175

H δίαιτα των 2 εβδομάδων

 Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το κίνητρο είναι ένα: να αποκτήσουμε το πολυπόθητο ιδανικό σώμα για να μπορέσουμε να φορέσουμε τα αγαπημένα μας ρούχα!
Αν λοιπόν, οι προσπάθειες του παρελθόντος (είτε πιο πρόσφατου είτε πιο μακρινού) έχουν αποβεί άκαρπες, ήρθε η ώρα να δείτε αποτελέσματα! Και το κυριότερο;   Τέλος στο κουβάλημα των τάπερ!
Παρακάτω, θα βρείτε ένα διατροφικό πρόγραμμα 2 εβδομάδων που μπορείτε να ακολουθήσετε και στο γραφείο χωρίς καμία ταλαιπωρία!
   
ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ    

Ημέρα 1 Πρωινό: 2 φέτες τοστ ολικής αλέσεως με μαρμελάδα της αρεσκείας σας και ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι Μεσημεριανό: σάντουιτς με 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, γαλοπούλα, σάλτσα της αρεσκείας σας και πράσινη σαλάτα, 5 φράουλες και για γλυκό μια μικρή μους σοκολάτας χαμηλής περιεκτικότητας σε  λιπαρά. Δείπνο: 3 λεπτές φέτες άπαχο ψητό μοσχαρίσιο κρέας, 1 βραστή πατάτα και λαχανικά και μια κούπα φρέσκα φρούτα.

Ημέρα 2 Πρωινό: μούσλι με φρούτα και γιαούρτι  Μεσημεριανό:  σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης τριμμένο τυρί τσένταρ μειωμένης περιεκτικότητας σε λιπαρά, τουρσί και σαλάτα.  Δείπνο: αλείψτε 1- 2 μικρές πατάτες με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, πασπαλίστε με δεντρολίβανο και τοποθετήστε τις στον ατμό. Εν τω μεταξύ, ψήστε σε μια σχαρίτσα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα. Στο τέλος μπορείτε να συμπληρώσετε και ένα παγωτό με χαμηλά λιπαρά  

Ημέρα 3 Πρωινό: 1 μικρό στρογγυλό ψωμάκι ολικής αλέσεως με 2 φέτες ψητό άπαχο μπέικον και 1 ντομάτα και για φρούτο 10 ρώγες σταφύλια. Μεσημεριανό: 1 ψητή πατάτα γεμιστή με τυρί cottage, 2 δακτυλίδια ανανά κονσέρβα σε χυμό και σαλάτα.  Δείπνο: Μακαρόνια ολικής αλέσεως μπολονέζ με σαλάτα

Ημέρα 4 Πρωινό: Φρέσκια φρουτοσαλάτα με 1 μικρή μπανάνα, 1 ακτινίδιο, 2 δακτυλίδια ανανά και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά Μεσημεριανό: μια μπαγκέτα γεμιστή με 2 λεπτές φέτες άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, 1 φέτα ντομάτας , 2 κουταλάκια σάλτσα της αρεσκείας σας και πράσινη σαλάτα. Δείπνο: σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε 1 ψιλοκομμένο μικρό κρεμμύδι, ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 1 φέτα κολοκυθάκι και 2 φέτες καρότα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τσίλι σε σκόνη για την γεύση και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Προσθέστε αν θέλετε ψιλοκομμένη ντομάτα και λίγο νερό. Σιγοβράστε μέχρι  να πήξει η σάλτσα και σερβίρετε με καστανό ρύζι και σαλάτα.

Ημέρα 5 Πρωινό: 1 τηγανίτα ολικής αλέσεως με μαρμελάδα και 1 μικρό ποτήρι χυμό πορτοκάλι.  Μεσημεριανό: χορτόσουπα με φιδέ, σαλάτα, μους σοκολάτας και 1 ακτινίδιο  Δείπνο: 1 άπαχη μπριζόλα, 2 μικρές πατάτες στον ατμό και 1 ροδάκινο.

Ημέρα 6 Πρωινό: γάλα με χαμηλά λιπαρά μούσλι και 1 μήλο Μεσημεριανό: σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως, σολομό, μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά και πράσινη σαλάτα. Μπορείτε να προσθέσετε και 10 ρώγες σταφύλια.  Δείπνο: χυλοπίτες ολικής αλέσεως με γαλοπούλα.

Ημέρα 7 Πρωινό: Κρουασάν με μαρμελάδα  Μεσημεριανό: χορτόσουπα με 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως και τοστ και 1 ροδάκινο.  Δείπνο: Ψητός σολομός με πατάτες και βραστά λαχανικά   

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  

Ημέρα 8 Πρωινό: 1 φέτα τοστ ολικής αλέσεως με μέλι και φυσικό χυμό πορτοκάλι. Μεσημεριανό: 1 ψητή πατάτα με 1 μικρό τόνο σε νερό, καλαμπόκι, μαγιονέζα μειωμένης θερμιδικής αξίας και σαλάτα.  Δείπνο: σε αντικολλητικό τηγάνι και ελάχιστο λάδι τηγανίζουμε μια μεγάλη χούφτα φέτες μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε 2 αυγά με λίγο άπαχο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Σερβίρουμε με τριμμένο μειωμένης περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί Cheddar και συνοδεύουμε με σαλάτα.

Ημέρα 9 Πρωινό: 5 κουταλάκια δημητριακών ολικής άλεσης με άπαχο γάλα και 1 μικρό ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι.  Μεσημεριανό: μια αραβική πίτα με κοτόπουλο, τυροσαλάτα, ντομάτα και πράσινη σαλάτα.στο τέλος μπορείτε να καταναλώσετε και μια μπανάνα.  Δείπνο: ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτα   

Ημέρα 10 Πρωινό: σάντουιτς με 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, 2 φέτες ψητό άπαχο μπέικον, μαρούλι και 1 ντομάτα. Μεσημεριανό: αραβική πίτα γεμισμένη με τεμαχισμένο μαρούλι ½ μικρό αβοκάντο, 1 ντομάτα σε φέτες και χυμό λεμονιού και 1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.  Δείπνο: σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατέψτε λαχανικά διαφόρων ειδών (κουνουπίδι, μπρόκολο, πιπεριά, κολοκύθι κ.α.) και σερβίρετε πάνω από καστανό ρύζι. Για το τέλος μπορείτε να απολαύσετε ένα παγωτό χαμηλών λιπαρών και 1 φρέσκο φρούτο.

Ημέρα 11 Πρωινό: δημητριακά με γάλα και 1 μπανάνα Μεσημεριανό: τόστ με τυρί, ντομάτα και πράσινη σαλάτα. 1 αχλάδι Δείπνο: γεύμα της αρεσκείας σας με  σαλάτα και 1 μήλο

Ημέρα 12 Πρωινό: δημητριακά με αμύγδαλα και γιαούρτι.  Μεσημεριανό: Έτοιμα σάντουιτς της αρεσκείας σας με σαλάτα και 1 μήλο. Δείπνο: φιλέτο με σαλάτα   

Ημέρα 13 Πρωινό: 1 αυγό βραστό με 1 φέτα τοστ ολικής αλέσεως και 1 μικρό ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ. Μεσημεριανό: σαλάτα του Καίσαρα και 1 ακτινίδιο  Δείπνο: Πατάτα γεμιστή με τυρί και ψητά φασόλια, τυρί cheddar και σαλάτα    

Ημέρα 14 Πρωινό: 2 φέτες τοστ ολικής αλέσεως με 2 κουταλάκια μέλι και 1 μικρό ποτήρι χυμό πορτοκάλι. Μεσημεριανό: 1 ψητή πατάτα, αβοκάντο, λεμόνι, 2 κουταλάκια σάλτσα της αρεσκείας σας και πράσινη σαλάτα.  Δείπνο: κοτόπουλο, σαλάτα ζυμαρικών και 1 μήλο.

Πηγή : http://www.myself.gr

Δίαιτα για εργαζόμενα κορίτσια

Diaita gia ergazomena koritsia

Γύρισες στο γραφείο από τις διακοπές μαζί με... κάποια κιλά. Για να σε βοηθήσουμε να τα χάσεις σου παρουσιάζουμε ένα εύκολο πρόγραμμα, αποκλειστικά για εργαζόμενα κορίτσια. Πρόκειται για μια ενδεικτική δίαιτα 7 ημερών, 1.300- 1.500 θερμίδων καθημερινά (ανάλογα με το μέγεθος των μερίδων του βραδινού γεύματος), που θα σε βοηθήσει να χάσεις έως και4 κιλάτο μήνα, καθώς και 11 συμβουλές για να το βάλεις άμεσα σε εφαρμογή. Τι περιμένεις λοιπόν;

Το 7ήμερο μενού
1η μέρα
Πρωινό
Ένα ποτήρι γάλα 0-1,5% λιπαρά
40 γρ. δημητριακά
Σνακ
2 κριτσίνια σίκαλης
Μεσημεριανό
Μία αραβική πίτα με ζαμπόν γαλοπούλας, τυρί και ντομάτα
Απογευματινό
Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Βραδινό
Μία μερίδα φασολάκια
50 γρ. ανθότυρο
Μία φέτα ψωμί
2η μέρα
Πρωινό
Ένα ποτήρι γάλα 0-1,5% λιπαρά
2 κριτσίνια σουσαμένια
Σνακ
Ένα βούτημα κανέλας
Μεσημεριανό
Ένα τοστ με τυρί, ζαμπόν γαλοπούλας και ντομάτα
Απογευματινό
40 γρ. σοκολάτα υγείας
Βραδινό
Μια μερίδα πένες με τόνο
Ένα μπολ μαρουλοσαλάτα με μία κ.σ. λάδι
3η μέρα
Πρωινό
Ένα ποτήρι χυμός ανανά
Μία φέτα ψωμί με μια κ.σ. μέλι
Σνακ
Μία μπανάνα
Μεσημεριανό
Μία σαλάτα του Καίσαρα
Απογευματινό
Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Βραδινό
Μία μερίδα κοτόπουλο με πατάτες
Ένα μπολ μαρουλοσαλάτα με μια κ.σ. λάδι
4η μέρα
Πρωινό
Ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα 0% λιπαρά
Ένα βούτημα κανέλας
Σνακ
Ένα γιαούρτι 2%
Μία φρυγανιά
Μεσημεριανό
Μία τονοσαλάτα
Απογευματινό
Ένα γιαούρτι με φρούτα 0% λιπαρά
Βραδινό
Μία μοσχαρίσια μπριζόλα, ψητή
Ένα μπολ σαλάτα με ανάμεικταλαχανικά και μια κ.σ. λάδι
5η μέρα
Πρωινό
Ένα ποτήρι χυμό ανανά
Μία μπάρα δημητριακών
Σνακ
Μία μπανάνα
Μεσημεριανό
2 καλαμάκια κοτόπουλο
Ένα ψωμάκι
Απογευματινό
2 κριτσίνια σουσαμένια
Βραδινό
Ένα μπολ μαρουλοσαλάτα με 100 γρ. τόνο και μια κ.σ. λάδι
Μία φέτα ψωμί σίκαλης
6η μέρα
Πρωινό
Ένα ποτήρι γάλα 0-1,5% λιπαρά
40 γρ. δημητριακά
Σνακ
Ένα κριτσίνι σουσαμένιο
Μεσημεριανό
Ένα τοστ με μια φέτα τυρί, μια φέτα ζαμπόν γαλοπούλας και ντομάτα
Απογευματινό
Μία μπανάνα
Βραδινό
Ένα σουβλάκι με χοιρινό κρέας και αλάδωτη πίτα
Ένα μπολ μαρουλοσαλάτα με μία κ.σ. λάδι
7η μέρα
Πρωινό
Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 φρυγανιές με μια φέτα τυρί και μια φέτα ζαμπόν γαλοπούλας
Σνακ
Ένα μήλο
Ένα αχλάδι
Μεσημεριανό
Μια μπαγκέτα με τόνο, μαρούλι και καλαμπόκι
Απογευματινό
Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Βραδινό
250 γρ. ψάρι ψητό
Ένα μπολ βλήτα με μια κ.σ. λάδι
Μια φέτα ψωμί σίκαλης

Πηγή : http://www.myself.gr

Να ζυγίζοµαι συχνά ή όχι;


weight-scale-386

∆ευτέρα, 8.30 π.µ., 60 κιλά. Τρίτη, 10.00 µ.µ., 62 κιλά. Πριν µισήσετε τον εαυτό σας για το νούµερο που είδατε στη ζυγαριά ενηµερωθείτε!

Μην ζυγίζεστε συχνά γιατί:
Όταν ζυγιζόµαστε καθηµερινά, υπάρχει περίπτωση να αποκτήσουµε εµµονή µε το βάρος µας και κάθε φορά να γεµίζουµε µε άγχος.
Αν κάνουµε δίαιτα και ζυγιζόµαστε καθηµερινά, µπορούµε εύκολα να καταλήξουµε σε παραπλανητικά συµπεράσµατα. Η κατάσταση της υδάτωσής µας αλλάζει από ώρα σε ώρα µε αποτέλεσµα ταχύτατες και απρόβλεπτες αυξοµειώσεις βάρους. Αποτέλεσµα; Απογοητευόµαστε και εγκαταλείπουµε πρόωρα την προσπάθεια.
Οι µεταβολές βάρους εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Η κατανάλωση αλατιού, η προεµµηνορυσιακή περίοδος στις γυναίκες, η κατανάλωση µεγάλης ποσότητας φαγητού σε ένα γεύµα, η κακή ενυδάτωση κ.ά. µεταβάλλουν (φαινοµενικά) τα κιλά µας και συχνά δηµιουργούν λάθος εικόνα για το σώµα µας.

Στη ζυγαριά ανά εβδομάδα
Με το ζύγισµα βλέπουµε αµέσως το αποτέλεσµα που έχει κάθε τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών µας αλλά και το πώς επιδρά η φυσική δραστηριότητα στο βάρος µας.
Όταν γνωρίζουµε ότι το βάρος µας είναι εκτός των φυσιολογικών ορίων (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω), µπορούµε να κάνουµε εγκαίρως τις απαραίτητες τροποποιήσεις στη διατροφή µας και να το επαναφέρουµε στα κανονικά επίπεδα.
Η ζυγαριά µάς υπενθυµίζει το στόχο µας. Η απώλεια βάρους µάς δίνει ώθηση να συνεχίσουµε την προσπάθεια όταν ακολουθούµε κάποιο πρόγραµµα διατροφής, ενώ η πρόσληψη κιλών µάς προειδοποιεί και µας αποτρέπει από περαιτέρω αύξηση.
Μην ζυγίζεστε σε διαφορετικές ζυγαριές κάθε φορά. Αρκεστείτε σε µία εβδοµαδιαία µέτρηση στην ίδια ζυγαριά κάτω από τις ίδιες συνθήκες (ιδανικά χωρίς ρούχα, νηστική, συγκεκριµένη µέρα και πρωινή ώρα) και καταγράψτε
τις µεταβολές σας.

Πηγή :http://www.myworld.gr

Μύθοι και αλήθειες για τα λιπαρά



Ποια είναι η πρώτη λέξη που σας έρχεται στο μυαλό ακούγοντας λέξεις όπως χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, παχυσαρκία, καρδιαγγειακά, υπέρταση και έχει σχέση με τη διατροφή; Η απάντηση;… τα λιπαρά και πολύ πιθανό… ο περιορισμός τους! Κι όμως… αν και η υγεία μας τα τελευταία χρόνια είναι στενά συνδεδεμένη με τη μείωση των λιπαρών στη διατροφή μας, τα λίπη θα λέγαμε πως είναι μάλλον παρεξηγημένα, καθώς αποτελούν ένα από τα βασικά συστατικά της διατροφής μας που είναι απαραίτητα για … τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. … Γιατί;
Τα λιπαρά και η ισορροπία
Τα λιπαρά αποτελούν ένα από τα τρία απαραίτητα βασικά θρεπτικά συστατικά της τροφής το οποίο παρέχει στο σώμα μας ενέργεια, δηλαδή θερμίδες. Εκτός όμως από θερμίδες, τα λιπαρά επιτελούν πολλούς και σημαντικούς ρόλους στο σώμα μας που έχουν να κάνουν είτε με τη δομή του είτε με τις λειτουργίες που διενεργούνται μέσα μας. Πιο συγκεκριμένα, αποτελούν το βασικό δομικό συστατικό των μεμβρανών των κυττάρων μας, ενώ παράλληλα, το λίπος προστατεύει τα όργανα και συμμετέχει στη ρύθμιση της θερμοκρασία του σώματός μας. Επιπρόσθετα, τα λιπαρά αποτελούν το βασικό συστατικό των αναπαραγωγικών ορμονών στο σώμα μας, συμβάλλουν στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών, ενώ ορισμένα είδη λιπαρών που μπορούμε να προμηθευθούμε μόνο από τη διατροφή είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική ανάπτυξη και ωρίμανση του νευρικού, του ανοσοποιητικού και του αγγειακού μας συστήματος.
Λιπαρά και βάρος
Η διατήρηση φυσιολογικού βάρους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής αποτελεί έναν από τους βασικούς 'κανόνες' πρόληψης εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων όπως τα καρδιαγγειακά και τα λιπαρά είναι άμεσα συνδεδεμένα με το βάρος μας… γιατί; Συνήθως τα λιπαρά χαρακτηρίζονται και ως 'συμπυκνωμένη' μορφή ενέργειας, καθώς 1 γραμμάριο λίπους στο σώμα μας αποδίδει 9 θερμίδες, σε αντίθεση με τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες όπου κάθε γραμμάριο, αποδίδει 4 θερμίδες. Αυτός είναι και ο λόγος που τα λιπαρά, εδώ και χρόνια, συνδέονται με την αυξημένη πρόσληψη θερμίδων και την υπέρμετρη αύξηση βάρους. Παρόλα αυτά, όλο και περισσότερα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν πως η σύνδεση αυτή είναι μάλλον απλοϊκή. Έρευνες, για παράδειγμα, δείχνουν πως τα τελευταία 25 χρόνια, ενώ η αύξηση λιπαρών στην Ευρώπη μειώθηκε, τα ποσοστά υπέρβαρου και παχυσαρκίας αυξάνονται, γεγονός που υποδηλώνει πως το ζήτημα της παχυσαρκίας δεν έχει να κάνει μόνο με την πρόσληψη λίπους αλλά με πολλούς παράγοντες όπως τα γονίδια, η απουσία σωματικής δραστηριότητας αλλά και οι διατροφικές μας συνήθειες.
Λιπαρά και καρδιαγγειακή υγεία
Τα λιπαρά έχουν συνδεθεί άμεσα με την υγεία της καρδιάς, καθώς η ποιότητα και η ποσότητα των λιπαρών που καταναλώνουμε σχετίζεται με τα επίπεδα λιπιδίων του αίματος και κυρίως με την αύξηση της LDL χοληστερόλης γνωστής και ως 'κακής' χοληστερόλης. Η LDL χοληστερόλη είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά του λίπους στο σώμα μας από το συκώτι σε όλα τα όργανα και είναι συνδεδεμένη με το μηχανισμό δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας. Η διαιτητική χοληστερόλη (δηλαδή η χοληστερόλη που βρίσκουμε σε τρόφιμα όπως αυγά, θαλασσινά και το συκώτι) από μόνη της φαίνεται να επηρεάζει σε μικρό ποσοστό τα λιπίδια του αίματος, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο σε άτομα με αυξημένη ευαισθησία σε αυτή. Τα κορεσμένα λιπαρά, βρίσκονται σε ζωικής προέλευσης τρόφιμα, όπως το φρέσκο βούτυρο, το λίπος του κρέατος, τα πλήρη γαλακτοκομικά και τα αλλαντικά και η υπερβολική κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με την αύξηση των επιπέδων LDL χοληστερόλης του αίματος, ενώ στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα trans λιπαρά. Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά. Τα ακόρεστα λιπαρά βρίσκονται σε τρόφιμα όπως φυτικά έλαια με κύριο αντιπρόσωπο το ελαιόλαδο, φυτικές μαργαρίνες και ξηρούς καρπούς και δεν σχετίζονται με την αύξηση της LDL χοληστερόλης, ενώ η μέτρια κατανάλωσή τους σχετίζεται με θετικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς.
Η διατήρηση φυσιολογικού βάρους και των επιπέδων των λιπιδίων του αίματος σε φυσιολογικά όρια αποτελούν καθημερινή μέριμνα στην πρόληψη του διαβήτη, ενώ η ποιότητα των λιπαρών της διατροφής μας συνδέεται και με την πρόληψη διάφορων μορφών καρκίνου. Δεν είναι λοιπόν τα λιπαρά 'ο εχθρός' της υγείας μας αλλά οι ίδιες μας οι αποφάσεις. Η βάση μιας ισορροπημένης διατροφής στηρίζεται στο μέτρο και την ποικιλία της κατανάλωσης λιπαρών. Γνωρίζοντας το είδος των λιπαρών των τροφίμων που καταναλώνουμε και μαθαίνοντας να διαβάζουμε τις ετικέτες τροφίμων μπορούμε να απολαμβάνουμε τόσο τα υψηλής περιεκτικότητας όσο και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος τρόφιμα κάνοντας τους κατάλληλους συνδυασμούς μέσα στην ημέρα μας και εντάσσοντας πάντα τη σωματική δραστηριότητα ως τρόπο ζωής στην καθημερινότητά μας.

Πηγή : http://www.iatronet.gr

Χειμωνιάτικες επιλογές για πρωϊνό


eikona proinoy 1Βρισκόμαστε κοντά στην καρδιά του χειμώνα, χαμηλές θερμοκρασίες και κρύο κάνουν κάποιες βασικές καθημερινές μας συνήθειες ιδιαίτερα δύσκολες να πραγματοποιηθούν, μια από αυτές είναι και η κατανάλωση του πρωινού. Όλοι οι ειδικοί πάνω σε θέματα διατροφής καθημερινώς επιμένουν ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείπουμε το πρωινό γεύμα διότι μετά είμαστε κάπως υποτονικοί στις απαιτήσεις τις ημέρας μας, αλλά επίσης παραφυλάει ο κίνδυνος να καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα. Ας αφήσουμε όμως τα θεωρητικά και ας παραδεχτούμε ότι όταν η θερμοκρασία αγγίζει τους 0 βαθμούς Κελσίου δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να ξυπνήσουμε και να πάρουμε ως πρωινό γεύμα ένα γιαούρτι, διότι εκείνη τη στιγμή ο οργανισμός ζητάει κάτι ζεστό έτσι ώστε να του δώσει ενέργεια αλλά κυρίως να του δώσει ένα δυνατό κίνητρο να σηκωθεί από το ζεστό κρεβάτι.

Τί επιλογές λοιπόν υπάρχουν για ένα υγιεινό πρωινό και παράλληλα ιδανικό για τις  χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα; Παρακάτω θα δώσουμε τρεις επιλογές και θα αναλύσουμε γιατί θα ήταν καλό να επιλέξουμε κάποιο από αυτά.

Πρωινό Νο 1:
ένα ποτήρι γάλα 1.5%, 3-4 κουταλιές σούπας δημητριακά ολικής αλέσεως, 1 κουταλιά μέλι, 3-4 ψιλοκομμένα καρύδια, 1 κουταλιά σούπα σταφίδες
Γιατί να επιλέξω το παραπάνω πρωινό; Τα δημητριακά ολικής αλέσεως αποτελούν μια βασική ομάδα τροφίμων την οποία δεν πρέπει να αποκλείουμε από τη διατροφή μας. Ωστόσο, η πλειοψηφία των δημητριακών που καταναλώνουμε είναι επεξεργασμένα. Το 95% των ενηλίκων δεν καταναλώνουμε επερκείς ποσότητες ολικής άλεσης δημητριακά και το 1/3 από εμάς δεν τα καταναλώνει καθόλου.

Τί έχουν να μας προσφέρουν τα δημητριακά ολικής αλέσεως;
  1. Είναι πλούσια σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης και προάγουν την ανάπτυξη της φυσιολογικής μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες διατηρούν τη λειτουργία του εντέρου σε καλή κατάσταση και εμποδίζουν την εμφάνιση δυσκοιλιότητας και εκκολπωμάτωσης.
  2. Περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ και ω-3 λιπαρά οξέα, μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο και διάφορα αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε.
  3. Τουλάχιστον η κατανάλωση 2.5 μερίδων ημερησίως, συνδυασμένη με διατροφή χαμηλή σε λιπαρά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων έως 30%,
  4. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο πεπτικό σύστημα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες.
  5. Συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους.
Επίσης, ο συνδυασμός από μέλι και καρύδια προφυλάσσει την καρδιά από τα καρδιακά επεισόδια. Τα καρύδια είναι μία από τις λίγες πλούσιες πηγές φυτικών ωμέγα – 3 λιπαρών οξέων, έχουν πολλές φυτικές στερόλες οι οποίες μειώνουν τη χοληστερίνη, έχουν επίσης υψηλή αντιοξειδωτική δραστηριότητα και περιέχουν πλούσια ποσότητα χαλκού και μαγνησίου. Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι και οι σταφίδες από την πλευρά τους είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε σίδηρο και ιδανικές για χαμηλές θερμοκρασίες.

Πρωινό Νο 2: ένα ποτήρι γάλα 1.5%, ένα αυγό βραστό, μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

Γιατί να επιλέξω το παραπάνω πρωινό;
  • Το αυγό είναι πολύ θρεπτικό τρόφιμο και η χοληστερίνη του δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, παρά μόνο για αυτούς που την έχουν ήδη αυξημένη.
  • Προσφέρει: πρωτεΐνες, βιταμίνες Α, D και Β1, Β2, Β12 που είναι χρήσιμες για το μεταβολισμό και το νευρικό σύστημα, λουτεΐνη και φολικό οξύ.
  • Τα ωμά αυγά πρέπει να αποφεύγονται ενώ το βραστό παραμένει μια πολύ πλούσια πηγή διατροφικών στοιχείων για τα κόκαλα και το νευρικό σύστημα. Για όσους έχουν χαμηλό σίδηρο, ο καλλίτερος συνδυασμός του αυγού είναι με χυμό πορτοκάλι, διότι έτσι επιτυγχάνεται μεγαλύτερη απορρόφηση σιδήρου.
Πρωινό Νο 3: Για τα κρύα πρωινά του σαββατοκύριακου που ο χρόνος για την ετοιμασία του πρωινού είναι μεγαλύτερος προτείνουμε: ένα ποτήρι γάλα 1.5%, μία μικρή κρέπα με μέλι και καρύδια, ένα ρόφημα κακάο.

Δόση για 10 κρέπες – 99 θερμίδες η μία σκέτη και 168 θερμίδες με μέλι & καρύδια.
  • 200 γρ. Καλαμποκάλευρο ή αλεύρι
  • ½ λίτρο γάλα 1.5%
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. περίπου ελαιόλαδο ανά κρέπα.
Bάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, λίγο αλάτι και το γάλα και ανακατεύετε (η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά υγρή, σαν πηχτό γάλα). Aφήνετε τη ζύμη σας να μείνει έτσι για περίπου 40-50 λεπτά. Λαδώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε στη φωτιά να ζεσταθεί. Pίχνετε 1/2 κουτάλα ζύμη, ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού με μια πολύ λεπτή στρώση. Mετά από περίπου 40-50 δευτερόλεπτα, αφού βεβαιωθείτε ότι ξεκολλάει εύκολα, γυρίζετε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, «γλιστρήστε» τη σ' ένα πιάτο, που διατηρείτε ζεστό πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό.
Γιατί να επιλέξω το παραπάνω πρωινό;Καταρχάς είναι μία εύγευστη επιλογή πρωινού που μας καλύπτει και τις γλυκές ορέξεις του ουρανίσκου μας χωρίς να μας φορτώσει περιττές θερμίδες και λιπαρά. Από την άλλη ήδη αναφέραμε τα οφέλη από τα καρύδια και το μέλι θα πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι και το κακάο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία. Δεν είναι τυχαίο ότι η επιστημονική ονομασία των σπόρων του τροπικού δέντρου κακάο είναι Theobroma cacao. Η λέξη Theobroma έχει ελληνική προέλευση (προέρχεται από τις λέξεις θεός και βρώση) και σημαίνει φαγητό των Θεών. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα αρκεί να το πίνετε σκέτο, χωρίς ζάχαρη, και να επιλέγετε βιολογικό κακάο με υψηλή περιεκτικότητα έως και 70%. Το κακάο: Προφυλάσσει από ασθένειες και γήρανση: Το κακάο περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράση, αποτρέποντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύοντας έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Μάλιστα μελέτη του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, δείχνει ότι μία κούπα κακάο έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, τριπλάσια από το ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι και πενταπλάσια από ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι! Προστατεύει την καρδιά: Αποτελεί σημαντική πηγή πολυφαινολών, ουσιών με αντιοξειδωτική δράση. Οι πολυφαινόλες προστατεύουν από την εμφάνιση και ανάπτυξη αθηρωματικών βλαβών στα ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία προστατεύοντας έτσι το καρδιαγγειακό σύστημα.
Βελτιώνει τη διάθεση: Το κακάο περιέχει διάφορα αλκαλοειδή και θεοβρωμίνη, ένας μεταβολίτης της καφεΐνης. Διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα δρώντας ως διουρητικό. Κατά την κατανάλωσή του εκκρίνονται από τον εγκέφαλο ενδορφίνες, ουσίες με αναλγητικές ιδιότητες που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Επιπλέον εκκρίνεται σεροτονίνη, ουσία με αντικαταθλιπτική δράση.
Επομένως, όποιο πρωινό και να επιλέξετε από τα τρία να είσαστε σίγουροι ότι θα έχετε ένα δυνατό ξεκίνημα της ημέρας σας.

Πρωινό: απαραίτητο σε μια ισορροπημένη διατροφή



Ναι είναι αλήθεια, το πρωινό μπορεί να βοηθήσει μια δίαιτα ή να τη χαλάσει, γιατί είναι αυτό που δίνει το ρυθμό στον οργανισμό για την υπόλοιπη μέρα.Εάν είστε από εκείνους που θεωρούν ότι η αποφυγή κατανάλωσης πρωινού είναι ένας καλός τρόπος να χάσετε βάρος κάνετε λάθος. Παρακάτω ακολουθούν οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους πρέπει να τρώτε πρωινό κάθε μέρα:

1. Ο οργανισμός σας «ρίχνει τους ρυθμούς» όταν δεν καταναλώνετε φαγητό για αρκετές ώρες μειώνοντας το μεταβολικό του ρυθμό και καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες ώστε να αποθηκεύει ενέργεια. Καταναλώνοντας πρωινό, «ξυπνάτε» το μεταβολισμό σας και ξαναζωντανεύετε την εσωτερική «μηχανή» σας, καίγοντας τις θερμίδες που χρειάζεται προκειμένου να χάσετε βάρος.

2. Τρώγοντας περισσότερο, ζυγίζετε λιγότερο! Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να χάσουν βάρος χωρίς να το ξαναπάρουν. Μεταξύ ανθρώπων που έχασαν πάνω από 15 κιλά και δεν τα ξαναπήραν εντός ενός έτους, το 90% ανέφερε ότι κατανάλωνε πρωινό τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Παραλείποντας να καταναλώσετε πρωινό, την ώρα του γεύματος πεινάτε περισσότερο.

3. Σας ενδιαφέρει να έχετε καλύτερη απόδοση στη δουλειά ή στη σχολή σας; Το πρωινό θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πρωινό είναι πιο δραστήριοι και τα καταφέρνουν καλύτερα σε τεστ ή στην εργασία τους, από εκείνους που παραλείπουν να καταναλώσουν πρωινό. Επίσης έρευνες σε παιδιά έδειξαν ότι η κατανάλωση πρωινού βελτιώνει τη μνήμη και επηρεάζει θετικά τις διεργασίες που απαιτούνται για τη διατήρηση νέων πληροφοριών. Αντιθέτως ένα πεινασμένο παιδί μπορεί να είναι απαθές, αδιάφορο και ευερέθιστο όταν του αναθέτουν δύσκολες εργασίες. Το κλειδί είναι το πρωινό. Χωρίς αντίρρηση, οι ενήλικες χρειάζονται το πρωινό όσο και τα παιδιά.

4. Το πρωί έχετε την ευκαιρία να καταναλώσετε τρόφιμα που δεν μπορείτε να καταναλώσετε κατά την υπόλοιπη μέρα. Για παράδειγμα ένα μπολ δημητριακά ολικής αλέσεως με φρούτα και γάλα χαμηλών λιπαρών σας παρέχει ίνες, φυλλικό οξύ και ασβέστιο.

5. Η παράλειψη πρωινού σας κάνει κακόκεφο. Έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πρωινό τείνουν να είναι σε καλύτερη διάθεση. Το πρωινό σας βοηθάει να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας. Ξεκινώντας με ένα υγιεινό πρωινό, δημιουργείται διάθεση για το γεύμα. Θα καταναλώσετε ένα πιο ισορροπημένο γεύμα εάν δώσετε την πρέπουσα σημασία στις επιλογές πρωινού.

6. Αποφύγετε την κατανάλωση τσουρεκιού, κρουασάν ή γλυκών στο πρωινό. Προκαλούν πτώση του σακχάρου στο αίμα μερικές ώρες αργότερα. Θα θέλετε απεγνωσμένα να καταναλώσετε κάτι να σας τονώσει και αυτό θα είναι μια λάθος επιλογή συνήθως υψηλής περιεκτικότητας ζάχαρης και λίπους («άδεις» θερμίδες).

7. Το πρωινό κάνει τη «μηχανή» σας να λειτουργεί καλύτερα. Προγραμματίστε κάθε μέρα να καταναλώνετε ένα υγιεινό πρωινό και έτσι θα νιώθετε πολύ καλύτερα.

8. Εάν είστε γονιός, δώστε ένα καλό παράδειγμα στα παιδιά σας. Παραλείποντας το πρωινό, τα παιδιά σας θα νομίζουν ότι δεν είναι σπουδαίο. Το πρωινό δεν είναι απαραίτητο να γίνει «ιεροτελεστία», αλλά μην το ξεχνάτε. Κάντε το μια συνήθεια και τα παιδιά σας γρήγορα θα το εντάξουν στο διατροφολόγιό τους.

9. Και κάτι ακόμα αναφορικά με τις ετικέτες διατροφικής επισήμανσης. Εάν αναγράφεται «Θρεπτικό» δεν σημαίνει ότι είναι και υγιεινό. Οι εταιρίες που παρέχουν δημητριακά είναι ειδικές σε θέματα μάρκετινγκ και χρησιμοποιούν λέξεις που στέλνουν μηνύματα σχετικά με την υγεία αλλά καλό είναι να διαβάζετε τις ετικέτες διατροφικής επισήμανσης προτού τα καταναλώσετε. Συχνά, τα δημητριακά για τα παιδιά περιέχουν περισσότερη ζάχαρη από τα ζαχαρωτά. Προστατέψτε το παιδί σας από το να εθιστεί σε αυτά τα δημητριακά. Θα συνηθίσει τη ζάχαρη και θα θέλει μόνο ζαχαρωμένα δημητριακά. Αγοράστε δημητριακά που περιέχουν ελάχιστη ζάχαρη . Προσθέστε από μόνοι σας επιπλέον ζάχαρη εάν θέλετε. Σίγουρα θα είναι πολύ μικρότερη ποσότητα από αυτή που έχουν τα έτοιμα δημητριακά (συχνά περιέχουν μέχρι 8 ή 9 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη ανά κούπα δημητριακών).

Πηγή :http://www.youdiet.gr

Πώς μπορούμε να κάψουμε το περιττό λίπος!



Παρακάτω ακολουθούν κάποιες πολύτιμες συμβουλές έτσι ώστε να μπορέσουμε να αδυνατίσουμε, καίγοντας το περιττό λίπος οριστικά και το κυριότερο...σωστά!

Τρώμε πάντοτε πρωινό

Ένα ισορροπημένο πρωινό είναι πολύτιμο και πρέπει να περιλαμβάνει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και ελάχιστα λιπαρά. Το να τρώμε, λοιπόν, ένα σωστό πρωινό, βοηθά τον μεταβολισμό μας, μας δίνει τη δυνατότητα να εξισορροπούμε το σάκχαρό μας μετά από τον ύπνο και γενικότερα, βοηθά σημαντικά στο κάψιμο του λίπους.


Ελέγχουμε το σάκχαρο


Για να κάψουμε το περιττό λίπος, πρέπει να ελέγχουμε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μας. Κάτι τέτοιο το επιτυγχάνουμε, καταναλώνοντας περισσότερες πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ωφέλιμα λιπαρά, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα, κάθε 2-3 ώρες. Συγκεκριμένα, ένα απλό και ιδανικό πρόγραμμα διατροφής είναι το παρακάτω:

6:30 πρωινό

9:30 σνακ

12:30 μεσημεριανό

15:30 σνακ

18:00 βραδινό

21:00 μικρό σνακ


για άτομα με διαφορετικό ωράριο από το προηγούμενο:
08:00 πρωινό

11:00 σνακ

14:00 μεσημεριανό

17:00 σνακ

21:00 βραδινό

22:30 πολύ μικρό σνακ

Η παραπάνω μέθοδος λοιπόν, σίγουρα θα συντελέσει στο κάψιμο του λίπους, με την προϋπόθεση όμως, ότι θα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουμε.

Μετράμε σωστά τις θερμίδες

Η επιθυμία και ο στόχος όλων μας είναι να τρώμε όσο περισσότερο μπορούμε, αλλά να μην παχαίνουμε. Για παράδειγμα, το ιδανικό είναι, να καταφέρουμε να χάσουμε μισό έως ένα κιλό λίπος την εβδομάδα, καταναλώνοντας 1200-1400 θερμίδες ημερησίως.

Αν όμως προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία και να μειώσουμε τις θερμίδες στις 800 ή 900, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να σαμποτάρουμε τις προσπάθειές μας. Μάλιστα, στην περίπτωση που θα προσπαθήσουμε να χάσουμε περισσότερο από 1 κιλό λίπους την εβδομάδα, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστρέψουμε τον μυϊκό ιστό μας και να χαλαρώσουμε το δέρμα μας.

Για παράδειγμα, όσοι κάνουν δίαιτες αστραπή, μπορεί να χάνουν πολλά κιλά με αποτέλεσμα να αδυνατίζουν, αλλά δυστυχώς το δέρμα τους χαλαρώνει. Και αυτό συμβαίνει, γιατί δεν χάνουν μόνο λίπος, αλλά και πολύτιμο μυϊκό ιστό.

Η σωστή αναλογία

Για να επιτύχουμε τον στόχο μας, δηλαδή να αδυνατίσουμε υγιεινά, δεν πρέπει μόνο να μειώνουμε τις θερμίδες, αλλά και να εμπλουτίζουμε τη δίαιτά μας με πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ωφέλιμα λιπαρά. Η σωστή αναλογία πρωτεΐνης, υδατάνθρακα και λιπαρών είναι, λοιπόν, εξίσου σημαντική, καθώς βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου, η οποία τονώνει τον οργανισμό και καίει το λίπος. Έτσι, η σωστή αναλογία είναι η κατανάλωση 40-50% υδατανθράκων, 25-30% πρωτεϊνών και 20-30% ωφέλιμων λιπαρών ημερησίως.

Αναλυτικότερα:

Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι στον οργανισμό μας και όχι εχθροί του, καθώς μας δίνουν ενέργεια. Το κλειδί της επιτυχίας όμως, βρίσκεται στην ποσότητα που καταναλώνουμε. Οι πρωτεΐνες από τη μεριά τους, παίζουν πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία και τη διατήρηση του μυϊκού ιστού, ο οποίος συντελεί στο κάψιμο περισσότερης ποσότητας λίπους. Τέλος, τα ωφέλιμα λιπαρά εξισορροπούν τα επίπεδα των ορμονών, αυξάνουν τη δύναμη μας και μας προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού.

Γυμναζόμαστε

Για να βοηθήσουμε τους μύες στο κάψιμο του λίπους, πρέπει και να τους γυμνάζουμε. Μια ώρα εντατικής γυμναστικής αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική. Και το σημαντικότερο είναι, ότι δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε πολύπλοκα προγράμματα γυμναστικής, αλλά αντιθέτως, προγράμματα απλά, τα οποία γυμνάζουν όλο το σώμα, περίπου 3 φορές την εβδομάδα.

Πίνουμε άφθονο νερό


Η κατανάλωση νερού βοηθά μία από τις λειτουργίες του συκωτιού μας, η οποία μετατρέπει το αποθηκευμένο λίπος σε ενέργεια. Επίσης, το συκώτι βοηθά και τη σωστή λειτουργία των νεφρών, τα οποία χρειάζονται μεγάλες ποσότητες νερού για να λειτουργήσουν σωστά.

Στην περίπτωση μάλιστα, που τα νεφρά δεν έχουν την απαιτούμενη ποσότητα νερού, το συκώτι αναλαμβάνει να κάνει τη «δουλειά» τους, μαζί βέβαια με όλες τις άλλες δικές του λειτουργίες. Έτσι, όμως η μετατροπή του λίπους σε ενέργεια δεν γίνεται ούτε γρήγορα, αλλά ούτε και αποτελεσματικά. Συνοψίζοντας, το νερό παίζει κυρίαρχο ρόλο στο κάψιμο λίπους, αλλά δυστυχώς λίγοι ακολουθούν τη συγκεκριμένη συμβουλή.

Έχουμε πειθαρχία

Η λέξη αυτή, αν και εμφανίζεται σπάνια στα διατροφικά λεξιλόγια, αποτελεί τη βάση της επιτυχίας. Για να καταφέρουμε να κάψουμε το περιττό λίπος με διάρκεια, είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να πειθαρχήσουμε το μυαλό και το σώμα μας, μαθαίνοντας να κάνουμε το σωστό, ακόμα και αν κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο. 
 
Πηγή : http://www.youdiet.gr

Γρήγορη απώλεια βάρους: Τα πρέπει και τα Δεν πρέπει



Καταναλώνετε τουλάχιστον 1000-1200 θερμίδες ημερησίως .Όταν καταναλώνετε λιγότερες από 1000-1200 θερμίδες την ημέρα, ο οργανισμός σας αναπτύσσει μια αντίδραση πείνας, κάτι το οποίο μειώνει το μεταβολισμό. Οι 1000-1200 θερμίδες πρέπει να είναι το κατώτερο όριο και μάλιστα πολλές γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν περισσότερες προκειμένου να αδυνατίσουν.


-Καταναλώνετε συχνά, μικρά, ισορροπημένα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Καταναλώνοντας συχνά, μικρά και ισορροπημένα γεύματα βοηθάτε τον οργανισμό σας να μην πεινάει ενώ παράλληλα κρατάτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά. Εάν δεν καταναλώσετε για αρκετή ώρα κάποιο γεύμα τότε η αίσθηση της πείνας θα είναι πολύ έντονη με αποτέλεσμα όταν έρθει η ώρα να φάτε, να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες φαγητού.


-Αυξήστε το μεταβολισμό σας κάνοντας τα εξής :

Πιείτε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και άλλα συστατικά που αυξάνουν το μεταβολισμό έως και 4 ποσοστιαίες μονάδες την ημέρα. Απλά, όταν καταναλώνετε τσάι να φροντίζετε να μην βάζετε ζάχαρη ή γάλα.


-Ασκηθείτε περισσότερο από όσο συνηθίζετε.

Προσπαθήστε να κάνετε εντατικά τις ασκήσεις και να πιέζετε τους μύες σας περισσότερο από αυτό που συνηθίζετε.


-Καταναλώνετε υγιεινά λιπαρά Ω3.


Αυτά τα σημαντικά λιπαρά βρίσκονται στα ψάρια όπως ο σολωμός, ο τόνος, η πέστροφα, στα καρύδια κ.α. Εάν τα αποφεύγετε ο μεταβολισμός σας θα μειωθεί.


-Οργανώστε μια ημέρα που θα το ρίξετε έξω και θα καταναλώσετε κάτι που θα σας κάνει να ευχαριστηθείτε.


Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει ψυχολογικά ώστε να συνεχίσετε το διατροφικό σας πρόγραμμα. Απλά θα πρέπει αυτές οι μέρες «ατασθαλίας» να μην γίνονται συχνά.


Αυτές ήταν κάποιες συμβουλές για να επιταχύνετε την απώλεια βάρους. Προσοχή όμως γιατί υπάρχουν και κάποια πράγματα που μπορούν να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας. Εάν επιθυμείτε να χάσετε βάρος γρήγορα μην κάνετε τα ακόλουθα :


-Μην αποφεύγετε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης.


Πολλές γυναίκες αποφεύγουν τις ασκήσεις ενδυνάμωσης γιατί φοβούνται ότι θα χάνουν κιλά πιο αργά και θα πάρουν όγκο. Παρόλα αυτά οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να κάνει ένα ωραίο σώμα. Η αεροβική άσκηση μπορεί να ελαττώσει το λίπος από το σώμα αλλά οι ασκήσεις ενδυνάμωσης θα αναπτύξουν του μύες


-Μην ακολουθείτε προγράμματα μικρής περιεκτικότητας σε θερμίδες .


Αυτά τα προγράμματα είναι ανθυγιεινά και έχουν σαν αποτέλεσμα όταν τα σταματήσετε να ξαναπάρετε το χαμένο βάρος. Το κλειδί στην απώλεια βάρους είναι η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.


-Μην εγκαταλείψετε το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης μόλις φτάσει η ημερομηνία-στόχος που θέλατε.


Αρκετοί άνθρωποι ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής για να χάσουν βάρος και να δείχνουν ωραίοι σε μια σημαντική εκδήλωση. Η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς σας και όχι απλά μια παρένθεση. Η ευεξία είναι μια συνεχής προσπάθεια και δεν πρέπει να σταματάτε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης όταν πετυχαίνετε το στόχο σας.

Πηγή :http://www.youdiet.gr

Aποτοξινωθείτε σε ένα week end

Aποτοξινωθείτε σε ένα week end Αν νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι, κι έχετε πονοκεφάλους, αν το δέρμα σας είναι άτονο και θαμπό, τότε, ρίξτε μια ματιά σε όσα ακολουθούν. Πιθανόν ο οργανισμός σας να σας χτυπάει το… καμπανάκι της αποτοξίνωσης που θέλει, κι εσείς δεν το καταλαβαίνετε.

Η έννοια της αποτοξίνωσης συνήθως αφορά την προσπάθεια μέσω της ειδικής διατροφής να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να απαλλαγεί από το τοξίνες που έχει συσσωρεύσει και τον εμποδίζουν να λειτουργήσει ομαλά. Αίσθημα κόπωσης, πονοκέφαλοι, "βαρύ κεφάλι", υπνηλία, ακεφιά, πρήξιμο στα πόδια, στην κοιλιά και στα βλέφαρα, θαμπάδα στο δέρμα και τα μαλλιά είναι μερικές από τις ενοχλητικές συνέπειες της συσσώρευσης τοξινών στο σώμα.
Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται κυρίως στο λιπώδη ιστό μας, αλλά είναι παρούσες σε όλους τους ιστούς. Το σώμα μας, προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτές, μέσα από τα διάφορα απεκκριτικά όργανα (κυρίως το συκώτι, το έντερο, τα νεφρά και το δέρμα) και τους μηχανισμούς που διαθέτει. Σήμερα, όμως, λόγω της κακής διατροφής, της ρύπανσης, του αυξημένου στρες, των τοξικών που υπάρχουν στο περιβάλλον και της ηλεκτρομαγνητικής επιβάρυνσης, η φυσική αυτή διαδικασία του οργανισμού επιβραδύνεται. Μάλιστα, τα τελευταία 130 χρόνια έχουν δημιουργηθεί 100.000 νέα συνθετικά χημικά, από τα οποία μόνο τα 25.000 θεωρούνται σχετικά ασφαλή. Γιατί χρειαζόμαστε αποτοξίνωση;
Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία αποβάλλονται οι συσσωρευμένες στο σώμα μας τοξίνες μέσα από αλλαγές στον τρόπο διατροφής, αλλά και στον τρόπο ζωής μας (π.χ. περιορισμός του στρες, περισσότερη άσκηση). Τα διατροφικά προγράμματα αποτοξίνωσης είναι μια ευκαιρία να αποφύγουμε την κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης (π.χ. κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων), ώστε να βελτιώσουμε το λιπιδαιμικό μας προφίλ. Ωστόσο, ακριβώς επειδή αυτές οι τροφές παρέχουν στον οργανισμό πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, η αποτοξίνωση δεν πρέπει να γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, δεν ενδείκνυνται για εγκύους, γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί, μητέρες που θηλάζουν, ασθενείς, ανθρώπους που νιώθουν αδυναμία ή που βρίσκονται σε περίοδο ανάρρωσης. Ιδανικό αποτοξινωτικό πρόγραμμα για weekend
Παρακάτω, θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε με επιτυχία ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης. Αρχίστε με ένα πρόγραμμα δύο ημερών (καλύτερα Σαββατοκύριακο), ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να συνηθίσει στα νέα διατροφικά δεδομένα. Πρόκειται για ένα ήπιο μίνι πρόγραμμα διατροφικού καθαρισμού. Θα τρώτε διαφορετικά και λιγότερο από ό,τι συνηθίζετε, χωρίς όμως να αισθάνεστε πείνα. Μέσα σε αυτό το διήμερο μπορείτε να τρώτε όσα λαχανικά θέλετε, θυμηθείτε όμως ότι είναι απαραίτητη και η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε πρωτεΐνες, αλλά και υδατάνθρακες, ώστε να πετύχετε ήπια αποτοξίνωση, διατηρώντας σε εγρήγορση το μεταβολισμό σας. Το πρόγραμμα ξεκινά με το βραδινό γεύμα της Παρασκευής.

Παρασκευή
Βραδινό: Σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι φασολάκια, μπρόκολο, τζίντζερ, 1-2 σκελίδες σκόρδο, λεμόνι και μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Προσθέστε 1/2 χούφτα αμύγδαλα για να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με την απαραίτητη πρωτεΐνη και πασπαλίστε με λίγο κόλιαντρο πριν σερβίρετε.

Σάββατο
Πρωινό: Μούσλι, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας από το προηγούμενο βράδυ (βλ. συνταγή).
Μεσηµεριανό: 1 μερίδα φακές.
Βραδινό:  Ψητό φιλέτο σολομού και μια σαλάτα που περιλαμβάνει παντζάρι, 1/2 αβοκάντο και κρεμμύδι.    

Κυριακή
Πρωινό: Μούσλι ή 1 φρυγανισμένη φέτα ψωμί ολικής άλεσης, πάνω στην οποία έχετε βάλει 2 κουταλιές πάστα ελιάς, λίγο σπανάκι και 2 φέτες ντομάτα.
Μεσηµεριανό: Ψητό κοτόπουλο ή γαλοπούλα, μαζί με βραστά πράσινα λαχανικά, καρότα και 1 μικρή πατάτα.
Βραδινό: Μια εύκολη σούπα, που θα τη φτιάξετε ως εξής: Σιγοβράζετε πατάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια, κολοκυθάκια, σέλινο, καρότο, πράσο (τα οποία έχετε κόψει σε κομμάτια) μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρετε, ραντίζοντας με λίγο λεμόνι.
 Ένα μικρό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας
Μέσα στη μέρα θα χρειαστείτε ένα μικρό σνακ για να ανεβάσετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Αντί για 1 κομμάτι γλυκό, επιλέξτε ανάμεσα στις παρακάτω προτάσεις:
  • 1/2 αβοκάντο και 4 μικρά παξιμάδια
  • 1 εποχικό φρούτο και 4-5 αμύγδαλα
  • 1 εποχικό φρούτο και 2 καρύδια
  • 1 εποχικό φρούτο και 1 κουταλιά κολοκυθόσπορο
  • 1 κουταλιά πάστα ελιάς με 1 φέτα ψωμί σίκαλης ή 1 παξιμάδι
Συνταγή για σπιτικό μούσλι
Υλικά για 4 μερίδες: 40 γρ. νιφάδες βρόμης, 1 κουτάλι λιναρόσπορο, 50 ml νερό, 1/2 μήλο (τριμμένο), 30 ml γιαούρτι (προαιρετικά), 1/2 κουταλάκι κανέλα 1 κουταλιά σταφίδες.
Εκτέλεση
Βάλτε τις νιφάδες βρόμης, το λιναρόσπορο και το νερό σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά, καλύψτε το μείγμα με μια διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη, προσθέστε στο μείγμα τριμμένο μήλο, γιαούρτι και κανέλα και πριν σερβίρετε ρίξτε τις σταφίδες.
Top tip
Ξεκινήστε την ημέρα με ένα υγιεινό πρωινό, το οποίο θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σας για το υπόλοιπο της ημέρας και θα καταπολεμήσει τις απότομες πτώσεις του σακχάρου, που ευθύνονται για την έντονη επιθυμία για ζάχαρη. Τι Τι να πιείτε το Σαββατοκύριακο
Αν καταναλώνετε αρκετή καφεΐνη καθημερινά, είναι προτιμότερο για τον οργανισμό σας να τη μειώσετε σταδιακά παρά να την κόψετε απότομα. Έτσι, αν πίνετε καθημερινά περισσότερα από 2 φλιτζάνια καφέ ή πάνω από 2 αναψυκτικά τύπου κόλα, προσπαθήστε να μην καταναλώνετε πάνω από 2 ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. Η καφεΐνη προκαλεί εθισμό, οπότε είναι πιθανό το σώμα σας να χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να συνηθίσει την απουσία της. Μπορεί, δηλαδή, να νιώθετε κουρασμένοι και κακοδιάθετοι για λίγες ημέρες, η σταδιακή όμως μείωση της καφεΐνης θα περιορίσει την εμφάνιση τέτοιων συμπτωμάτων.
Ενυδατώνετε συχνά τον οργανισμό σας: αν πίνετε καθημερινά λιγότερο από 1 λίτρο νερό, ξεκινήστε αυξάνοντας την ποσότητα στο 1,5 λίτρο. Προσπαθήστε να πίνετε 1 φυσικό χυμό την ημέρα και 1-2 φλιτζάνια τσάι του βουνού.
Εντάξτε τις παρακάτω υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά σας. Θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το στρες, αυξάνοντας έτσι την ικανότητα του σώματός σας να τονωθεί και να ανακάμψει.
Τι να αποφύγετε (όχι μόνο το weekend)
  • Τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα πρόσθετα σάκχαρα, όπως τα συσκευασμένα μπισκότα, τα γλυκά, τα ζυμαρικά, οι ντοματοχυμοί, τα δημητριακά που περιέχουν ζάχαρη, τα αναψυκτικά που είναι πλούσια σε ζάχαρη.
  • Τις τροφές με ανθυγιεινό λίπος, όπως τα πατατάκια, η μαγιονέζα, οι κρεμώδεις σάλτσες, τα τηγανητά φαγητά (κυρίως όσα δεν τηγανίζονται με ελαιόλαδο), το κόκκινο κρέας και τα πλούσια σε λιπαρά τυριά.
  • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μια μικρή αποχή από το γάλα και το τυρί θα αποτοξινώσει τον οργανισμό σας, αφού τέτοιου είδους προϊόντα δυσκολεύουν την πέψη. Μπορείτε, ωστόσο, να συνεχίσετε να καταναλώνετε γιαούρτι, αλλά και εναλλακτικές τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως είναι τα πράσινα λαχανικά, τα φασόλια, το σουσάμι και οι σαρδέλες.
Ξεγλιστρήστε από το στρες
Πηγαίνετε για ύπνο όχι αργότερα από τις 11 το βράδυ. Όσο κοιμάστε, το σώμα ξεκουράζεται και ο εγκέφαλος δημιουργεί χώρο για νέα δεδομένα. Ξυπνώντας από έναν καλό ύπνο, θα νιώθετε γεμάτοι ευεξία, απαλλαγμένοι από το στρες. Οι ιδανικές ώρες ύπνου είναι διαφορετικές για τον καθένα, οι ειδικοί όμως συστήνουν τις 7-8 ώρες καθημερινά. Ο αρκετός και ποιοτικός ύπνος βοηθά επίσης όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού ρυθμίζει την όρεξη και συμβάλλει στη μείωση της επιθυμίας για ζάχαρη και καφεΐνη.

Βουρτσιστείτε
Κάθε πρωί, αφιερώστε λίγα λεπτά για να τρίψετε το σώμα σας με μια βούρτσα σώματος (αγοράστε μια καλής ποιότητας με σκληρές τρίχες) πριν το ντους. Τρίψτε όλο το σώμα με μεγάλες κυκλικές κινήσεις, με φορά προς την καρδιά, ξεκινώντας από τις πατούσες και ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Έτσι, θα βοηθήσετε το δέρμα σας να καθαρίσει, ενισχύοντας παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος.

Αποκτήστε έξτρα ενέργεια
Ξαπλώστε στο πάτωμα με τα πόδια (τις γάμπες και τους μηρούς) τεντωμένα στον τοίχο (να δημιουργούν ορθή γωνία με το πάτωμα) και ενωμένα μεταξύ τους, αφού τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τη λεκάνη σας (όχι κάτω από τη μέση). Προσπαθήστε να κρατήσετε τους γλουτούς κοντά στον τοίχο. Τα χέρια να βρίσκονται μακριά από το σώμα και οι παλάμες να κοιτάζουν προς το ταβάνι. Αναπνεύστε ήρεμα από τη μύτη για 10΄. Όταν τα πόδια βρίσκονται πάνω από το ύψος του κεφαλιού, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στον κορμό και στον εγκέφαλο, ενώ η αναπνοή από τη μύτη είναι πιο αποτελεσματική για την οξυγόνωση και τη χαλάρωση του σώματος.

Top tip
Καθώς κοιμάστε, οι τoξίνες συσσωρεύονται στην επιφάνεια της γλώσσας. Τα προϊόντα καθαρισμού της γλώσσας που κυκλοφορούν στην αγορά θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε όχι μόνο από τις τοξίνες, αλλά και από τη δυσάρεστη αναπνοή, που οφείλεται συνήθως στα βακτήρια που δημιουργούνται από τα υπολείμματα των τροφών. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κοίλη (εσωτερική) πλευρά ενός κουταλιού για να ξύσετε ελαφρά τη γλώσσα σας. Μπορεί να σας φαίνεται λίγο παράξενο, είναι όμως ένας πραγματικά εύκολος τρόπος να διώξετε τις τοξίνες από το σώμα σας.
Πηγή :http://www.ygeia-evexia.gr